markat 21.04.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 WSZYSTKIM ZETKOWICZOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SZYBKIEJ BUDOWY ZETKI, SAMYCH NAJLEPSZYCH FACHOWCÓW I BEZMIAR PIENIĘDZY NA WSZYSTKIE SWOJE MARZENIA!!! POZDRAWIAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO JAJKA ORAZ DUŻO "WODY" W LANY PONIEDZIAŁEK. A MY JUŻ OD WTORKU ZACZYNAMY TYNKOWANIE. Trochę się boimy ale jednocześnie baaardzo cieszymy, następny krok do przodu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 22.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Markat dziekuje za zyczonka swiateczne i oczywiscie tego samego zycze tez Tobie (i powodzenia z tynkami) my dzis po montarzu kuchni, czesc plytek tez juz lezy na podlodze a po swietach panele i przeprowadzkapozdrawiam wszystkich zetkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 22.04.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 O rany ale macie super! Kuchnia już gotowa no no i przeprowadzka tuż tuż. BRAWO !!! Macie naprawdę niezłe tempo - podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 22.04.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Gratuluję postępów zetka1 nie możemy doczekać się fotek! My jesteśmy po montażu okien i bierzemy się za instalację elektryczną. Gorąco pozdrawiamy i dołączamy się do życzeń WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH I MOKREGO DYNGUSA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpaak 25.04.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Nie jestem jeszcze Z-kowiczem, ale mam nadzieję, że w przeciągu kilu tygodni już będę . Nurtuje mnie kilka kwestii, a oto jedna z nich: Jakie ogrzewania macie? Gaz, czy stałe? My chcemy mieć stałe na drewno, ale zastanawiam się jak kotłownię rozwiąza, jakiej wielkości powinna być. Piwnicy nie mogę mieć ze względu na poziom wody i chyba jedynie wchodzi w grę dobudowa kotłowni/garażu od strony gabinetu/salonu. Martwię się, że w tym przypadku okna na poddaszu z obu sypialni będą mało efektywne - zasłonięte przez kotłownię. Być może obniżyć samą kotłownię o pół metra w stosunku do reszty budynku? Czekam na Wasze sugestie. Pzdr Szpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 25.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Cześć Szpak-u witamy na forum, moja propozycja jest taka: kotłownia w garażu a na garażu piękny taras i drzwi balkonowe zamiast okien. Słyszałem też o pomyśle zmniejszenia gabinetu w celu wycięcia komunikacji z kotłownią, myślę, że potrzeba Ci będzie około 10m2 przestrzeni do swobodnego użytkowania takiego kotła i składowanie opału.Pomysł z zaniżeniem kotłowni w stosunku do reszty domu jak najbardziej wskazany, na pewno udałoby się zejść jakieś 20-30 cm Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 25.04.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 http://foto.onet.pl/q9cyd,65twf46ikwpk,nd7l3,u.html?D=1#qnmtj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 26.04.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witaj kolego szpaak! Cieszymy się że odwiedziłeś nasze forum i być może dołączysz do zapalonych zetkowiczów, czego z całego serca Ci życzymy!!! Jeśli chodzi o ogrzewanie to w naszym przypadku będziemy mieć kocioł gazowy i dodatkowo kominek z płaszczem wodnym. W kwestii innych sposobów ogrzewania na pewno pomogą koledzy z forum. Pytaj a na pewno ktoś Ci odpowie i pomoże. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chol3 01.05.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 U mnie właśnie są murowane ścianki fundamentowe. Jesli chodzi o ogrzewanie to ja będe miał na paliwo stałe a kotłownię będę miał w osobnym pomieszczeniu. Piec z podajnikiem na ecogroszek lub coś w tym rodzaju. Pomieszczenie mam jakieś 15metrów od domu ale teraz są rury termoizolowane więc strat ciepła nie powinno dużych być. Myślałem jeszcze o solarach na ciepłą wodę tylko u mnie dach mam od wschodu i zachodu więc to bedzie raczej nieopłacalne. Pozdrawiam wszystkich zetkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiwi 02.05.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witajciechciałbym prosić o szczerą poradę. Ile minimum trzeba mieć kasy żeby postawić z66 w stanie surowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 03.05.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Myślałem jeszcze o solarach na ciepłą wodę tylko u mnie dach mam od wschodu i zachodu więc to bedzie raczej nieopłacalne. ale to zaden problem, wystarczy zrobic mocowania na bocznej elewacji lub specjalny stelaz na dachu od poludnia i gotowe. my tez mamy dach wsch-zach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chol3 04.05.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ale to zaden problem, wystarczy zrobic mocowania na bocznej elewacji lub specjalny stelaz na dachu od poludnia i gotowe. my tez mamy dach wsch-zach Tylko od południa akurat mam sąsiada z nieco większą chatką i boję się że będzie mi zasłaniać słońce. Wiem że te solary próżniowe nie muszą byc idealnie na południe tylko czy będą w stanie mi chociaż przez lato nagrzać tą wodę? Zobaczę jak będzie zrobiony dach jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 04.05.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Cześć chol3 jeśli dach nie pozwala Ci na zamontowanie systemu solarnego zastanów się nad pompą ciepła powietrze - woda. Wydatek na zakup urządzenia podobny, relatywny koszt grzania CWU w skali lat uwzględniając koszty eksploatacji i serwisowania bardzo podobne a nawet korzystniejsze dla pompy. Poza tym nie wymaga to montowania żadnych dodatkowych urządzeń na połaci dachu. Całość jest zamknięta w obudowie zasobnika. Link do pierwszej z brzegu strony http://allegro.pl/pompa-ciepla-do-wody-uzytkowej-rsj35-300-litrow-i1554756545.html (absolutnie nie chcę reklamować żadnej firmy) dodam że wydajność takiej pompy to ok. 3,5-4kW energii cieplnej z 1kW energii elektrycznej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 08.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witajcie koledzy i koleżanki. U nas już po tynkowaniu!!! Rewelacja - dom zupełnie zmienia swój wygląd. Już chciałoby się zamieszkać.Teraz krok następny - instalacje co i wodna. Następny wydatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 08.05.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cześć Markat, gratuluję postępów ! Jakie tynki robiliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 08.05.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cześć Markat, gratuluję postępów ! Jakie tynki robiliście ?? Tynki jakie zastosowaliśmy to cementowo-wapienne, nakładane maszynowo. Aktualne fotki w albumie - https://picasaweb.google.com/102026208347610398366/Z66?authkey=Gv1sRgCLGokOyJi_X2fA&feat=directlink- zapraszamy Jeszcze dorzucimy kilka z dnia dzisiejszego z dołu Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 08.05.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Bardzo ładnie !! U nas też planujemy takie właśnie rozwiązanie. Chciałbym mieć to już za sobą Markat jak przedstawia się cenowo robocizna ? ile metrów wyszło tych tynków ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 09.05.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Markat jak przedstawia się cenowo robocizna ? ile metrów wyszło tych tynków Kolego, lepiej nie pytaj. Wyszło oj wyszło : 628m2 cena robocizny z materiałem (wszystko od a-z) to 15.000zł Natomiast efekt naprawdę jest super, tynki położone bardzo ładnie, równo i starannie. Ale zapłacić trzeba było. Teraz instalacje wodne do roboty. I tu już chyba sam muszę się wykazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula P. 28.05.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witajcie koledzy i koleżanki. U nas już po tynkowaniu!!! Rewelacja - dom zupełnie zmienia swój wygląd. Już chciałoby się zamieszkać. Teraz krok następny - instalacje co i wodna. Następny wydatek... Witaj "markat", może budujecie się w miarę blisko Warszawy?? W sierpniu rozpoczynamy budowę, ale ciągle się zastanawiamy czy projekt nie jest za duży. Chcielibyśmy zobaczyć, jak z66 wygląda na zywo. Czy istniałaby możliwość podjechania do Państwa i zobaczenia?? Będę wdzieczna za info. Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 30.05.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witaj Urszulo Cieszymy się bardzo, że następni zarażeni projektem z66 odwiedzają nasze forum. Niestety mieszkamy w okolicy Sosnowca a więc nie są to okolice Warszawy. Natomiast my oraz wspaniałe grono forumowiczów chętnie opowiemy i podpowiemy o detalach i różnych rozwiązaniach w naszych zetkach. Jeśli chodzi o wielkość domu to jest bardzo indywidualne podejście do tematu. Dla nas jest w sam raz, nawet nie dokonywaliśmy dużych zmian w projekcie praktycznie żadnych Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts