Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[Ankieta - z serii ankiety dziwne :) ] Rasa psiaka

Recommended Posts

czesc

moje pytanie chyba jest nietypowe :D

w zwiazku ze zblizajacym sie terminem przeprowadzki do nowego domciu zastanawiamy się nad kupnem psiaka - w koncu bedzie mial gdzie pobiegac i nie bedzie zamkniety w czterech scianach :)

stad moje pytanie (jesli macie/zamierzacie miec pieski w swoich domach):

JAKA RASE PSA PREFERUJECIE?

ja sie sklaniam ku labrador/golden retriever

pozdr,

Zbyszek

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

my mamy yorczkę, wygląda jak pluszowa zabawka z regału ale jak jesteśmy na działce to szczeka, pilnuje i penetruje cały teren (1800 m2). Zaczynamy budować w tym roku i mam umowę z mężem: On zbuduje mi wymarzony domek (D09) a ja kupię Mu prawdziwego psa, czyli wilka. Uzgodniliśmy, że będzie suka, może wtedy uchowają się jakieś rośliny w ogrodzie, no i wcieli się w rolę mamy dla naszej yorczki. Na razie mieszkamy w bloku, stąd gabaryty naszego psa pasują do warunków mieszkaniowych :D

Ania i Henio

Witam,

my mamy yorczkę, wygląda jak pluszowa zabawka z regału ale jak jesteśmy na działce to szczeka, pilnuje i penetruje cały teren (1800 m2). Zaczynamy budować w tym roku i mam umowę z mężem: On zbuduje mi wymarzony domek (D09) a ja kupię Mu prawdziwego psa, czyli wilka. Uzgodniliśmy, że będzie suka, może wtedy uchowają się jakieś rośliny w ogrodzie, no i wcieli się w rolę mamy dla naszej yorczki. Na razie mieszkamy w bloku, stąd gabaryty naszego psa pasują do warunków mieszkaniowych :D

Ania i Henio

Magi napisała

ja mam boksia

niesamowity urwis

Ja też mam boksia :lol: To już starszy "facet" ale dalej zwariowany.

Wygląda tak jakby miał za chwile kogoś rozszarpać :lol:. Za ogrodzeniem on jest panem ,ale jak do domu wchodzi ktoś obcy to merda ogonem, nawet złodzieja witałby przyjażnie :lol: Jako stróż w dzień byłby wyśmienity, ale noc ?uwielbia ciepełko i łóżeczko :lol:

Myślę,że jako stróż powinien być wilk.Zimno mu nie straszne.

Magi napisała
ja mam boksia

niesamowity urwis

Ja też mam boksia :lol: To już starszy "facet" ale dalej zwariowany.

Wygląda tak jakby miał za chwile kogoś rozszarpać :lol:. Za ogrodzeniem on jest panem ,ale jak do domu wchodzi ktoś obcy to merda ogonem, nawet złodzieja witałby przyjażnie :lol: Jako stróż w dzień byłby wyśmienity, ale noc ?uwielbia ciepełko i łóżeczko :lol:

Myślę,że jako stróż powinien być wilk.Zimno mu nie straszne.

Nie mów głośno, że boksie to takie misie :lol:

Wilk chyba nie dla mnie

Akita w domku sobie biega.To znaczy na podworku tez.Po wykonaniu ogrodzenia bedzie miala jakies 5.500 metrow do pilnowania.

Bernenczyk bardzo ladny pies.Tez mi sie podoba.

Sie kiedys zastanawialem czy do towarzystwa nie sprawic dla Yume bernenczyka wlasnie.

Akita z wyglada fajny piesek ale ma charakterek.

Moja co prawda jeszcze troche mloda.Przedwczoraj skonczyla 7 miesiecy ale juz pilnuje obejscia.

Wiecej na tej stronie http://republika.pl/akita_halne/start2.htm

Tata od Yume to Hogun.

Jakby sie ktos pytal :)

no prosze - jaka gama gatunkow :)

wlasnie chcialem sie tez ukierunkowac na psiaka, ktory bedzie czasem, przy okazji pilnowal posiadlosci i bedzie mu to sprawialo radosc :)

pozdrawiam forumowiczow i ich pupilow :)

Zbyszek

p.s. sam jestem zapalonym akwarysta...moze by tak piranie do oczka?...

A ja miałam owczarka niemieckiego, sukę, ponad 12 lat... I niestety nie doczekała przeprowadzki - musiałam ją uśpić w styczniu. Ale już wiem, że na głowie stanę, żeby znaleźć następną sukę o takim samym umaszczeniu. Co prawda trudno będzie, bo ona była z tego starego wzorca, czyli miala prosty grzbiet (takie ścięte strasznie mi się nie podobają), była cała czarna, tylko łapy troszkę podpalane miała

• 1 month później...
A ja preferuję czystej krwi wielorasowca.

Samo dobro.

I najlepiej ze schroniska.

Zgadzam się w 100%. Jenny wzięłam ze schroniska już prawie 8 lat temu (czyli mam ją dłużej niż znam mojego męża :D ).

Dzisiaj ma swój debiu,t jako pies stróżującu i pilnuje z mężem inst ogrzewania (tylko w tygodniu śpi na budowie jeden z pracowników).

A to właśnie moja psina

http://foto.onet.pl/upload/22/99/_244682_n.jpg