markat 24.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witajcie Zetkowicze! jak wam sprzyja pogoda w pracach? My staramy się wykorzystać każdą wolną chwilę i mamy już efekty! a najlepszy to wstawione okna!!! jak znajdziemy wolną chwilę wrzucimy fotki! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 25.03.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witamy serdecznie ponownie!!! Dla wszystkich chętnych zobaczenia zetki z oknami zapraszamy do naszej galerii ) Pozdrawiamy budowniczych!!! https://picasaweb.google.com/102026208347610398366/Z66?authkey=Gv1sRgCLGokOyJi_X2fA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 25.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam Markat REWELACJA!!! Wygląda super. Dokonywałeś jakiś zmian w projekcie (np. ścianka kolankowa, długości połaci dachu)? Dach bardzo ładnie opada i zakrywa ściankę kolankową - tak jak w wizualizacji na stronie z500.Masz może zrobione zdjęcia salonu...? Wrzuciłbyś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 25.03.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Markat bardzo ładne okienka u nas juz po tynkach wew i po instalacji c.o. i wod kan jutro wylanie posadzek pozdrawiam zetkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 27.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witajcie koledzy i koleżanki!!!Czekamy na fotki waszych pięknych zetek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiwi 30.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witajcie mam prośbę do wszystkich którzy budują projekt Z66 w województwie małopolskim o kontakt.Chciałbym wymienić się doświadczeniami, a jeżeli byłaby taka możliwość na własne oczy zobaczyć go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 31.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witajcie Zaczynamy się zastanawiać nad tym projektem, ale utknęłam, jak większość, na próbach wyobrażenia sobie tych schodów w salonie - czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć i prosić o wstawienie ich fotki w celach poglądowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 31.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witajcie Zaczynamy się zastanawiać nad tym projektem, ale utknęłam, jak większość, na próbach wyobrażenia sobie tych schodów w salonie - czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć i prosić o wstawienie ich fotki w celach poglądowych? Cześć, chętnie bym pomógł, ale schody w naszym domku będą wykonane w późniejszym etapie inwestycji. Faktycznie 4m szerokości salonu to nie jest za dużo zwłaszcza jeżeli schody zwężają go do 3m ale fakt, że jadalnia jest odrębnym pomieszczeniem rekompensuje straty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeberki 01.04.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam Czy ktoś z was buduje zetkę w szkielecie? Czy także meliście tyle z nia problemów??? Uważam, że projekt szkieletowy jest wykonany FATALNIE!!!!! A to nasza Zetka. Trochę pozmienialiśmy okna i wyszło imponująco. Polecam podłużne okna (200cm długości i 50 szerokości) w kuchni i jadalni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeberki 01.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 niestety nie wyświetlają się zdjęcia!!!link do albumu:https://picasaweb.google.com/zeberki/DziennikBudowy?authkey=Gv1sRgCPuV1fLJhvehUg# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 02.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witajcie Zaczynamy się zastanawiać nad tym projektem, ale utknęłam, jak większość, na próbach wyobrażenia sobie tych schodów w salonie - czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć i prosić o wstawienie ich fotki w celach poglądowych? dla wszystkich zainteresowanych ujawniam schody schody wykonane wg projektu http://img546.imageshack.us/img546/7766/p3050413.jpg http://img59.imageshack.us/img59/2844/zdjcie0022oz.jpg http://img233.imageshack.us/img233/8280/zdjcie0014a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkoma 02.04.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 zetka1 dzięki za zdjęcia, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 02.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 WOW!!! Zetka1 super zdjęcia!!! Wielkie dzięki i oczywiście prosimy o jeszcze. Widzimy iż już u Ciebie po tynkowaniu. Interesuje mnie ile Ci wyszło m2 do tynkowania i może pokarzesz jeszcze kilka fotek ze środka Na pewno wielu ludziom to pomoże. Odpowiadając na pytanie od chriss2 o zmianach jakie zrobiliśmy : - ścianka kolankowa bez zmian ( i sądzimy że tak wygląda ładniej ) - połać dachu została wydłużona zewnętrzna boczna krawędź - płytę podłogową na piętrze wylaliśmy także nad spocznikiem schodów, dzięki temu powstała wnęka 1m/1m w sypialni gdzie zawsze coś można włożyć - elektryka została podzielona na dwa obwody główne -parter i piętro- rozdzielka mała na piętrze jest schowana we wnęce w sypialni - okna zgodne z projektem ( fix nie dzielone niczym aby mieć lepszy widok, przy kominku suwanka i okno w kuchni w całości 1.80m wspaniały widok polecamy ) Teraz kończymy elektrykę , instalację alarmową i TV a dalej tynki. Zrobiliśmy także tymczasowy taras Postaramy się wrzucić kilka fotek także schodów niestety tymczasowych ale planujemy schody ażurowe. Pozdrawiamy wszystkich zapalonych zetkowiczów a niezdecydowanych zapewniamy iż projekt naprawdę wart jest uwagi i przemyślenia. Forum jest pełne ciekawych rozwiązań i wspaniałych ludzi zachęcam do dyskusji !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 03.04.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 markat tynkow 500m2 z tym ze u nas sciana kolankowa podniesiona do wysokosci 1,3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 04.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam Zetka1 super zdjęcia! Nareszcie widzę proporcje i gabaryty salonu. Markat - dzięki za odpowiedzi - właśnie u Ciebie proporcje dachu do budynku są takie jak na wizualizacji na stronie Z500. Mi się bardzo podoba. Ja chyba usiądę z architektem, żeby już zaczął myśleć na poprawkami. Piwnica, powiększenie salonu i jadalni a co za tym idzie zmiana proporcji budynku (długość/szerokość) oraz dachu... zmiana kąta pochylenia połaci. Mam nadzieję, że moje sugestie będą wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 05.04.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam!Robiąc elektrykę zastanawialiśmy się na której ścianie powiesić telewizor. Mamy do wyboru ścianę przy kominku lub ścianę boczną domu. Ciekaw jestem Waszych rozwiązań i przemyśleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 06.04.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 my wieszamy przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 08.04.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Powiem wam szczerze, że nie widzę innej opcji umiejscowienia TV jak we wnęce koło kominka, trochę tam ciasno a po montażu kominka będzie jeszcze gorzej (planujemy kominek narożny z szybą po dwóch stronach) wkład ma 70 cm szerokości więc licząc od słupa do ściany pozostaje raptem 220 cm wnęki o głębokości 124 cm. Opcja 2-ga eliminuje możliwość sensownego ustawienia kanapy więc pozostaje propozycja architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 11.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witamy!U nas ciągła i nierówna walka z kabelkami, tymi grubymi i cieńszymi itp.Aktualne fotki można pooglądać tam https://picasaweb.google.com/102026208347610398366/Z66?authkey=Gv1sRgCLGokOyJi_X2fA#Kwestia schodów i miejsca na tv to temat rzeka. U nas będą schody ażurowe (aktualnie tymczasowe na budowie ale z zabiegiem i spocznikiem mają być) a TV no sam nie wiem. I tu i tu jest dobrze>Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmine 12.04.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Telewizor chyba tylko przy kominku...nie mamy innego pomyslu. Wnękę pod schodami chcemy zabudować i zrobić tam schowek na odkurzacz, mopa i inne śmieci A a propos schodów - nie macie wrażenie, że są bardzo strome i stopnie wąskie i płytkie?? Może przesadzam i i tak za późno żeby coś poradzić, ale jakoś tak mi się po nich niezbyt komfortowo wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts