EWAR 24.07.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Jestem na etapie pozwolenia na budowę. Trwa to już 4 miesiące i grożą mi że jeśli nie skompletuję dokumentów do końca miesiąca to mi je zwrócą i będę musiała składać je ponownie a to oznacza kolejne 2 miesiące zanim znów do nich zajrzą. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.07.2002 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 jeszcze nie buduje, ale bede budowal w przyszlym roku, narazie jestem na etapie kompletowania dokumentow. bede sie budowal kolo Stargardupozdrawiammaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagho 25.07.2002 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Cześć, buduję niedaleko Kołbaskowa. EWAR rozumiem, że złożyłeś już wniosek i projekt i zwrócili Ci go do uzupełnienia. Miałem podobny przypadek ale w jeszcze bardziej kuriozalej wersji. Dano mi 1 miesiąc na zdobycie pewnego zaświadczenia, wydawanego przez ... ten sam urząd, tylko 5 pokoi dalej, gdzie oświadczono że otrzymam go za 6 tygodni !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosta3 26.07.2002 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Również będę startował z budową ale w okolicach Goleniowa a mieszkam w Szczecinie.Z tego co wiem w takich mniejszych miejscowościach jest podobno łatwiej z papierami.No i ceny są trochę inne na pewne usługi.Wiem że geodeta w Szczecinie rozmawia od 800 zł a za taka cene tam zrobi mi wtórniki na dwie działki.obecnie jestem na etapie adoptowania projektu.Pozdrawiam i życzę sukcesów [ Ta Wiadomość była edytowana przez: rosta3 dnia 2002-07-26 20:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 27.07.2002 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2002 Oooo!!!! Witam Też jesteśmy na etapie kończenia papierów (teraz mielą się w ZUD'zie i Gminie). Generalnie twój architekt-branżysta dał dupy - bo to on za to bierze pieniądze. Napisz z czym masz problemy i w jakiej gminie - może coś pomogę. PS. Ja będę się stawiał pod Szczecinem (NW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosta3 28.07.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 Co do architekta to nie tak jak myślisz Jasiu.Buduję na innych układach.Dużo sam załatwiam.Serdeczne dzięki za ofertę jak będzie potrzeba to się odezwę.Widzę że jesteś tu częstym gościem. Ja dopiero w to wszedłem poniewaz od niedawna jestem w sieci.Jeżeli dobrze zrozumiałem(NW) to szmat wody będzie nas oddzielal ale tak pozatym to rzut kamieniem bo ja vis a vi(prawie). Pozdrawiam i życze sukcesów. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: rosta3 dnia 2002-07-28 15:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 28.07.2002 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 Dobrze zrozumiałeś W 2006 roku mają wybudować obwodnicę od Kiełbaskowa przez Dołuje, z przeprawą promową (a może mostem ?) Police <-> Święta. Obwodnica ma się spotkać z A3 ponad Goleniowem - wtedy będzie blisko. BTW. Napisałem dopiero 11 postów - ty 24 - jesteś więc "starszy" ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 28.07.2002 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 No masz - tak się rozgadałem, że zapomnaiłem o co chodzi Odpisywałem EWAR (chyba, że EWAR to ty ?) Masz racje, co do załatwaiania - najgłupszą rzecz jaką można zrobić to zostawienie papierów w urzędzie i czekanie na wynik. Urząd trzeba nękać telefonami i wizytami, aż wszystko załatwią dla świętego spokoju. Gdy Pan Urzędnik potrzebuje jakiś kwitek, wówczas załatwia to za pomocą oficjalnego pisma i czeka na oficjalną odpowiedź - na ogół trwa to 2-4 tygodnie. Przeważnie można to załatwić w jeden dzień - trzeba tylko pojechać gdzie potrzeba - poprosić o kwitek i przywieźć Panu Urzędnikowi. Dlatego pytałem się EWAR z czym ma konkretnie problem i gdzie ? Bo jej list był trochę mało konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 31.07.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Ostatnim pomysłem urzędu było zapewnienie dostawy wody od wodociągów w Goleniowie. Poza tym mam trochę nietypową sytuację ponieważ jestem współwłaścicielem drogi dojazdowej do mojej działki i pozostali współwłaściciele musieli wyrazić zgodę na to abym mogła się tą drogą poruszać. Oczywiście droga jak na razie jest tylko na papierze. Ale już wszystko doniosłam i jest duża szansa, że to już wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 31.07.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 No tak - bo dyrekcja wodociągów w Szczecinie jest w Goleniowie. Ale żeby wystąpić o pozwolenie na budowe musisz mieć stemple "wszystkich świętych" czyli ZUD.Jakim cudem przeszłaś przez ZUD bez wodociągów !? BTW. ZUD załatwia się w 1-2 tygodnie, a pozwolenie na budowę w 3-4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 31.07.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 W wodociągach już miałam wszystko pozałatwiane: warunki przyłączenia do sieci, projekt przyłącza zatwierdzony przez ZUD ale zapewnienie o dostawie wody to kolejny papierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 31.07.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Aż z tego sięgnąłem do pękatej już teczki z papierami i faktycznie !!! Na Kwicie z ZKUWiM mam wołami: "Wyżej wymienione warunki nie stanowią zgody na podłączenie się do sieci wodociągowej. Zgoda zostanie wydana po przedłożeniu dokumentacji technicznej przyłącza.." A więc mnie to też czeka Wygląda, że ja Tobie nie pomogę, ale sam na tym skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 31.07.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 W takim razie służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.07.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 moze tak ciagnac watek wodny, ile bedzie mnie kosztowac podlaczenie wody (wydanie warunkow, projekt i podlaczenie)rurociag leci po drugiej stronie drogi asfaltowej, w prostej linii od mojej dzialki jakies 7-8 metrow..maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 01.08.2002 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Wydanie warunków ok.90zł. W Twoim przypadku do przekopania się pod asfaltem będziesz musiał użyć "kreta". Ja jeszcze nie jestem na tym etapie ale przerabiał to mój tata. Projekt 500zł, materiały plus robocizna 12000zł. I jak Ci się to podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 06.08.2002 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Przyłącze elektryczne wymaga uzyskania warunków podłączenia do sieci, zapewnienia dostawy prądu oraz pozwolenia na przekopanie się przez grunty należące do zakładów energetycznych na których przewaznie usytuowany jest transformator ( chyba że jest to sieć nadziemna ). Koszt to 90 zł za kilowat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.08.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 I tu się nie zgodzę, od 1 lipca zmieniły się stawkizajrzyj na strone: http://www.essa.pla co z tymi 12tys??pozdrawiam [ Ta Wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2002-08-06 10:16 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.08.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 no to niesamowita ta kwota, 12 tys... przepraszam czy rury byly pozłacane lub z innego szlachetnego metalu?? dowiadywalem sie u mnie, cala robota robiona na wlasna reke, tzn. wykop + material to koszt nie wieszy niz 1200-1300 zlpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus 07.08.2002 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Buduję dom w Szczecinie na Bezrzeczu i też jestem na etapie przyłącza wod-kan. Z tego co się orientowałam to kwota 12 000 PLN jest mocno przesadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 04.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ale byly ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts