Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planujących i zdezorientowanych

Gość amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, Patka!

Masz teren, to już coś. Ja dopiero mam mieć teren. Wprawdzie lokalizacja jest wymarzona, ale nie wiem, czy sprzedający sie nie wycofa. Kasa też na razie w "starym domu", który trza sprzedać. Nawet nie mam wymarzonego projektu. Za to jak kupie teren, moge zorganizować "ognisko". Pozdrawiam.

ja zdjeciami nie strzelam, niby cos wiem ale zdezorientowana to jestem w tym buszu rzeczywistosci :o . Na razie sie podnieslismy troszke bo mamy podmokly teren i planujemy sie budowac w przyszlym roku choc nie mamy kasy i ekipy. Nizly poczatek co? :)

hej hej nie martwcie sie na zapas :D :D :D :D .my zmężem ekipe niedawno znaleźlismy a kasy nadal nie mamy...

Ja zaczynając pisanie swojego dziennika , nic nie umiałam a teraz i fotki wstawiam, duzo mozna sie nauczyć i dowiedzieć. Głowy do góry :D :D

• 1 month później...

Że nie odpisywałam.

Zaglądałam, a potem doszłam do wniosku, że nikt nie napisze jak zwykle. U mnie zmieniło się tyle, że znalazłam architekta, który wykona projekt indywidualny za 5 tys. Już byłam zdecydowana na Odyseję IG. No i namieszało mi się w głowie, bo gotowy projekt plus adaptacja to coś około 5 tys. właśnie. Architekt jest podobno ok, ale "niestety tani", jak powiedział mój "drogi" znajomy architekt. Teraz więc zamiast jak przedtem wertować gotowce, rysuję sobie plan domu, bo w przyszłym tygodniu mam spotkanie "wiążące", na którym muszę się określc czego chcę. Mój stary (chodzi o męża, nie ojca), jak zwykle zostawił mi wolną rękę. Z reguły wolna ręka mnie cieszy, ale obecnie, w desperacji odbieram to jako brak wsparcia. Podobno babie nie dogodzisz. Skoro mogę wybierać, chciałabym wszystko. A nie mogę ograniczona przyziemnymi kredytami i takimi tak głupotami. Zdecydowałam, że wycisnę z "mojego" architekta dom o wiejskim charakterze, skażony nieco nowoczesnością, ale mało widoczną. Wszak wychowałam się prawie w lesie i nie będę włóczyć słomy po piętrowych willach. Wynika to oczywiście z upodobań, a nie kompleksów :). Pozdrawiam wszystkich zaczynaczy budowaczy. Już będę zaglądać.

Cześć Amalfi :D Planowałam budowę w przyszłym roku, a wyszło tak, że nie wiem kiedy zacznę :-? Kasy brak, działki brak, problemy różne za to występują w nadmiarze - ale od kwietnia tutaj jestem i .... to było najlepsze, co mogłam zrobić!!!! Ten "gąszcz" jest pozorny - cudowni ludzie (zdarzają się oczywiście przechery) i świetna atmosfera!!!

Zakładaj "Dziennik budowy" i ruszaj do boju - a zobaczysz, ile fajnych wrażeń będziesz miała :D

Pozdrawiam i życzę powodzenia :D

Widzę, że jednak nie ma tu grupy trzymającej władzę i omijającej cienkich bolków z kilkoma postami na koncie. Z okazjii andrzejek zafundowałam sobie szampana (pani ze sklepu powiedziała, że pyszny, a ja, koneser jak w dym) i odurzona jego wiśniowym smakiem :( narysowałam dom, w którym chciałabym przeczekać czas do tego, kiedy zamieszkam w Amalfi. Czyli pewnie zejdzie mi całe życie. Jak tylko dopracuję perspektywę i pokoloruję, poproszę o opinie.

Starego pozdrowię jutro, bo strasznie chrapie z psem na jednym jaśku. Kurcze, szczęśliwy, że ma z bańki projekty i inne bezsenności. Przemogę się i z braku laku naleję sobie malutki naparstek wiśniowego wynalazku żeby wypić Wasze zdrowie. Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Widzę, że jednak nie ma tu grupy trzymającej władzę i omijającej cienkich bolków z kilkoma postami na koncie. Z okazjii andrzejek zafundowałam sobie szampana (pani ze sklepu powiedziała, że pyszny, a ja, koneser jak w dym) i odurzona jego wiśniowym smakiem :( narysowałam dom, w którym chciałabym przeczekać czas do tego, kiedy zamieszkam w Amalfi. Czyli pewnie zejdzie mi całe życie. Jak tylko dopracuję perspektywę i pokoloruję, poproszę o opinie.

Starego pozdrowię jutro, bo strasznie chrapie z psem na jednym jaśku. Kurcze, szczęśliwy, że ma z bańki projekty i inne bezsenności. Przemogę się i z braku laku naleję sobie malutki naparstek wiśniowego wynalazku żeby wypić Wasze zdrowie. Bardzo serdecznie pozdrawiam.

my wiśniówkę .....też pijemy żadko :wink:

Witam!

Planuję budowę w przyszłym roku. Wszyscy na forum strzelają fachowymi terminami, chwalą się zdjęciami. Czuję się tu samotnie. jeśli masz podobne odczucia, napisz cokolwiek :) Pozdrawiam.

Pozdrawiam, rok temu też się tak czułam.....teraz świetnie się tu bawię. Nic się nie martw wszystko przychodzi z czasem, fachowa wiedza też, trochę trzeba posiedzieć, poszukać.

Witam!

Dziś byłam na mojej (i banku) działce. Właściwie łysym polu o dziwnym kształcie. Biegałam sobie z "metrem" i mierzyłam planując co gdzie się zmieści. Hop hop hop, aż mnie olśniło :o . Przecież żeby dostać się na otwartą przestrzeń hihhi mojej łąko-działki, przeskakuję sobie przez rów. A samochód z materiałem nie przeskoczy. Koparka też nie. MOJA DZIAŁKA NIE MA WJAZDU.

Może ktoś wie z czego się robi takie mostki przez rów? I jaka powinna być minimalna szerokość, żebym nie musiała cegieł wozić na rowerze?

Pozdrawiam :)

Witam wszystkich.Widzę,że ja również pasuję do tej grupki,gdyż planuję budowę,jestem zdezorientowana i momentami...załamana.O budowie marzę od kilku już lat,rok temu byłam przekonana,że zaczniemy wiosną tego roku,kiedy zrozumiałam,ze jednak się nie uda,byłam wprost pewna,że uda nam się wiosną przyszłego,a tymczasem nie wiem czy wystartujemy w tym 2008.Cóż,samo życie.Mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie i odganiam wszystkie negatywne myśli.Główki do góry!Pozdrawiam.

Dzięki Darex za zaproszenie, niestety trudno namierzyć grupę świętokrzyską. W sumie, to mi sie w głowie nie mieści, bo jadąc naszym województwem, mam wrażenie, że to plac budowy. Wątek w grupie świętokrzyskiej postępuje w tempie konduktu żałobnego. Rozruszxajmy to trochę, bo aż wstyd.