wg 09.12.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Teraz to już nie wiem zupełnie o co Ci chodzi Wskazuję drogę, uzyskuję odpowiedź TAK i to jest ta właściwa. Wykaż błąd w rozumowaniu a nie tylko stwierdzaj że nic mi to nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 10.12.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Załóżmy, że pytamy sie brata blizniaka, ktory klamie. Zadajemy pytanie Ewy "Czy twoj brat powiedzialby, ze to niewlasciwa droga?" Zakładamy ze wskazujemy droge niewlasciwa. Uzyskujemy nastpeujaca odpwiedz. NIE Zakładamy że wskazujemy droge wlasciwa. Odpwowiedz TAK Teraz pytamy brata, ktory mowi prawde.Wskazujemy droge nieprawdziwa. Odpowiedz NIEWskazujemy droge prawdziwa. Odpowiedz TAK. Jak wiec na tej podstawie wyciagnac wniosek, ktora droge pojsc. jesli nie wiesz, ktorego brata pytasz? Ani nie wiesz, ktora droga jest wlaciwa. jedyne rozwiazanie to w przypadku uzyskania odpowiedzi tak nalezy pojsc ta droga, w przypadku nie zmienic ja. Tak wiec rozwiazanie Ewy jest poprawne przy spelnienieniu pozniejszego warunku. Pisale juz o tym ze jest prawie dobrze. Lecz jak zastosowac to pytanie do trzech drog. Pamietaj ze mozemy spytac tylo jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAZOBETON 17.12.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Załóżmy, że pytamy sie brata blizniaka, ktory klamie. Zadajemy pytanie Ewy "Czy twoj brat powiedzialby, ze to niewlasciwa droga?" Zakładamy ze wskazujemy droge niewlasciwa. Uzyskujemy nastpeujaca odpwiedz. NIE Zakładamy że wskazujemy droge wlasciwa. Odpwowiedz TAK Teraz pytamy brata, ktory mowi prawde. Wskazujemy droge nieprawdziwa. Odpowiedz NIE Wskazujemy droge prawdziwa. Odpowiedz TAK. Jak wiec na tej podstawie wyciagnac wniosek, ktora droge pojsc. jesli nie wiesz, ktorego brata pytasz? Ani nie wiesz, ktora droga jest wlaciwa. jedyne rozwiazanie to w przypadku uzyskania odpowiedzi tak nalezy pojsc ta droga, w przypadku nie zmienic ja. Tak wiec rozwiazanie Ewy jest poprawne przy spelnienieniu pozniejszego warunku. Pisale juz o tym ze jest prawie dobrze. Lecz jak zastosowac to pytanie do trzech drog. Pamietaj ze mozemy spytac tylo jeden raz. Chyba się troszkę zapętliłeś Jack, pytanie Ewy jest wystarczające, nie ma znaczenia którego brata pytamy, liczy się tylko odpowiedź pytanego - przy TAK mamy wskazaną dobrą drogę przy NIE złą. Gdybyśmy wiedzieli która droga jest prawdziwa, to byśmy o nią nie pytali. Nie potrzeba żadnego późnijszych warunków. Pzdr Gazobeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.12.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Pytanie: Którą drogę wskazałby mi twój brat aby dojść do miasta ?? I poszedłbym w inną od wskazanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 21.12.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Zapraszam na wątek Zagadki łamigłówki:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=507064#507064Są dwie nowe zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts