Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie mamy zwierzęta w domu ?

Gość Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas były kiedyś rybki, ale "zlikwidowaliśmy" z powodu alergii córki. Teraz nie ma nic, ale po przeprowadzce będzie pewnie pies i może znów rybki ( tak przynajmniej chce mój mąż - ja jestem nastawiona trochę sceptycznie bo w domu kolejny mały alergik :( ). Aaaa - sąsiad sprawił sobie właśnie gołębnik więc nie wiadomo czy nie przyjdzie się nam przeprosić z kotami :lol:

pozdr. B.

Podobno uczula suchy pokarm :(. A z tymi alergiami to nigdy do końca nie wiadomo :(. Tak czy siak to zlikwidowaliśmy akwarium i większość roślinek w mieszkaniu i po kilku miesiącach skończył sie kaszel :), ale też do końca nie wiem dlaczego i czy rzeczywiście w związku z tym czy tak po prostu córka wyrosła z alergii.

A szczerze mówiąc bardzo żałuję że nasze dzieci nie mogą mieć choćby chomika. I nigdy nie zrozumiem argumentów przeciwko posiadaniu przez dziecko zwierzątka jeśli nie ma zdrowotnyh przeciwskazań...no chyba że dziecko samo nie wyraża chęci...

Pozdr. B.

Szdom - koszatniczki to takie malutkie zwierzątka podobne do myszoskoczków ale trochę większe. Pochodzą z Ameryki Południowej. Są spokrewnione z wiewiórkami. Na końcu ogonka mają charakterysyczną kitkę (coś jak wiewiórki tylko mniejszą). Jeżeli są zagrożone - tak jak jaszczurki - gubią ogonki, które im już nie odrastają :( więc trzeba uważać i nie łapać je za ogonki.