w4 21.03.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam Chciałbym zaprosić wszystkich zaczynających lub już budujących w Czaplach koło Gdańska i okolicach do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 21.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Może zacznę od tematu wody. Jest szansa na wybudowanie wodociągu przez gminę jednak trzeba przygotować projekt wodociągu na nasz koszt. Chętnych zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 02.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Koszt przygotowania dokumentacji (projekt + mapa+ pozwolenie na budowę) w ZUK w Glinczu ustalana jest następująco: mapa około 1500zł, projekt: za pierwsze 100m 1200zł, za każde następne 100m +150zł, za każde przyłącze +150zł, do tego trzeba doliczyć koszt odpisu z MPZT, o innych kosztach na razie nic mi nie wiadomo. Koszt samego projektu bez przyłączy można będzie częściowo odzyskać w uldze od opłaty adiacenckiej http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/oplata_adiacencka-a_2735.htm. Proponuję wykonać projekt wodociągu razem z przyłączami do działek. Proszę o zgłaszanie na priva swojego uczestnictwa. W zgłoszeniu proszę podać nr działki, imię i nazwisko oraz adres email oraz informację czy chcą państwo uczestniczyć tylko w kosztach wodociągu czy w wodociągu i przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 07.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Swoje zgłoszenia proszę przesyłać do 26 kwietnia. Zgłoszenie przesyłać należy jako wiadomość prywatną - kliknąć poniżej przycisk P.W. wpisać imię i nazwisko, nr działki, adres e-mail, telefon i informację czy deklarują Państwo udział w kosztach samego wodociągu czy wodociągu i przyłącza swojej działki do wodociągu. Przy większej liczbie chętnych koszt projektu wodociągu z przyłączami przypadających na jednego chętnego będzie mniejszy niż późniejsze indywidualne projekty samych przyłączy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 20.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 W niedzielę upływa termin przyjmowania zgłoszeń. Samo telefoniczne zadeklarowanie się nie jest wystarczające. Chciałbym również dodać, iż wodociąg z przyłączami zostanie zaprojektowany tylko do zgłoszonych działek, wiec proszę przesyłać zgłoszenia wg wyżej wymienionych wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 23.04.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Obecne jest zapisanych razem ze mną 5 osób/działek. Zgłoszenia otrzymałem od p. Adama, Eric86 i Czaple1 który zgłosił 2 osoby/działki. Zachęcam pozostałe osoby do zapisów swoich działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 27.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ostatecznie wszystkich zapisanych jest 9 osób/działek. Ostatnio dopisały się osoby: p. Roman, plecak, p. Robert, p.Gabriela. Dalsze informację będę podawał na forum na bieżąco ja się będą pojawiać, dlatego proszę o regularne przeglądanie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 28.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 W dniu wczorajszym została zawarta umowa o zaprojektowanie wodociągu w Czaplach w ZUK w Glinczu. Proszę w trybie pilnym najpóźniej do 3 maja o dosłanie do mnie swoich adresów zamieszkania jako prywatne wiadomości lub SMS, dane te są potrzebne do wystawienia faktur za mapę do celów projektowych, które będą potrzebne do odliczenia z opłat adiacenckich, za którą musiałem zapłacić zaliczkę. Dokładny koszt przypadający na jedną działkę powinien być znany w przyszłym tygodniu, ponieważ wczoraj wieczorem czyli po zawarciu umowy zgłosiła się jeszcze jedna osoba, co pociąga za sobą zmianę warunków umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 29.04.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 W związku z pytaniami kierowanymi do mnie po rozesłaniu do Państwa e-mail z terminami spraw, które są niezbędne do dalszej realizacji przedsięwzięcia w sprawie projektu wodociągu, pragnę ponownie wyjaśnić, że Cała operacja dotyczy wykonania projektu wodociągu z przyłączami z uzyskaniem pozwolenia na budowę. Projekt jest wykonywany w celu nieodpłatnego przekazania Gminie w terminie do końca września, która po rozpatrzeniu zdecyduje czy wybuduje wodociąg ze środków własnych. Projekt zostanie wykonany przez Zakład Usług Komunalnych z Glincza, który posiada niezbędne uprawnienia w tym zakresie i jest eksploatatorem systemu wodociągowego gminy Żukowo od 1991 roku. Wykonawca został wybrany na tym forum publicznym, przeciwko któremu nie było sprzeciwów. Z wykonawcą zostało podpisane zlecenie w którym zostały wynegocjowane dalej wymienione ceny. Koszt wykonania projektu zależy od długości wodociągu i od ilości przyłączy do działek. Cena pierwszych 100m wynosi 1200zł, każde kolejne 100m - 150zł, jedno przyłącze kosztuje 120zł, mapa do celów projektowych kosztuje 1830zł. Zlecenie zostało podpisane na wykonanie projektu wodociągu o długości 300m z 9 przyłączami. Następnie do zlecenia została dopisana jeszcze jedna działka. Z powodu ciągle zmieniającej się liczby działek ostateczny koszt nie mogę ustalić. Ostateczne rozliczenie zostanie przeprowadzone na podstawie zebranych faktur. Udział w przedsięwzięciu jest dobrowolny i jest prowadzony przeze mnie. Pragnę również wyjaśnić z tego tytułu nie czerpię żadnych zysków i nie liczę swojego poświęconego czasu, kosztów dojazdów oraz telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 26.05.