markat 08.08.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Moim zdaniem kolor cegły nie ma takiego znaczenia. Nasze aż tak się nie róznią. Mam za to inny dylemat: okno w głównej łazience na górze wychodzi na dom sąsiadów. Jak z tego wybrnąć? Myślimy o wstawieniu szyby ornamentowej i jednocześnie pomniejszeniu okna do wymiarów 90/90. Czekamy na podpowiedzi.Pozdrawiamy i życzymy sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
44hours 10.08.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam, pochodzę z północy. Planuję w przyszłym roku rozpocząć budowę Z66 GL + z częściowym podpiwniczeniem. Moje pytanie kieruję do spiwak'a - jak się mieścisz (na tym etapie realizacji) w kosztorysie dokumentacyjnym projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowi00 12.08.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam, do dnia dziesiejszego byłam zdecydowana na zakup projektu Z34, ale ten mnie " oczarował". Czy ktoś z budujących, jest z wstanie oszacować koszty jakie do tej pory poniósł? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź, bo do poniedziałku musimy się zdecydować na konkretny projekt ( spotkanie z archtektem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmine 07.09.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 My na razie SSO Tu fotki http://picasaweb.google.pl/102911646898035947173/Budowa?authkey=Gv1sRgCK-uj87X5fHqjAE# I dylemat - czy zimować budynek, czy iść do przodu z robotą, bo czasu szkoda. Dylemat mamy, bo niby prawie wszyscy dookoła radzą się wstrzymać, żeby budynek osiadł i co ma popękać popękało. A wy jak?? Zimujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 17.10.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Cześć witam wszystkich, przepraszam za długą nieobecność, powód - nadmiar zajęć Nasz domek nareszcie przykryty, oczywiście zimujemy, do wiosny przerywamy pracę, pozdrawiam... http://foto.onet.pl//q9cyd,65twf46ik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 08.11.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witamy ponownie! Teraz mamy chwile wytchnienia i zastanawiamy się jak i gdzie umiejscowić nasze mebelki, kominki, tv itp. Pochwalcie jak zaaranżowaliście swoje salony albo jakie macie plany na rozmieszczenie kominka i tv. Czekamy Już niedługo wrzucimy kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 10.11.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Cześć witam wszystkich, przepraszam za długą nieobecność, powód - nadmiar zajęć Nasz domek nareszcie przykryty, oczywiście zimujemy, do wiosny przerywamy pracę, pozdrawiam... http://foto.onet.pl//q9cyd,65twf46ik spiwak czym wykańczałeś kominy? systemowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 10.11.2010 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 spiwak czym wykańczałeś kominy? systemowe?? Cześć, z kominami musiałem improwizować ze względu na niefortunnie umieszczone okno dachowe którego nie dało się już przenieść (strop poddasza murowany). Zamiast planowanego klinkieru wpadłem na pomysł obłożenia kominów (1-wszy systemowy 2-gi murowany) łupkiem z włóknocementu w kolorze dachówki. Oczywiście ciężko było by go montować bezpośrednio do komina wiec wstępnie płyta OSB i membrana dachowa. Dla polepszenia efektu łupek trafił też na deski wiatrówki. Jak dla nas bomba ale gusta są różne. Nie mam w tej chwili zdjęć lepszej jakości ale postaram się coś wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 11.11.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Super pomysł i czekamy na foty, szczególnie łupka na deskach wiatrówki. Pozdrawiamy budowniczych. My aktualnie walczymy z instalacjami km-y kabli. Trzymajcie się ciepło bo zima nadchodzi http://img836.imageshack.us/img836/2289/zdjcie554.jpg http://img560.imageshack.us/img560/5881/zdjcie557.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 11.11.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam no widzę, że wasze Z66 już ładnie przygotowane na zimę. Może ktoś zrobiłby podczas zimowych długich wieczorów 'dziennik budowy'... byłby bardzo przydatny dla kolejnych budowniczych ja się przymierzam do wersji z piwnicą - mała kotłownia jak na piec na paliwa stałe. No i kilka powiedzmy "innowacji" które muszę wycenić czy będą opłacalne. Na razie od wiosny grodzenie i przyłącza. Pozdrawiam PS pleasssse więcej fotek dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 16.11.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam! Zetkowicze patrzyliście już za oknami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 17.11.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Okna mamy ale tylko na poddaszu . Za resztą się rozglądamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 21.11.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 My już podjęliśmy decyzje okna Adams roundline , autoryzowany sprzedawca z Legnicy zaproponował bdobrą cenę- taniej niż okna w Bolesławcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 21.11.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Cześć, z kominami musiałem improwizować ze względu na niefortunnie umieszczone okno dachowe którego nie dało się już przenieść (strop poddasza murowany). Zamiast planowanego klinkieru wpadłem na pomysł obłożenia kominów (1-wszy systemowy 2-gi murowany) łupkiem z włóknocementu w kolorze dachówki. Oczywiście ciężko było by go montować bezpośrednio do komina wiec wstępnie płyta OSB i membrana dachowa. Dla polepszenia efektu łupek trafił też na deski wiatrówki. Jak dla nas bomba ale gusta są różne. Nie mam w tej chwili zdjęć lepszej jakości ale postaram się coś wrzucić. Powiedz jak obrobiłeś rogi komina przy tym łupku. Dałeś silikon i zakład czy listwy z euronitu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 21.11.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Cześć wszystkim, apropos okien - poważny dylemat, planowaliśmy okna z Krakowa ( OKNOPLAST profil PLATINIUM) niestety propozycja architekta tj okno w kuchni i gabinecie jest nierealne do wykonania z racji wymiarów ( oczywiście chodzi o wersję oryginalną jednokwaterową) problem tkwi w obciążeniu zawiasów, inaczej mówiąc okno nie będzie się otwierało na bok tylko uchylało od góry Jakie macie propozycje może inni producenci potrafią poradzić sobie z problemem, zaznaczam, że nie bierzemy pod uwagę dzielenia okna na dwie kwatery Z góry dziękuję za pomysły. Zdjęcia kominów i desek wiatrowych o których była mowa wcześniej znajdziecie tu http://foto.onet.pl//q9cyd,65twf46ikwpk,pha20,u.html#pha20 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 21.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Powiedz jak obrobiłeś rogi komina przy tym łupku. Dałeś silikon i zakład czy listwy z euronitu??? Cześć na rogach zastosowaliśmy narożniki z blachy uszczelnione silikonem. Na zdjęciach dość dobrze widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 22.11.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Cześć wszystkim, apropos okien - poważny dylemat, planowaliśmy okna z Krakowa ( OKNOPLAST profil PLATINIUM) niestety propozycja architekta tj okno w kuchni i gabinecie jest nierealne do wykonania z racji wymiarów ( oczywiście chodzi o wersję oryginalną jednokwaterową) problem tkwi w obciążeniu zawiasów, inaczej mówiąc okno nie będzie się otwierało na bok tylko uchylało od góry Jakie macie propozycje może inni producenci potrafią poradzić sobie z problemem, zaznaczam, że nie bierzemy pod uwagę dzielenia okna na dwie kwatery Z góry dziękuję za pomysły. Zdjęcia kominów i desek wiatrowych o których była mowa wcześniej znajdziecie tu http://foto.onet.pl//q9cyd,65twf46ikwpk,pha20,u.html#pha20 Pozdrawiam.[/quot Z tymi oknami to architekt przyrumakował maksymalny wymiar okna jednoskrzydłowego to 150/150 i to jeszcze nie wszyscy producenci !!!! sposób na rozwiązanie witryna nie otworzysz okna lub tak jak ja to zrobiłem poszerzyłem i są dwudzielne ...zobaczę jak to wyjdzie?? w kuchni zaszalałem 210/150 ps kominy super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmine 23.11.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Fakt, że z oknami lipa. My zdecydowaliśmy się na podwójne w pokoju i pojedyncze, uchylne w kuchni. Co prawda mąż marudzi, że mu to "dizajn" popsuje, ale musi to przeżyć Zamawiamy w krakowskim OKNOPLUSIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 23.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 tak wyszła nasza Z-tka http://foto.onet.pl/s5ha2,g88c8j0v4gj4,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 23.12.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Z okazji świąt Bożego Narodzenia, życzymy wszystkim forumowiczom zdrowia, szczęścia oraz pomyślności we wcielaniu w życie waszych wizji wymarzonego domu, a nadchodzący 2011 rok niech będzie wystarczającym czasem do jego ukończenia. Pozdrawiamy Marta i Marcin i Oliwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts