Darex 08.12.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Dzięki Darex za zaproszenie, niestety trudno namierzyć grupę świętokrzyską. W sumie, to mi sie w głowie nie mieści, bo jadąc naszym województwem, mam wrażenie, że to plac budowy. Wątek w grupie świętokrzyskiej postępuje w tempie konduktu żałobnego. Rozruszxajmy to trochę, bo aż wstyd. ok. trzeba go wyciągnąć z czeluści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.12.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Darex zapomniałam powiedzieć, że piękny masz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 08.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Darex zapomniałam powiedzieć, że piękny masz dom. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.12.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Nie ma sie czego wstydzić. Zapracowałeś na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.12.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 ja zdjeciami nie strzelam, niby cos wiem ale zdezorientowana to jestem w tym buszu rzeczywistosci . Na razie sie podnieslismy troszke bo mamy podmokly teren i planujemy sie budowac w przyszlym roku choc nie mamy kasy i ekipy. Nizly poczatek co? Patka, tak sobie myślałam, że brak kasy to pryszcz wobec podmokłego terenu. Moi rodzice wybudowsali dom na takim. Wilgoć i tyle. Może teraz są jakieś środki, które zapobiegają rozprzestrzenianiu sie wilgoci. Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.12.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Widzę, że jednak nie ma tu grupy trzymającej władzę i omijającej cienkich bolków z kilkoma postami na koncie. Z okazjii andrzejek zafundowałam sobie szampana (pani ze sklepu powiedziała, że pyszny, a ja, koneser jak w dym) i odurzona jego wiśniowym smakiem narysowałam dom, w którym chciałabym przeczekać czas do tego, kiedy zamieszkam w Amalfi. Czyli pewnie zejdzie mi całe życie. Jak tylko dopracuję perspektywę i pokoloruję, poproszę o opinie. Starego pozdrowię jutro, bo strasznie chrapie z psem na jednym jaśku. Kurcze, szczęśliwy, że ma z bańki projekty i inne bezsenności. Przemogę się i z braku laku naleję sobie malutki naparstek wiśniowego wynalazku żeby wypić Wasze zdrowie. Bardzo serdecznie pozdrawiam. my wiśniówkę .....też pijemy żadko Wiem Jamles, że Wy Jamlesy ino czysty spiryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 09.12.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Nie ma sie czego wstydzić. Zapracowałeś na to. Ja sie domku nie wstydzę jeno tak z zażenowaniem przyjmuję miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 09.12.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam! Dziś byłam na mojej (i banku) działce. A gdzie ta działeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karola777 09.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witaj Darex.Piękny masz domeczek,jaki to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam! Dziś byłam na mojej (i banku) działce. A gdzie ta działeczka? Działka jest w okolicach Miedezianej Góry. A swój domek gdzie wybudowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.12.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witaj Retro..... O spaniu pisałam już w jakimś wątku. Środek nocy to najlepsza pora. Zero upierdliwych pytań, sąsiad się nie tłucze. Można przelecieć fora, czaty i tym podobne. Święta prawda. Aha, jak będziesz potrzebowac konsultacji z elektryki to napisz na PW, bo tu może nie zawsze zajrzę. A jam elektryk. A na reszcie budowlanki to się znam o tyle, że ... pół rodziny to budowlańcy z zoną na czele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.12.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Retrofood dzięki!U mnie w rodzinie medycyna i policja. Mam nadzieję, że nie będziesz potrzebował, bo obie instytucje odwiedza się w razie kłopotów. Kurcze, gdzie tam do mojej elektryki. Ale w sumie to czas leci, do kwietnia rzut beretem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.12.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Nie mam pojecia o niczym a odziedziczylam dzialke ! Nawet nie wiem gdzie sie znajduje dokladnie i ile to jest hektar oraz co znaczy, ze jest 'lesna". Brak kasy na budowanie. Tyle wiem. Co robic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.12.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zaraz, zaraz. Wiem, ze na pewno nie podmokly teren. takie prawdziwe Mazowsze jak pisal poeta Broniewski a czasami pieknie pisal, no, " piasek, wisla i las". No tak, dzialka lesna, jak nadmienilam, piasku to tam wiecej niz gwiazd na niebie chociaz sa w poblizu cegielnie czyzby tez glina ? Pod piaskiem ? To co sie robi w takim wypadku ? Czy sie jakos specjalnie bada grunt przed budowa ? Niech ktos kto cos wie napisze bo oszaleje z tego wszystkiego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.12.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Moim zdaniem powinnaś iść do Urzędu Gminy właściwego dla umiejscowienia działki. Dowiesz się, czy możesz tam budować. Bo jeśli chodzi o działki leśne, są jakieś odrębne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 20.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam wszystkich! My planujemy rozpocząć budowę na wiosnę 2008. Mamy już pozwolenie na budowę, budujemy systemem gospodarczym. No i musimy się w końcu zacząć rozglądać za materiałami jak sobie o tym pomyślę to strach mnie ogarnia. Jak to będzie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 26.01.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 lump praski moja działka też była prawie leśna tzn. w studium planowana pod zalesienie a w planie zagospodarowania terenu jako rolna po udaniu się do gminy zapytaj o rodzaj i wypis i wyrys z rejestru gruntów to jeszcze nie koniec świata na takiej działce budować się możesz po dokonaniu zmian obu dokumentów chyba, że jest zapis o zakazie zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 26.01.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 amalfi, nie martw się nie bedziesz wozić cegły na rowerze jak zrobisz sobie przepyst w rowie z kręgów betonowych, tylko jeśli rów nalęży do gminy to musisz wystąpić do gminy o zgodę na wykonanie takiego przepustu, do tego projekt na wykonanie a na początek to wojskowe przęsło mostu saperskiego byłoby super tylko z kąd je wziąść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 26.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 do wszystkich, super nareście jestem u siebie bez kasy, ale z działką, na której zakładam ogród, przy fizycznym znęcaniu się nad moim wszystkomogącym mężem leci na piwo jak ślimaki z pomysłami to różnie dobrze doradza ELFIR, oraz HANIA55. DZIAŁKA ZA OKOŁO 6 MIESIĘCY MA SIĘ STAĆ BUDOWLANA następne zadanie to skok na bank bo z kasy się wycyckałam a dorobić nie ma jak póki co, trwam DOPÓKI SERCE BIJE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ale ......szukam intensywnie projektu juz drugi miesiac .........i nic. Zastanawiam sie nad projektem indywidualnym - czy ktos wie jak sie ksztaltuja ceny projektow indywidualnych - 120-130 metrow, uzytkowe poddasze, dach dwuspadowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts