delfinka 21.02.2002 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 W tym roku zaczynamy budować dom, pragnę przywitać się ze wszystkimi uczestnikami forum, bo zdaje się, że będę Waszym częstym gościem. Gorąco pozdrawiam wszystkich budujących życząc WYTRWAŁOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2002 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 witaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 21.02.2002 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 sie ma ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2002 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 Witaj!To zaczynaj ,jaki dom budujesz ile metrów może nazwa domu itp.No i pytania bo napewno masz ich mase skoro tu trafiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funiowy 21.02.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 Hej!jestem w tym samym punkcie co Ty.Może sobie pomożemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 22.02.2002 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Wiaj. Myślę, iż takich osób ja ty jest dużo więcej. Ja również startuje ze swoim domkiem. Napiz coś więcej o swoim gniazdku. Gdzie budujesz - może spotkam w końcu kogoś z okolic Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.02.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Cześć! Ja też dopiero będę zaczynać! Patrząc na ten śnieg za oknem to jeszcze sobie poczekamy Startuje pod Warszawą czy ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 22.02.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Ja już nie mogę doczekać się rozpoczęcia prac, ta pogoda mnie dobija. Startuję w tym roku (okolice Wa-wy, za Markami). Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 22.02.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Czesc.Ja tez czekam tylko na pogode. Chwilowo przebywam w Trojmiescie, gdzie zima w pelni ale podobno na Podkarpaciu (tam buduje)sniegu nie ma. Mam nadzieje, ze jak wroce to od razu na budowe.Udanej pogody wszystkim budujacym.Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.02.2002 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Już miałem zamówionego Ytonga na dzisiaj, żeby zacząć, ale odmówiłem. U nas (Kraków) śniegu co prawda nie ma, ale jest mrozik. Ale prognoza pogody do środy nie wskazuje na powrót zimy. Czekam razem z Wami na wiosnę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaKa 22.02.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Witam również. Też zaczynamy budowę wiosną tego roku. Pod Poznaniem, dom niepodpiwniczony z użytkowym poddaszem (razem 180m2) z Ytonga. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej przeraża mnie ten kawał roboty, który nas czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koparek 22.02.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 A ja zamierzam się troszkę później budować. Zdobywam fundusze oraz pomysły i wiedzę. Dlatego będę blisko Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomK 22.02.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Witam, A ja juz wystartowalem. W polowie stycznia jak tylko ustapily mrozy zaczalem wylewanie fundamentow. Jak wiecie pogoda byla bardzo sprzyjajaca. Poza ostatnimi 2 dniami srednia temperatury wynosila okolo +5 stopni. Obecnie jestem na koncowym etapie scian parteru. W przyszlym tygodniu beda robione stropy. Stan surowy otwarty (z dachem pokrytym dachowka) planuje miec zrobiony do konca kwietnia.Dom jest budowany z YTONG-a, parter + poddasze uzytkowe, pod Warszawa. Pozdrowienia,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaKa 22.02.2002 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 To ja też witam. Planujemy rozpocząc budowę w czerwcu (pierwszy wolny termin ekipy, która ma nam wylać fundamnety i postawić mury). Budujemy się pod Poznaniem, dom bez piwnicy, z użytkowym poddaszem, 180m2. Ytong. W tym roku mamy ambitny zamiar postawić mury i przykryć dachem (dachówka ceramiczna). Widzę Tomek, że Ty jestes o kilka misięcy do przodu względem nas. Czy Twój dom stawia ekipa z certyfikatem Ytonga? Jak sądzisz, ile wyniesie Ciebie tegoroczna inwestycja? Pozdrwaiam wszystkich budowlańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomK 22.02.2002 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Ekipa nie ma certyfikatu. Po dluzszym namysle zdecydowalem sie na firme polecona przez przyjaciol, ktorym wybowali juz kilka obiektow. Efekt tych prac widzialem i byl na niezlym poziomie. Obecnie moge to potwierdzic na wlasnym placu budowy. W sumie nie moge sie do niczego przyczepic. Robia dobrze, dokladnie i szybko. Pozdrowienia,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.02.2002 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Ale nas sie nazbierało! Prawie wszyscy "zaczynający" i w dodatku Ytongowcy . Szkoda, że nas tak rozsypało po Polsce można by było urządzić wycieczkę po okolicznych budowach, pogadać, pooglądać, wymienić się doświadczeniami, adresami hurtowni, budowlańców... No no, a może pomyślimy o czymś taki w jakiś piękny weekend? Co Wy na to? Acha! Bede budowac pod Piasecznem Pozdro Buła PS Oczywiście mam nadzieje wszystkich poznać 10.III w Salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 22.02.2002 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Wiatm miło wszystkich, ktorzy zaczynają Ja również zaczynam tej wiosny, ciekawi mnie czy jesli zaczynacie to zdobyliscie zgodę na budowę w sylwestra i załapujecie siena starą ulgę czy nie. Zapraszam wówczas do wątku w "klub budujących" budujący bez ulgi Ciekawa jestem czy tam jest nas więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomK 23.02.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Witam, Ja rowniez buduje w okolicach Piaseczna. Materialy kupuje najczesciej w Centrobudzie w Starej Iwicznej. Dobra obsluga, chociaz nie wszystko maja najtaniej. Wzialem od nich Ytonga (choc sama cene negocjowalem bezposrednio z Ytong Polska), dachowke (Braas) i okna dachowe (Velux). Stropy (Terriva), deski na wiezbe i rozne zaprawy kupujemy gdzie indziej - troche taniej. Zastanawiam sie jeszcze nad rynnami i klinkierem. Pozdrowienia, Tomek On 2002-02-22 19:04, buleczka_77 wrote: Ale nas sie nazbierało! Prawie wszyscy "zaczynający" i w dodatku Ytongowcy . Szkoda, że nas tak rozsypało po Polsce można by było urządzić wycieczkę po okolicznych budowach, pogadać, pooglądać, wymienić się doświadczeniami, adresami hurtowni, budowlańców... No no, a może pomyślimy o czymś taki w jakiś piękny weekend? Co Wy na to? Acha! Bede budowac pod Piasecznem Pozdro Buła PS Oczywiście mam nadzieje wszystkich poznać 10.III w Salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 23.02.2002 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Tomku, jestem właśnie na etapie szukania dobrej i sprawdzonej ekipy do bk na klej, a rozumiem, Twoja ekipa sięsprawdziła, czy możesz dać mi namiary? Moj e-mail kborowicz.wp.pl Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomK 23.02.2002 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Witam, Niestety z informacji ktore mam wynika, ze ekipa ma juz umowione nastepne zlecenie. Pogadam jednak z ich szefem. Moze ma jeszcze jakis innych pracownikow. Ci ktorzy pracuja na mojej budowe sa godni polecenia. Pozdrowienia,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts