odważny Kielce 03.11.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Proponuje wątek Kielce i okolice,jesli jest ktos kto buduje to czekam.Chętnie pogadam.Mam juz stan surowy domu. [ Ta wiadomość była edytowana przez: odważny Kielce dnia 2002-11-03 17:40 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 04.11.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Był taki wątek "grupa świętokrzyska" ale zamarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian1 27.11.2002 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 raczej okolice niż Kielce. KOnkretnie Ostrowiec Św. JA jestem na etapie budowania wyobrażenia o budowaniu. Mam nadzieję, że w przyszłym roku przejdę do reala. Ciekaw jestem ile kosztwał stan O - chciałbym porównać rzeczywiste koszty i moje obliczenia. Planuję budowę domu o pow. 150 mkw. bez podpiwniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 29.03.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Wsi spokojna wsi wesoła - może trwają jakieś prace budowlane w woj. świętokrzyskim. Ja jestem z Ostrowca Św. Wątek z roku 2002, ale może jakieś cudowne odnowienie. Scizorsy co jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tam 30.03.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Niestachów się kłania Wyprowadziliśmy się z Kielc 20 maja 2000r. Służę radą i doświadczeniem z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 30.03.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Cześć tamZ wielką ochotą skorzystam z rady i doświadczenia. Na razie jestem na etapie wybory projektu - zastanawiam się: "Krab" czy Dom "W Prymulkach".Wypowiedzi innych Forumowiczów skłaniają mnie do poważnego zastanowienia się nad Prymulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tam 02.04.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Cześć Redwald, Napisz więcej o budowie: jak duża rodzina (chiba 2+2 ? , jaka działka (chiba 150 mb obwodu, ale wymiary ? ), budujesz sam czy firma, jakie materiały itp.itd. Projekt extra , może trochę za dużo na komunikację... O szczegółach - po Twoim info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 03.04.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Rodzinka 2 + 2, ale są szanse na rozbudowę . Dobrze, że moja żona tego nie czyta . Działka trochę większa, te 150 mb to tylko ogrodzenia z siatki, a pozostaje jeszcze front - klasyczne pięknę, drewniane sztachetki . Budowa - sam + przyjaciele królika. Mamy nadzieję z żoną, że ta budowa domu dostarczy nam wiele radości i satysfakcji z tego, że możemy coś "stworzyć" razem . Co do materiałów to na razie jestem na etapie zbierania informacji, wiedza moja w temacie jest taka, że zastanawiam się pomiędzy tymi szarymi dużymi (to chyba pustaki), a tymi trochę mniejszymi czerwonymi z dziurkami . Na razie ciągle "W Prymulkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tam 05.04.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 U mnie z tego szarego, ale takiego bielszego bo z Puław + 10 cm hi-fi stereo Znaczy 35 cm w sumie. Przeważyła cena, łatwość budowania, dobry wsp.p.c., bardzo fajnie się też wbija gwoździe w ścianę, robi bruzdy itp. I jakoś czerwonego nie lubię...nooooo chyba, że z dziurkami Ogrodzenie dałem na murku i siatka 1,5 m. Płaciłem 5 zł/h/osobę i 5 zł/m2 siatki, słupki z ceownika 7*5 cm Chyba po 12 zł? W sumie wyszło niedrogo, ale sam wszystko ustawiałem, a chłopaki robili za siłę fizyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 18.04.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam Wczoraj miałem "zaprawę" u znajomego stolarza - zrobiliśmy około 150 szt sztachetek na front podwórza. Nauczyłem się doceniać pracę stolarzy. Nie zdawałem sobie sprawy, że to tyle zachodu kosztuje, każdą sztachetkę miałem w reku 10 razy. A to dopiero 1/4 ilości sztachetek. Jeszcze trzeba ich zrobić coś około 450 . Miło jest coś robić i widzieć tego efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 03.05.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Witam , my budujemy koło Oksy (Włoszczowej) na dzień dzisiejszy mamy stan surowy otwarty, a co będzie dalej to zbaczymy chciałabym stan surowy zamknięty ale to zależy. Mamy jeszcze materiał na ogrodzenie więc na razie mamy co robić, a pomalować i przykręcić 1100 sztachetek to .... ja nie wiem czy dam radę,po fundamentach i ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 03.05.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Mamy jeszcze materiał na ogrodzenie więc na razie mamy co robić, a pomalować i przykręcić 1100 sztachetek to .... ja nie wiem czy dam radę,po fundamentach i ścianach? Witam Dasz, dasz rade . Ech ta przyjemność płynąca z pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarek C. 04.05.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Witam. tam - zwłaszcza pozdrawiam. Też w maju 2000 wyprowadziłem się z Kielc, we wrzesniu 2000, wprowadziliśmy się do domku w Cedzynie. Od tamtej pory cały czas wykańczam ....(się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tam 06.05.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Witaj Czarek, Faktycznie blisko mieszkamy Na jakim etapie wykończenia jesteś ? Czym grzejesz i - jeśli chcesz - to opisz gdzie dom stoi. Codziennie jeżdżę przez Cedzynę do i z pracy - to bym zerkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 09.05.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 REDWALD! a po pomalowaniu tych sztachet nie zostanie mi czasem taki tik w rękach ? oby,oby już zrobić to ogrodzenie bo miejscowi jeżdżą i patrzą , boję się że któryś w końcu wjedzie taktorem w rów. Nasza budowa jest dla nich taka atrakcyjna że wręcz zwalniają koło nas....., i zaczynają cierpieć na przykurcze szyjne ale w sumie ludzie bardzo mili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 10.05.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 KaeR mam nadzieję, że Ci nie zostanie Z tymi ogrodzeniami to dziwna sprawa, niektóre budowy bez problemu idą bez płotu, a na niektórych a ż się prosi o płotek bo własnie sąsiedzi , niektórym różne rzeczy sie "sprzydają" jak mawiają u mnie na wsi . Mam nadzieję że mi też się uda pomalować sztachetki w tym tygodniu. Chociaż pogoda narazie niezachęcająca. Jak malujesz po czy przed przykręceniem. Ja przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 14.05.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 ja również przed przykręceniem, co do ogrodzenia, to do tej pory (odpukać) nic nie zginęło, i mam taką cichą nadzieję że dalej tak będzie , tyle tylko że czasami mam dosyć tego nachalnego gapienia się, szczególnie jak kłusem zasuwam żeby coś podać mężusiowi nasi sąsiedzi nazwali to gapienie się "telewizją" i z początku nie zajarzyłam o co im idzie...... ale teraz jestem doszkolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR MERWART 18.05.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Cześć buduję w Morawicy- stan surowy zamknięty z instalacjami wod-kan. Ogrodzenia jeszczę nie buduję, ale już tam śpię. Wybudowałem również z białego "pumeksu", a na dach blachodachówka. Poszukuję tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR MERWART 18.05.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Cześć buduję w Morawicy- stan surowy zamknięty z instalacjami wod-kan. Ogrodzenia jeszczę nie buduję, ale już tam śpię. Wybudowałem również z białego "pumeksu", a na dach blachodachówka. Poszukuję tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tam 19.05.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam Piotrze,Mam namiary na ekipę z Marzysza, budowali mi chałupę. W tynkach są dobrzy, ale nie wiem jak teraz z terminami. Jeśli jesteś zainteresowany to poszukam adresu bo telefonu nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts