guit 30.08.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 jest u nas od soboty, ma prawie rok, trafił do nas od znajomych - niestety okoliczności sprawiły, że MUSIELI się go pozbyć - pies z rodowodem... wabi się Butch (czyt. bucz), troszkę dziwnie, ale co zrobić, za późno chyba zmieniać mu imię...w książeczce ma Asson kremowy szlachcic jakby co zdjęcia na priva pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrek mniejszy 30.08.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Butch- bardzo fajne imie dla psa. Wpada w ucho i jest krótkie - idealne do komunikowania się z psem. Pozdrawiamy Jedrek i prawie 5-latka Sunny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.08.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 tylko fonetycznie nie bardzo, lepie by byo krzyczeć Bacz, a nie Bucz pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norman 03.09.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 A ja mam suczkę owczarka niemieckiego.Właśnie dzisiaj odbieram ją ze szkolenia.Będzie teraz pilnować mi rodziny i dobytku.Według mnie to właśnie popularne owczarki są najlepsze ale to może dlatego że od zawsze mam w domu owczarkaPozdrawiamNorman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrek mniejszy 03.09.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Owczarki niemieckie to super psy.Trochę ostatnio odsunięta na bok przez inne modne rasy jest na szczęście nadal u nas popularna.Z tego co wiem bardzo intelignetne psy i chętne do nauki.Prawdą jest to że Labrador lub Golden jako stróże domowego miru to nieporozumienie.Te psy zalizałyby raczej złodzieja niż pogryzły.Na szceście labradory nadrabiają wyglądem, mocną budową ciała i typową dla siebie energią.Jak do tej pory żaden żul nie zaryzykował kontaktu z moim psiakiem, nie będac nawet świadomym, że ta poczciwina nie zrobiłaby mu nic,poszczekałaby co najwyżej i utrzymywała bezpieczny dystans.Jednak jeżeli chodzi o dobry kontakt z dziećmi, ciepoliwość i opanowanie Labradory są wyjątkowe - wiem co piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 06.09.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ja mam od tygodnia malusią suczkę owczarka niemieckiego (10 tyg. obecnie). To mój pierwszy pies, na szczęście mój mąż jest od nich specjalistą. Owczarki ponoć są bardzo mądre, układne, strzegą domostwa i domowników doskonale, są przyjazne dla dzieci, a poza tym, żyjąc od zawsze w naszym klimacie po prostu nie chorują. Takie opinie niedawno zasłyszałam. jak będzie - zobaczymy. Na razie jest słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.09.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 My też mamy owczarka niemieckiego . Jest to dystyngowany , starszy pan - w lipcu skończył 9 lat . Na szczęście nie choruje i nadal jest aktywny fizycznie , choć nie tak jak dawniej . Jego ulubione zabawy to aportowanie , skakanie do kija i przez przeszkody . Bedąc na spacerze musi zawsze coś nieść w pysku - kije ( im większe tym lepsze ) a w akcie rozpaczy butelki plastikowe . Od zawsze uwielbiał wszelkie przytulanki , trzeba było uważać , bo zabierał dzieciom misie , lalki a nawet rękawiczki . W domu natomiast ma swoją poduszkę , którą trzyma w pysku i potrafi tak z nią przeleżeć np. godzinę . Jak się przeprowadzimy planujemy drugiego pieska , oczywiście owczarka . Nasz Maksio przekaże mu wszystkie psie obowiązki i przejdzie na zasłużoną emeryturkę , choć nie bardzo w to wierzę , znając jego aktywny charakter . Pozdrowionka od nas i naszego Maxa . Hau ! Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 08.09.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Owczarki ponoć są bardzo mądre, układne, strzegą domostwa i domowników doskonale, są przyjazne dla dzieci, a poza tym, żyjąc od zawsze w naszym klimacie po prostu nie chorują. Takie opinie niedawno zasłyszałam. jak będzie - zobaczymy. Na razie jest słodka Ekhm......życząc Twojej suni zdrowego życia uświadamiam, że w temacie chorób owczarki przodują w nastepujących dziedzinach : - dysplazja stawów biodrowych - schorzenia kręgosłupa ( spondyloza) - skłonność do kaszakowatości ogólnej - skłonność do czyraczycy odbytowej - niewydolność układu trawienia - alergie Jeśli wzieliście szczenię po zdrowych (przebadanych!) rodzicach to macie więcej szans ale uczulam - ogólnie owczarki to strasznie "skopana" rasa zarówno fizycznie jak i psychicznie . A to właśnie z powodu ich atrakcyjności , popularności i nieodpowiedzialności hodowców. Tak czy siak - macie cudne maleństwo w domu i życzę Wam mnóstwo radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 No to mnie pocieszyłaś Na szczęście z rodzicami nigdy kłopotów nie było. Mamy- tzn. Kora ma szanse Ale dzięki za ostrzeżenie. Zmusi mnie to do większej czujności. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts