markat 26.03.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 My także robimy standartową wylewkę na stropie. Architekt powiedział że nie będzie z tym żadnych problemów a dodatkowo strop lany usztywni lepiej konstrukcję niż strop segmentowy. A oczywiście oszczędności także są. Widzę, że dużo zetek powstanie na wiosnę - takie małe powstanie będzie - My także zaczynamy za 2 miesiące i jak tylko będą fotki to zaraz wkleimy. Czy ktoś z budujących kolegów (koleżanek) zamierza zastosować rekuperator? A jeżeli tak to jaki typ reku. Mam wstępną wycenę z montażem na około 14000zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 17.04.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Co tu taka cisza ? Dziś geodeta wytyczył nam rzut fundamentu na działce po niedzieli zaczynamy kopać. Czy ktoś posiada jakieś zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 20.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ruszamy http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,nd7l3,u.html#nd7l3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 23.04.2010 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 No gratulacje!!! Fotki naprawdę super i koparka i las i dół ... A u nas jeszcze papierologia i mam nadzieję, że to już niedługo się skończy. Widać że okolice są bardzo ładne, zalesione i spokojne - brawo. Życzymy powodzenia i będziemy pilnie obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 26.04.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Spiwak jak tam postępy? jesteśmy głodni fotek rodzącej się zetki. już niedługo wekend majowy i zacznie być cieplutko i milutko. Pozdrawiamy budujących. My nadal czekamy na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 26.04.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 spiwak gdzie zrobiłeś zejście do piwnicy? i jak będziesz miał schody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 27.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Schody do piwnicy będą w miejscu dawnej kotłowni, zaczynają się bezpośrednio za drzwiami i zakręcają zabiegowo w kierunku łazienki, wymiar schodka to 20 wysokości i 28 głębokości, może trochę za strome ale to było jedyne rozsądne rozwiązanie, piwnica pod wiatrołapem, korytarzem, łazienką i gabinetem. http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,nd7l3,u.html?D=1#nfsex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorekSAN 28.04.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, decydujemy się z żoną na z66 (wersja z garażem) - chcemy zacząć budowę w czerwcu w okolicach Wrocławia. Planuję zmienić parę rzeczy: - powiększyć garaż i postawić kotłownie na paliwo stałe w wydzielonym pomieszczeniu. To niesie za sobą zmianę pozycji komina. - likwidacja łazienki na górze (tej przy sypialni) i adaptacja pomieszczenia na garderobę. - powiększenie łazienki na dole kosztem zmniejszenia pomieszczenia gospodarczego, które będzie pełniło rolę spiżarni. - ograniczenie okien połaciowych i parę drobnych zmian życzę wszystkim powodzenia w realizacjach - i więcej zdjęć proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 28.04.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Schody do piwnicy będą w miejscu dawnej kotłowni, zaczynają się bezpośrednio za drzwiami i zakręcają zabiegowo w kierunku łazienki, wymiar schodka to 20 wysokości i 28 głębokości, może trochę za strome ale to było jedyne rozsądne rozwiązanie, piwnica pod wiatrołapem, korytarzem, łazienką i gabinetem. http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,nd7l3,u.html?D=1#nfsex Te rozwiązanie jest fajne zresztą też tak chciałem tylko mój projektant mówił że tak się nie da. Narysował je prosto ale myślę ze w trakcie budowy je zmienię!!!Mam jeszcze jedno pytanie jak robisz schody do góry i jaka będziesz miał kotłownie i co z kominami . Ja podpiwniczyłem całośc będę miał garaż z warsztatem w piwnicy i chcę wstawic piec węglowy i gazowy tylko kominy muszę gdzieś zmieści w ścianie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 29.04.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Te rozwiązanie jest fajne zresztą też tak chciałem tylko mój projektant mówił że tak się nie da. Narysował je prosto ale myślę ze w trakcie budowy je zmienię!!!Mam jeszcze jedno pytanie jak robisz schody do góry i jaka będziesz miał kotłownie i co z kominami . Ja podpiwniczyłem całośc będę miał garaż z warsztatem w piwnicy i chcę wstawic piec węglowy i gazowy tylko kominy muszę gdzieś zmieści w ścianie?? Pozdrawiam cześć, schody na górę prawdopodobnie będą zwężone o 10-20 cm, metalowa, ażurowa konstrukcja, kominy zostają bez zmian poza dodaniem jednej went. do kotłowni, piec prawdopodobnie na ekogroszek z dodatkowym awaryjnym rusztem, ale jeszcze nic pewnego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorekSAN 01.05.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Ja także decyduje się najprawdopodobniej na ekogroszek - ale z tego względu nie chce mieć kotłowni w domu (nawet w piwnicy) wydzielenie pomieszczenia dostępnego z zewnątrz wydaje mi się jedynym sensownym rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 31.05.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Panowie i Panie mamy koniec maja a na forum cisza, czy ktoś zaczął budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 31.05.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 U nas stan 0 prawie gotowy http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,ns3rq,u.html?D=1#ns3s7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 31.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 no suuuuper!!ale wam zazdrościmy...my ciągle w papierach - 6 miesiąc w pozwoleniu na budowę...liczymy, że to już końcówka.choćby fundamenty chcemy zrobić w tym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 02.06.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dziś w końcu złożyłem projekt w starostwie.....po trzech miesiącach zbierania dokumentacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 02.06.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U nas stan 0 prawie gotowy http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,ns3rq,u.html?D=1#ns3s7 Ładnie Ci idzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 03.06.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Dzięki! Ze względu na pogodę mija 3 tygodnie jak przystopowaliśmy, ale mam nadzieję, że już teraz podgonimy prace i mury będą rosły do góry, pozdrawiam wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 05.06.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Spiwak-u mam małą prośbę możesz umieścić foto rysunku rzutu parteru bo chce zobaczyć jak wyszły Ci schody??? Mój projektant poprowadził je prosto i zmniejszył pokój !!! Masakra !!! Zrobię je tak jak TY choć będą trochę strome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 06.06.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Spiwak-u mam małą prośbę możesz umieścić foto rysunku rzutu parteru bo chce zobaczyć jak wyszły Ci schody??? Mój projektant poprowadził je prosto i zmniejszył pokój !!! Masakra !!! Zrobię je tak jak TY choć będą trochę strome. Cześć, zrobiłem zdjęcie o które prosiłeś, niestety jest ono tylko poglądowe gdyż architektowi nie bardzo chciało się liczyć W rzeczywistości będzie trochę inaczej. szerokość schodów 100cm, ściana łazienki przesunięta o około 25cm w kierunku schodów w celu powiększenia jej, klatka schodowa ma teraz szerokość schodów. Pierwszy stopień ( 20 x 28 ) jest bezpośrednio za progiem, drzwi otwierane w kierunku wiatrołapu. Zabieganie schodów na trzech stopniach, reszta wyjdzie w praniu Pozdrawiam http://foto.onet.pl/q9cyd,gsfgfwso4fsc,nu6eg,u.html?D=1#nu6eg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmine 07.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Jak się uda, to zaczynamy za 2 tyg. Jeszcze tylko drogę musimy zrobić Już nie mogę się doc zekać aż sie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts