Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 178
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Zaczynamy się zastanawiać nad tym projektem, ale utknęłam, jak większość, na próbach wyobrażenia sobie tych schodów w salonie - czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć i prosić o wstawienie ich fotki w celach poglądowych?

Cześć, chętnie bym pomógł, ale schody w naszym domku będą wykonane w późniejszym etapie inwestycji. Faktycznie 4m szerokości salonu to nie jest za dużo zwłaszcza jeżeli schody zwężają go do 3m ale fakt, że jadalnia jest odrębnym pomieszczeniem rekompensuje straty. Pozdrawiam.

Witam

Czy ktoś z was buduje zetkę w szkielecie?

Czy także meliście tyle z nia problemów???

Uważam, że projekt szkieletowy jest wykonany FATALNIE!!!!!

A to nasza Zetka.

Trochę pozmienialiśmy okna i wyszło imponująco. Polecam podłużne okna (200cm długości i 50 szerokości) w kuchni i jadalni!!!

VIQQ8FqqRn5M0fXIPZa7K8dqJPjih4-ROHQTapSVMBM?feat=directlink

vBMu-hQp5CuKP_kGf2ube8dqJPjih4-ROHQTapSVMBM?feat=directlink

SiWdTMEDWfd-1JFa4ucVBsdqJPjih4-ROHQTapSVMBM?feat=directlink

Witajcie

Zaczynamy się zastanawiać nad tym projektem, ale utknęłam, jak większość, na próbach wyobrażenia sobie tych schodów w salonie - czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć i prosić o wstawienie ich fotki w celach poglądowych?

dla wszystkich zainteresowanych ujawniam schody schody wykonane wg projektu

http://img546.imageshack.us/img546/7766/p3050413.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/2844/zdjcie0022oz.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/8280/zdjcie0014a.jpg

WOW!!!

Zetka1 super zdjęcia!!!

Wielkie dzięki i oczywiście prosimy o jeszcze. Widzimy iż już u Ciebie po tynkowaniu. Interesuje mnie ile Ci wyszło m2 do tynkowania i może pokarzesz jeszcze kilka fotek ze środka :) Na pewno wielu ludziom to pomoże.

Odpowiadając na pytanie od chriss2 o zmianach jakie zrobiliśmy :

- ścianka kolankowa bez zmian ( i sądzimy że tak wygląda ładniej )

- połać dachu została wydłużona zewnętrzna boczna krawędź

- płytę podłogową na piętrze wylaliśmy także nad spocznikiem schodów, dzięki temu powstała wnęka 1m/1m w sypialni gdzie zawsze coś można włożyć

- elektryka została podzielona na dwa obwody główne -parter i piętro- rozdzielka mała na piętrze jest schowana we wnęce w sypialni

- okna zgodne z projektem ( fix nie dzielone niczym aby mieć lepszy widok, przy kominku suwanka i okno w kuchni w całości 1.80m wspaniały widok polecamy :) )

Teraz kończymy elektrykę , instalację alarmową i TV a dalej tynki.

Zrobiliśmy także tymczasowy taras :)

Postaramy się wrzucić kilka fotek także schodów niestety tymczasowych ale planujemy schody ażurowe.

Pozdrawiamy wszystkich zapalonych zetkowiczów a niezdecydowanych zapewniamy iż projekt naprawdę wart jest uwagi i przemyślenia.

Forum jest pełne ciekawych rozwiązań i wspaniałych ludzi zachęcam do dyskusji !!!

Witam

Zetka1 super zdjęcia! Nareszcie widzę proporcje i gabaryty salonu.

Markat - dzięki za odpowiedzi - właśnie u Ciebie proporcje dachu do budynku są takie jak na wizualizacji na stronie Z500. Mi się bardzo podoba.

Ja chyba usiądę z architektem, żeby już zaczął myśleć na poprawkami. Piwnica, powiększenie salonu i jadalni a co za tym idzie zmiana proporcji budynku (długość/szerokość) oraz dachu... zmiana kąta pochylenia połaci. Mam nadzieję, że moje sugestie będą wykonalne :)

Powiem wam szczerze, że nie widzę innej opcji umiejscowienia TV jak we wnęce koło kominka, trochę tam ciasno a po montażu kominka będzie jeszcze gorzej (planujemy kominek narożny z szybą po dwóch stronach) wkład ma 70 cm szerokości więc licząc od słupa do ściany pozostaje raptem 220 cm wnęki o głębokości 124 cm. Opcja 2-ga eliminuje możliwość sensownego ustawienia kanapy więc pozostaje propozycja architekta ;)

Witamy!

U nas ciągła i nierówna walka z kabelkami, tymi grubymi i cieńszymi itp.

Aktualne fotki można pooglądać tam https://picasaweb.google.com/102026208347610398366/Z66?authkey=Gv1sRgCLGokOyJi_X2fA#

Kwestia schodów i miejsca na tv to temat rzeka. U nas będą schody ażurowe (aktualnie tymczasowe na budowie ale z zabiegiem i spocznikiem mają być) a TV no sam nie wiem. I tu i tu jest dobrze>

Pozdrawiamy

Telewizor chyba tylko przy kominku...nie mamy innego pomyslu. Wnękę pod schodami chcemy zabudować i zrobić tam schowek na odkurzacz, mopa i inne śmieci :) A a propos schodów - nie macie wrażenie, że są bardzo strome i stopnie wąskie i płytkie?? Może przesadzam i i tak za późno żeby coś poradzić, ale jakoś tak mi się po nich niezbyt komfortowo wchodzi...