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 W dniu dzisiejszym przekazałem do ZUK w Glinczu oświadczenia i szkice sytuacyjne przyłączy, które udało mi się zebrać od osób zainteresowanych. Ostatecznie wodociąg zostanie zaprojektowany wraz z przyłączami do 7 działek o nr: 7, 11, 12, 13, 14, 34 i 36. W obecnej chwili projekt jest na etapie przygotowywania mapy do projektowania. Do zakończenia sprawy konieczne jeszcze są do wykonania następujące kroki: wykonanie projektu, uzyskanie pozwolenia na budowę i nieodpłatne przekazanie Gminie oraz trochę szczęścia aby Gmina wybudowała nam go w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 24.06.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Obecnie projekt jest na etapie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 20.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam po przerwie i pragnę poinformować szanownych sąsiadów, że obecnie projekt został wykonany i został złożony do Starostwa celem wydania pozwolenia na budowę. Koszt wykonania projektu na jedną działkę wyniósł 595,72zł. Do tego mogą dojść jakieś drobne opłaty związane z wydaniem pozwolenia na budowę (np. dziennik budowy). Rozliczenie zaliczek dokonam po końcowym przekazaniu Gminie projektu wraz z pozwoleniem na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 31.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Hej ludzie czy ktoś w ogóle czyta ten wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 31.07.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Teraz z innej beczki. Mianowicie teraz będzie o prądzie. Ostatni robiłem rozeznanie w ZE co się zmieniło w sprawie prądu przez ostatnie 7 miesięcy. Okazał się że niewiele, tzn czekają dalej na zgłoszenia i jak będzie ich dużo to będą elektryfikować. Tak więc jeżeli chcemy mieć prąd na działkach to kto jeszcze tego nie zrobił niech jak najszybciej wystąpi do ZE w Kartuzach o warunki przyłączenia co wyjdzie dla dobra nas wszystkich bo inaczej to sobie poczekamy z 5 lat. Cały czas się zastanawiam - czy ktoś to czyta z sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rnapiorkowski 06.08.2009 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ja czytam 215/11 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 06.08.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Miło mi przywitać sąsiada. Co tam u sąsiada słychać? Planuje się sąsiad budować niedługo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 06.08.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Wczoraj byłem w ZE Energa w Kartuzach porozmawiać na temat elektryfikacji naszego osiedla. Kierownik przyłączeń dalej utrzymywał swoje, że jeżeli nie będzie więcej zgłoszeń to nie będzie elektryfikacji, ponieważ wiąże się to z dużymi kosztami które by musieli ponieść i dla kilku działek nie będą tego robić. Brakuje im 5 działek, no może wystarczą 3. Dlatego proszę o występowanie z wnioskami o określenie warunków przyłączenia do ZE Energa w Kartuzach (budynek obok starostwa) z wpisem w rubryce 11 o tytule "Dodatkowe uwagi Wnioskodawcy": "PRZYŁĄCZE DOCELOWE" wszystkich sąsiadów którzy tego nie dokonali lub nie wpisali w/w uwagi. Wnioski te i tak do niczego nie zobowiązują nas a dają sygnał ZE, że ludzie są zainteresowani elektryfikacją. Proszę także o interesowanie się sprawą przez wykonanie do nich co jakiś czas telefonów w tej sprawie co będzie skutecznie im przypominać o nas gdyby zapomnieli...http://www.jurom.com/php/stats/linia_19.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 02.10.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ufff, po wielu staraniach pozwolenie na budowę zostało wydane. Pozwolenie niestety jest nieprawomocne, ponieważ do dnia do którego mogłem maksymalnie czekać nie wróciły do Starostwa zwrotki z listów poleconych, które Starostwo wysyłało do właścicieli drogi miesiąc wcześniej. Na szczęście nie przeszkadzało to w przekazaniu projektu i pozwolenia Gminie, która zgodziła się sama wystąpić z zapytaniem do Starostwa o prawomocność. Mam nadzieje, że do tego czasu wszystkie zwrotki dotrą, bo w przeciwnym razie projekt na pewno zostanie odrzucony. Jeżeli projekt uprawomocni się decyzja o budowie wodociągu ma zapaść na początku przyszłego roku i kryterium będzie ilość i stopień zaawansowania inwestycji na naszym osiedlu. Ostateczne koszt na działkę wyniósł 610,72 zł (projekt wodociągu + opłata za pozwolenie na budowę). W celu rozliczenia zaliczek proszę o kontakt.Chciałbym również przy okazji przypomnieć, że wciąż ZE Kartuzy czeka na wystąpienia chętnych z naszego osiedla o warunki przyłączenia do sieci energetycznej. Wciąż brakuje im kilku chętnych aby mogli zelektryfikować nasz zakątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 20.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dnia 7 października pozwolenie na budowę wodociągu uprawomocniło się. Tym samym wszelkie formalności zostały dopełnione i zostaje teraz tylko liczyć na pozytywną decyzję Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak 21.10.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam, to dobra wiadomość.Mam pytanie czy ktoś jeszcze oprócz mnie otrzymał już może warunki podłączenia do sieci od Energii??? Plecak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts