Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planujących i zdezorientowanych

Gość amalfi

Recommended Posts

Dzięki Darex za zaproszenie, niestety trudno namierzyć grupę świętokrzyską. W sumie, to mi sie w głowie nie mieści, bo jadąc naszym województwem, mam wrażenie, że to plac budowy. Wątek w grupie świętokrzyskiej postępuje w tempie konduktu żałobnego. Rozruszxajmy to trochę, bo aż wstyd.

ok. trzeba go wyciągnąć z czeluści :wink:

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja zdjeciami nie strzelam, niby cos wiem ale zdezorientowana to jestem w tym buszu rzeczywistosci :o . Na razie sie podnieslismy troszke bo mamy podmokly teren i planujemy sie budowac w przyszlym roku choc nie mamy kasy i ekipy. Nizly poczatek co? :)

Patka, tak sobie myślałam, że brak kasy to pryszcz wobec podmokłego terenu. Moi rodzice wybudowsali dom na takim. Wilgoć i tyle. Może teraz są jakieś środki, które zapobiegają rozprzestrzenianiu sie wilgoci. Nie wiem.

Widzę, że jednak nie ma tu grupy trzymającej władzę i omijającej cienkich bolków z kilkoma postami na koncie. Z okazjii andrzejek zafundowałam sobie szampana (pani ze sklepu powiedziała, że pyszny, a ja, koneser jak w dym) i odurzona jego wiśniowym smakiem :( narysowałam dom, w którym chciałabym przeczekać czas do tego, kiedy zamieszkam w Amalfi. Czyli pewnie zejdzie mi całe życie. Jak tylko dopracuję perspektywę i pokoloruję, poproszę o opinie.

Starego pozdrowię jutro, bo strasznie chrapie z psem na jednym jaśku. Kurcze, szczęśliwy, że ma z bańki projekty i inne bezsenności. Przemogę się i z braku laku naleję sobie malutki naparstek wiśniowego wynalazku żeby wypić Wasze zdrowie. Bardzo serdecznie pozdrawiam.

my wiśniówkę .....też pijemy żadko :wink:

Wiem Jamles, że Wy Jamlesy ino czysty spiryt

Witaj Retro..... :)

O spaniu pisałam już w jakimś wątku. Środek nocy to najlepsza pora. Zero upierdliwych pytań, sąsiad się nie tłucze. Można przelecieć fora, czaty i tym podobne. :)

Święta prawda. :D

Aha, jak będziesz potrzebowac konsultacji z elektryki to napisz na PW, bo tu może nie zawsze zajrzę. A jam elektryk.

A na reszcie budowlanki to się znam o tyle, że ... pół rodziny to budowlańcy :D z zoną na czele :D

Zaraz, zaraz. Wiem, ze na pewno nie podmokly teren. takie prawdziwe Mazowsze jak pisal poeta Broniewski a czasami pieknie pisal, no, " piasek, wisla i las". No tak, dzialka lesna, jak nadmienilam, piasku to tam wiecej niz gwiazd na niebie chociaz sa w poblizu cegielnie czyzby tez glina ? Pod piaskiem ? To co sie robi w takim wypadku ? Czy sie jakos specjalnie bada grunt przed budowa ? Niech ktos kto cos wie napisze bo oszaleje z tego wszystkiego !

• 1 month później...
lump praski :) moja działka też była prawie leśna tzn. w studium planowana pod zalesienie a w planie zagospodarowania terenu jako rolna po udaniu się do gminy zapytaj o rodzaj i wypis i wyrys z rejestru gruntów to jeszcze nie koniec świata na takiej działce budować się możesz po dokonaniu zmian obu dokumentów chyba, że jest zapis o zakazie zabudowy.

amalfi, nie martw się nie bedziesz wozić cegły na rowerze jak zrobisz sobie przepyst w rowie z kręgów betonowych, tylko jeśli rów nalęży do gminy to musisz wystąpić do gminy o zgodę na wykonanie takiego przepustu, do tego projekt na wykonanie a na początek to wojskowe przęsło mostu saperskiego byłoby super tylko z kąd je wziąść? :p

do wszystkich, super nareście jestem u siebie :p bez kasy, ale z działką, na której zakładam ogród, przy fizycznym znęcaniu się nad moim wszystkomogącym mężem 8) leci na piwo jak ślimaki :p z pomysłami to różnie dobrze doradza ELFIR, oraz HANIA55. DZIAŁKA ZA OKOŁO 6 MIESIĘCY MA SIĘ STAĆ BUDOWLANA :lol: :lol: :lol: następne zadanie to skok na bank :o bo z kasy się wycyckałam a dorobić nie ma jak :oops: póki co, trwam DOPÓKI SERCE BIJE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE :wink: