w4 22.10.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Otrzymałem już rok temu, co sąsiadowi napisali w warunkach? Bo moje nie były zbyt ciekawe, może coś się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 23.10.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Kolejna bardzo ważna sprawa, w związku z możliwością utwardzenia drogi na naszym osiedlu, przyjmuje zapisy osób chętnych którzy chcieli by wesprzeć to przedsięwzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak 24.10.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 A to utwardzenie drogi to na czym ma polegać - w jaki sposób?I kto miałby to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 28.10.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zrobić by to mógł p. Adam. A polegało by to na zgarnięciu humusu i wysypaniu kruszywa. Co sąsiadowi napisali w warunkach przyłączania do prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak 05.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam: Opłata za przyłaczenie - 2000 brutto według przedstawionej umowy.Po za tym zobowiązania przedsiębiorstwa oraz podmiotu przyłączanego, itp.itd. Generalnie muszę zasięgnąć porady fachowca, co z tym najlepiej dalej robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 06.11.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 To wygląda na to, że się coś rusza z prądem. Ja dostałem warunki wg których mam się przyłączać do złącza kablowego które jest przy drodze asfaltowej przez tzw. prowizorkę budowlaną, czyli musiał bym zakopać 300m kabla. A jakie napisali dla sąsiada miejsce dostarczenia energii w warunkach przyłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 06.11.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Chciałbym przypomnieć, że do zwrotu dla sąsiadów mam nadpłatę po 189,28 zł. Kwota ta jest obliczona jako różnica kwoty zaliczki a kosztów projektu i kosztu pozwolenia bez kosztów dojazdów i telefonów. Mam także dla sąsiadów faktury za projekt. Proszę o kontakt e-mail lub telefoniczny w celu ustalenia sposobu zwrotu pieniędzy oraz sposobu przekazania faktur za projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 24.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Chciałbym się dowiedzieć jakie miejsce przyłączenia do sieci energetycznej otrzymujecie szanowni sąsiedzi w warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 29.12.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Chciałbym złożyć, życzenia wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i szczęścia oraz sprawnie przebiegających budów swoich wymarzonych domów w nadchodzącym Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 20.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mam dobrą informację, gmina podjeła decyzję o budowie wodociągu na naszym osiedlu. Procedura przetargowa ma ruszyć w kwietniu.Chciałbym również przypomnieć, że mam dalej do zwrotu nadpłaty za projekt wodociągu i faktury. Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 20.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Kolejna dobra wiadomość, według zapewnień jakie uzyskałem z Rejonu Energetycznego, została podjęta przez nich decyzja o elektryfikacji naszych działek i mają wysyłać umowy na budowę skrzynek przyłączeniowych do prądu koło każdej działki. Ciekawe co będzie w umowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak 05.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam sąsiadów. Byłem dzisiaj w Enerdze w Kartuzach zawieźć podpisaną umowę, jak się okazało jako 3 lub 4 osoba z zainteresowanych sprawą elektryfikacji na naszych działkach. Pan od umów poinformował mnie że najszybciej to za 2 lata będzie sieć pociągnięta - i mówimy tu już o ułożonych kablach itp. (wspominał o budowie transformatora,transformatorni na jakiejś działce - ciekawe gdzie i u kogo i za ile ewentualnie???) Czekają na następnych z podpisanymi umowami. Czekam teraz na odesłanie z ich strony umowy i blankietu do zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xsadusx 08.02.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam Chciałbym się przywitać w tej grupie - działka 194/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 15.02.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam kolegę xsadusx, z której części Czapli kolega jest? I jak tam u kolegi z budową dopiero przed czy może już po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman Górski 16.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Szanowni Państwo! Przymierzamy się do budowy drogi dojazdowej do naszych dzialek w Czaplach.Wstępne rozmowy z wszystkimi właścicielami wykazały iż każdy jest zainteresowany.Pan Adam Heyke złożył ofertę na wykonanie drogi o szerokości 4m do wysokości działki 15 włącznie.Zakres prac: wykorytowanie (zebranie ok 30cm wierzchniej warstwy humusu,wyłożenie na całej długości geowłókniną , wysypanie żwiru , zagęszczenie , warstwa kruszonego gruzu i zagęszczenie. Grubości warstw żwiru i gruzu po zagęszczeniu to po ok 15cm (razem ok 30cm) Taka konstrukcja drogi zapewni odpowiednią wytrzymałość nawet na ciężki sprzęt budowlany jak gruszki z betonem-konsultacja z projektantem dróg.Długość całej drogi to ok 325m (włącznie razem z działką nr 15)Koszt wykonania całości to 22.000,00tys zł Obecnie zainteresowani drogą włściele działek 9,10,11,12,13,14,15,36,38,39Drogę planujemy wykonać po lewej stronie zostawiając 1m na chodnik (całkowita szerokość ulicy to 10m ) a więc docelowo droga będzie miała 8m szerokości +2x po 1m na chodniki z obu stron.Dlatego z lewej strony ponieważ z prawej będzie prowadzony w tym roku(czerwiec lipiec) wodociąg który wybuduje nam gmina zgodnie z projektem który posiadamy. Teraz trochę w kwestii formalnej i organizacyjnej.W tej chwili jest nas 10 osób potencjalnie zainteresowanych. Pani Gabriela H posiada jeszcze nie sprzedane działki i zgodziła się pobierać od każdej sprzedanej działki do wysokości działki nr 15 i po drugiej stronie, opłatę dodatkową na drogę w wys 2.500,00złSpowoduje to iż każdy właściciel działki dołoży się do drogi i nikt nie będzie korzystał „za darmo”Proponuję opłatę na drogę ustalić w wysokości 2.500,00złObecnie jest dobry okres do zakupu i zgromadzenia gruzu. Pan Adam chciałby przystąpić do prac w miesiącu marcu i ocena iż zajmie mu to ok 2 tygodnie Założyłem do tego odzielne oprocentowane konto w Alior Banku na które należy wpłacać (nr konta prześlę mailem) pieniadze, nadwyzka która zostanie po wszystkich wpłatach wykorzystamy na bierzące naprawy lub na póżniejsze poszerzenie drogi po wybudowaniu wodociagu.Rozliczenie się z pieniędzy przedstawię po wykonaniu drogi. Proponuję ze wzgledów organizacyjnych dwie umowy jedną między każdym włścicielem a moją osobą na zebranie pieniędzy i przekazanie ich Panu Heyke na budowę drogi ( kazdy bedzie miał pewnośc iż pieniadze nie zostanę zdefraudowane ) i drugą miedzy mna a panem Heyke na wykonanie drogi zgodnie z założeniami.Umowy prześlę mailem do kazdego. Z poważaniem Roman Gorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 16.02.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Świetnie, że znalazła się osoba która zajęła się tematem drogi. Duże brawa dla takiego rodzaju inicjatyw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 16.02.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Przy okazji wypowiedzi Pana Romana chciałbym dodać, że projekt wodociągu jest u mnie i w razie potrzeby mogę go udostępnić. Przypominam, że do zwrotu mam rozliczenie zaliczek w kwocie 189,28 zł za projekt wodociągu oraz mam do rozdania faktury, które mogą się przydać przy opłacie adiacenckiej. Proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xsadusx 17.02.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam kolegę xsadusx, z której części Czapli kolega jest? I jak tam u kolegi z budową dopiero przed czy może już po? Odpowiedź na drugie pytanie jest łatwiejsza bo jestem w trakcie budowy, w sumie obecnie wykończeniówka. A z której części hmm to pierwsze osiedle od zjazdu z drogi Leźno - Pępowo. W sumie to chciałbym zapytać na ile części się Czaple dzielą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 18.02.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Oficjalny podział - trzeba by było sprawdzić. Zresztą słowo podział chyba nie jest odpowiednie. Załóżmy, że Czaple składają się z Osiedla Wschodniego i Zachodniego. Może ktoś wymyśli coś lepszego. Przy takim podziale to ja jestem ze Wschodniego a kolega z Zachodniego.U nas dopiero budowa rusza, więc wszystko jeszcze przed nami. Kolega budował systemem gospodarczym czy firma postawiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xsadusx 18.02.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 System taki i taki, część robót wykonywała firma a część samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts