Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nowosądecka

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

My będziemy w przyszłym roku startować z budową w Cyganowicach w Starym Sączu. domek 146mkw z bloczków Termalica.

Pozwolenie na budowę jest. Teraz załatwianie kredytu, szukanie wykonawcy, dopinanie wszystkiego (w miarę).

A propos wykonawcy, to krzyknęli nam cenę 50 tys. za stan surowy otwarty. Wykonawca ma swoją koparkę (Bobcat), szalunki, blaszak i cały sprzęt. My tylko mamy zapewnić materiał na czas. Znośna ta cena, czy lepiej poszukać coś tańszego? Gość z polecenia, zaufany.

Pozdrawiam :)

• 3 months później...
  • 3 months później...

Witajcie,

chciałam dołączyć, ale widzę, że tu cisza jak makiem zasiał...

Czy naprawdę w okolicach N.Sacza nikt sie nie buduje??

My chcielibyśmy zacząć w przyszłym roku, na razie jesteśmy na etapie rysowania planu, znaczy się ołówkiem na kartce :)

Działkę w każdym razie juz mamy, więc coś już jest.

Mam nadzieję, że ten wątek się jednak rozkręci, bo miło jest dzielic się doświadczeniami.

pozdrawiam, Gosia

Halo halo to ja też dołączam się migusiem do grupy Sądeckiej:)

Miejsce budowy: Nowy Sącz

Projekt: inspirowany Tymkiem z Horyzontu

Etap: dziś wylewki :)

A co do Sądeckich inwestorów budowlanych to na mojej ulicy z 8 nowo powstających domów naliczyłam, normalnie jak grzyby po deszczu rosną. Tak więc nie jest tak źle, tylko pewnie jak to przy budowie czasu brak i na neta już nie starcza:)

Pozdrawiam wszystkich

• 4 weeks później...

o rany jaka tu cisza :(

Witaj Joanaa, może choć z Tobą od czasu do czasu zamienię kilka zdań?

Zazdroszczę że już działasz w temacie budowy, my nadal ołówkiem na kartce, ale projekt wciąż sie modyfikuje, bo coraz to inne rozwiązania przychodzą nam do głowy. Ale mam nadzieję, że w końcu będziemy mogli powiedzieć - koniec - TO JEST TO!

pozdrawiam

• 1 month później...

Witam również jestem z Tarnowa. Wykonuje wokolicy instalacje elektrycze i alarmowe. Firma solidna zero problemów robie w Koszycach i w stronę Sącza też. Bardzo dobra jakość materiałów na wszystko fakturka vat i odbiór do ZE.

Zapraszam na stronę http://www.elektrotec.cba.pl lub tel. 508848609

Na stronie zdjęcia gotowych instalacji

Szybko i solidnie. Każda instalacja indywidualnie wyceniana wg potrzeb klienta.

Dla kilku zleceń mogę zejść z ceny o jakieś 500 zł więc można kilka domów umawiać.

Pozdrawiam

• 1 month później...
Halo halo to ja też dołączam się migusiem do grupy Sądeckiej:)

Miejsce budowy: Nowy Sącz

Projekt: inspirowany Tymkiem z Horyzontu

Etap: dziś wylewki :)

A co do Sądeckich inwestorów budowlanych to na mojej ulicy z 8 nowo powstających domów naliczyłam, normalnie jak grzyby po deszczu rosną. Tak więc nie jest tak źle, tylko pewnie jak to przy budowie czasu brak i na neta już nie starcza:)

Pozdrawiam wszystkich

Witam serdecznie, ,my budujemy Tymka z Horyzontu niedaleko Starego Sącza!!! :):) Jesteśmy już na etapie wykończeniówki...ocieplenie na zewnątrz też za nami. Jakoś brniemy do przodu!!

http://i1.fmix.pl/fmm859/0ebbbab7000976f14e8b17f0/zdjecie.jpg

• 1 month później...

Witajcie Wszyscy Budujący,

Na Nowy Rok życzę nam wszystkim solidnych wykonawców, duuuużo kasy i szybkiej przeprowadzki do nowych domów!!!

Nasz dom na etapie wykańczania (czekamy na projekt wnętrz). Na wiosnę biorę się ostro do pracy, tyk by udało się w lecie przeprowadzić.

Jak by ktoś potrzebował to mogę sprzedać/pożyczyć drewniane stęple (2.5m, 80szt).

Jeśli ktoś z Was może polecić elektryka z pieczątką (z akcentem na pieczątkę :) ) to będę wdzięczny.

Budujemy w Boguszowej k. Nowego Sącza - ciekawe dla Kogo z Was jesteśmy najbliższymi sąsiadami ? :)

Pozdrowienia!!!

• 2 weeks później...

Witam wszystkich!

Chętnie dołączę do dyskusji. Ja swoją (naszą) budowę zacząłem końcem sierpnia (gmina Grybów). Aktualnie jestem na etapie SSO. Dlatego do tego momentu pewne doświadczenia już zdobyte i chętnie się nimi podzielę. Aktualnie szukam elektryka i zastanawiam się czy warto brać projektanta wnętrz. Jeżeli macie namiary na kogoś sprawdzonego będę wdzięczny.

Pozdrawiam

• 8 months później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich na forum......To początek drogi do małego domku w górach......moje miejsce to Brunary i narazie załatwiam formalnosci ale może w przyszłym roku rusze z budowa. Mam nadzieje że wsparcie z Waszej strony murowane-Projekt juz jest MURATOR M72c ZIELONY OGRÓD prawda ze ładny.....:)

Na poczatek tyle - jesli ktoś tu jeszcze jest to polecam sie do dyskusji-pozdrawiam-Adrian

• 2 weeks później...