Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Królestwo absurdu

Gość Alicjanka

Recommended Posts

Jeżeli jakiekolwiek wypowiedzi mozna uznać za obiektywne - to zgadzam się z Toba - siec to z....ta sprawa !!! Forum oczywiście też !! właśnie siedzę i piszę tutaj - jednocześnie słucham muzyki którą właśnie zciągnąłęm z internetu i jestem jeszcze cześciowo w pracy (tylko jedna nogą już ) :smile:

Adamski - to nie tak. Ona z pewnością zaczęła przynosić zyski, bo się zrestrukturyzowała. Były to zyski na poziomie paru złotych. Gdyby zamówili normalne oprogramowanie w normalnej firmie, to zyski byłyby rzędu kilku mln. Grunt to dobre samopoczucie. Jakby co zawsze można kupić winę w mniejszej firmie. Numer z Pixelem pewnie od początku był zaplanowany w ramach - jak to się pięknie mówi - "zarządzania ryzykiem"

Sprawa z oprogramowaniem do ostatnich wyborow to dopiero farsa, tak sie składa ze znam temat z pierwszej ręki, bo miałem tą niewątpliwą przyjemność pracować na tym orogramowaniu, i powiem wam ze od samego początku były problemy z komunikacją, bo o ile oprogramowanie zainstalowane na jednym komputerze chodziło bardzo dobrze, o tyle praca w sieci już stanowiła problem. widziałem ostatnio ekspertyze Zrzeszenia Gmin i Powiatów (czy jakoś tak), ale obsamorowali Prokom że szkoda gadać.

Poprzednie wybory (prezydenckie) były obsługiwane na poziomie unix'owym z terminalami znakowymi, cała robota zajęła nam jakies 5-6 godzin, teraz "uwineliśmy się" w 16 godzin :smile:))))

A zdajecie sobie sprawę, że nie wystarczy by kieszonkowiec włozył rękę do waszej kieszeni, musi ja wyciagnąć trzymając portfel, a w portfelu musi być min. 200 zł. jak jest 150 zł to NIE JEST to przestępstwo.

Za pobicie można wytoczyć proces cywilny w kazdym przypadku, ale pobicie jest przestępstwem jeśli ofiara dostanie min.7 dni zwolnienia

Wzystko może być "o niskiej szkodliwości społecznej" - to jest zależne tylko od uznania sądu.

itp. itd.

Po prostu: gangsterzy i złodzieje mają swoje lobby w sejmie.

Lobby - ech, chciałem być uprzejmy

Rywingate - jednak Michnik lepszy kupiec. po co on ma płacić pieniądz za to co mozna mieć za darmo? jak sie zrobi aj waj w UE że demokracja zagrozona i wolność słowa tyz, to naszym kozakom rura zmięknie.

Jak kto robi w branży autorytety moralne kupno-sprzedaż, to kto mu podskoczy?