Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój nowy adres (nazwa ulicy) :)

Gość guit

Recommended Posts

Miałem kolegę który mieszkał kiedyś na osiedlu Karpackim na ulicy Czerwonych Wierchów. Obok była ulica Morskie oko oraz inne ulice których nazwy kojarzyły się z Tatrami. Niestety komuś w urzędzie miejskim ulica Czerwonych Wierchów skojarzyła się z minionym systemem i przemianowano ją na Andersa.

Kilkanaście lat temu na warszawskim Ursynowie mieszkałem na ulicy Zamiany :) To i tak dobrze, bo obok były Służby Polsce i ZWM.

Teraz mieszkam na ulicy której nazwę muszę literować prawie każdemu:

Tadeusza Manteuffla. W ciągu 15 lat tylko 7 osób wiedziało jak prawidłowo napisać nazwisko wybitnego polskiego historyka. 5 z tych osób skończyło historię, jedna germanistykę, ale zaskoczył mnie szeregowy policjant z niewielkiej miejscowości który zatrzymał mnie za przekroczenie szybkości.

Wiedział jak prawidłowo napisać!

He,he :D a mnie w tych czasach przyjdzie mieszkać na... Holenderskiej, dojazd bardzo łatwy skręcacie we Francuską następnie w Fińską mijacie Hiszpańską i Duńską i już jest Holenderska :D :D :lol: 8) , mam szwagra rodowitego Holendra już mi kupił flagę holenderską :wink:

Adamus...zjednoczona Europa :p

Mieszkam przy ulicy Leśnej, a będę mieszkał przy ulicy Kościelnej. Nazwa Kościelna jest nie tylko od parady. Jest to ulica prowadząca do zabytkowego kościółka. U jego podnóża będę mieszkał. Mam nadzieję, że dzięki temu nadrobię trochę swoje zaległości "wyznaniowe"... :oops:

http://wiem.onet.pl/wiem/bmp/62837-4705.jpg