dziuba 23.04.2002 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 kupimy pęczek jemioły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.04.2002 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 No co Ty, nie nosi się drwa do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 23.04.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 No tak ale teraz w lesie co najwyżej puste puszki i butelki można pozbierać Swoją drogą BARDZO mnie to wqrza, że "ludzie" nie potrafią docenić przyrody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 23.04.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 O właśnie dziuba - myślę, że murator powinien promować ochronę środowiska, np. wskazywać, gdzie można pozbyć się odpadów toksycznych, jak zrobić segregację odpadów we własnym domu. Ja zamierzam segregować odpady (przynajmniej aluminium <puszki po piwie > papier, szkło i plastik) ale do tej pory nie mam koncepcji jak to zrobic przy swoim domu, żeby różne kosze na śmieci nie zajęły połowy mojego ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 23.04.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Tylko pytanie: co dzieje się z posegregowanymi śmieciami po ich zabraniu z posesji???? Może Murator zrobi przeszpiegi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 23.04.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 O właśnie dziuba!!!! I to tez mnie mocno martwi - ale mamy nowe bardzo dobre prawo ochrony środowiska - i pod tym względem może być już tylko lepiej - bo kary są okrutnie wysokie.... Zajmie to pewnie jeszcze parę miesięcy, ale zamin sie wprowadzę do nowej chatki - juz będzie ok (jestem pod tym wzgledem optymistką). Na razie segreguję tylko puszki po piwie - bo tego najwięcej u mnie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 23.04.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Tak mamy prawo, ale jakoś nie do końca wierzę, że to wszystko jest przetwarzane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 23.04.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 W większości gmin faktycznie nie jest. Znana na cały kraj jest historia wydawanych mnóstwa pieniędzy na segregację odpadów po to, żeby potem je wywieść na składowisko odpadów wszelkich, ponieważ gmin nie stac na ich utylizację. Ale to powoli się zmienia.... na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 23.04.2002 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Ja myślałam nad tym aby szklane butelki i puszki stawiać w takim miejscu gdzie ktoś, kto "wybiera" z kosza miałby ułatwione zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 23.04.2002 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 No to ja właśnie tak robię - pakuję do osobnego worka na śmieci i stawiam obok kosza - zawsze znikają jeszcze w tym samym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.04.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 No tak - było o qbkach, a teraz jest o piwie i śmieciach. Skoro jednak piwo można pić z qbka, to załóżmy, że pozostajemy w temacie. Agnicha - a ja uważam, że piwo w puszce to profanacja i złocisty napój powinien pochodzić z beczki lub butelki. Nie żebym miał coś do puszek, ale mam takie dziwne wyczucie smaku, że z puszki mi nie smakuje. Dalej jednak nasze poglądy są zbieżne, bo ja wywożę butelki do specjalnego kontenera. Pamiętasz podobny wątek w ogrodach? Jakoś mało ludzi tam się wypowiedziało co do śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 24.04.2002 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 No właśnie - za mała śwadomość społeczna. Ludzo trzeba uświadomić, bo zginiemy pod tonami śmieci. A co do piwa w puszce to domena mojego męża - mi jest obojętne - kiedyś byłam większym smakoszem, a że teraz mało piję lub w ogóle to jest mi obojętne puszka czy butelka (choć już spotkałam się z opiniami na ten temat) PozdrowionkaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.04.2002 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Czytałam ostatnio artykuł w magazynie Rzeczpospolitej (chyba z 12.04.) o segregacji smieci w Austrii (tytuł chyba "Banan przerobiony na kapustę", czy cóś takiego), oni mają to doprowadzone do perfekcji. Zresztą ich hasło brzmi "ten, kto nam kradnie śmieci jast naszym największym przyjacielem". Przeczytajcie, jeśli możecie, powinnien być we wszelakich czytelniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 24.04.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 On 2002-04-23 17:26, Frankai wrote: Nie żebym miał coś do puszek, ale mam takie dziwne wyczucie smaku, że z puszki mi nie smakuje. To jest coś co się mądrze nazywa "projekcja zapachu na smak" - a w rzeczywistości po nalaniu piwka do kufla nikt nie jest w stanie odróżnić, czy to puszkowe, czy butelkowe!! a co do segregacji: trochę mi się odechciało, gdy zobaczyłam, jak moje posegregowane śmieci panowie wywalają ze specjalnych konternerów na jedną ciężarówę - wsjo razem: i te puszeczki i szkiełko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 24.04.2002 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 A i tak piwo jest najlepsze z beczki. Po pierwszej beczce już nieważne z jakiego qbka sie pije !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 25.04.2002 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 a co do segregacji: trochę mi się odechciało, gdy zobaczyłam, jak moje posegregowane śmieci panowie wywalają ze specjalnych konternerów na jedną ciężarówę - wsjo razem: i te puszeczki i szkiełko... POLSKA RZECZYWISTOŚĆ , , , , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.04.2002 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Nie płacz Ewka (i Buber też nie płacz). U mnie jest odwrotnie! Panowie z samochodu MPO mają worek i wszystkie puszeczki i te wyłożone wprost i nie tylko - do wora. Zdaje mi się, że taka puszeczka to 5gr w skupie. Chłopcy sobie dorobią a i nasze środowisko jest dzięki temu czystsze. Czyżby w Waszych miastach ludziska miały zbyt wysokie pensje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts