Piotr_M 24.01.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam pytanie do osób które mają żelbetonowe skosy pod dachem - ja też będę miał takowe - w jaki sposób i kiedy robi się ocieplenie tych skosów. Jaka powinna być kolejność prac i co najważniejsze: styropian czy wełna?Proszę o podpowiedzi jak rozwiązaliście ten temat. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 skosy musiałem izolowac natychmiast, dlatego ze wieźba czekała na pełne deskowanie a ja nie chciałem sie rozpraszać na warstwie dociskowej /zabezpieczającej/ styropian, docinaniu styropianu itp. dlatego na skosy położyłem wełne, na niej pape i pełne deskowanie natomiast część pozioma - tu juz miałem czas i byłem uniezalezniony od pogody /to juz było pod dachem/ dlatego tu wylałem tzw "ciepły beton"/ który docisneła szlichta/ dzięki temu strych jest uzytkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.01.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 http://forum.muratordom.pl/robia-mi-trumne,t66992-120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 25.01.2009 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 skosy musiałem izolowac natychmiast, dlatego ze wieźba czekała na pełne deskowanie a ja nie chciałem sie rozpraszać na warstwie dociskowej /zabezpieczającej/ styropian, docinaniu styropianu itp. dlatego na skosy położyłem wełne, na niej pape i pełne deskowanie natomiast część pozioma - tu juz miałem czas i byłem uniezalezniony od pogody /to juz było pod dachem/ dlatego tu wylałem tzw "ciepły beton"/ który docisneła szlichta/ dzięki temu strych jest uzytkowy Rozumiem, że wełna jest połoóżna bezpośrednio na betonie (chodzi mi o skosy) - nie powoduje to jej zawilgotnienia? Najbardziej się boję, że może padać podczas tych prac nim położą dachówkę i zaleję tą wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 wełna lezy bezpośrednio na betonie, była kładziona w trakcie deskowania i jest nakryta papą izolacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 20.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 NO to ja też dołączę do tego grona, jeszcze to trochę potrwa, ale będę miał taki strop.Nie rozumiem ludzi, którzy robią płyty GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts