chol3 07.02.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Czy to forum zapadło w sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 07.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Czy to forum zapadło w sen zimowy? Na to wygląda.... czyli oby do wiosny? Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia ze swojej budowy....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 08.02.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam serdecznie! Ach ta zima faktycznie sen zimowy zapadliśmy wszyscy i śnieg nas przygniótł. no więc pracę trwają przynajmniej u nas. Instalacja elektryczna położona w 80%, wełna 18cm pierwsza warstwa kładzie się no i okna zapłacone i zamówione. Fotki postaram się wkleić w najbliszym czasie. Aktualny temat to tynkowanie. I tu pada pytanie do kolegów i koleżanek-- jakim sposobem jaki tynk i za ile??? Pozdrawiam i ruszmy forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 08.02.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam wszystkich ! Sezon zimowy ostudził trochę zapał budowlany U nas bez większych zmian, zamówiliśmy okna - trzyszybowe firmy DRUTEX (pakiet 0,7) obustronny kolor niestandardowy (dąb specjalny) klamki Hoppe Secustik koszt 14 tys. Cierpliwie czekamy na montaż. Jeżeli chodzi o tynki to planujemy wapienno - piaskowe, koszt robocizny około 12 zł m2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiwak 08.02.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Na to wygląda.... czyli oby do wiosny? Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia ze swojej budowy....? Do chriss2. Ze względu na zimę niewielkie postępy na naszych budowach, zdjęcia z jesieni wyżej moje tutaj http://foto.onet.pl//q9cyd,65twf46ik...0,u.html#pha20 Pozdrawiam i życzę sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chol3 08.02.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 WitamJa na wiosn chcę zacząć budowę. Papiery mam i wikszość materiałów już na działce. Jestem na etapie szukania muraży. Czy 34000 za pobudowanie domu w stanie surowym razem z dachem (blachodachówka) to wygórowana cena? Ja po przeanalizowaniu kilku ofert tańszego fachowca nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 08.02.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Przepraszam, że marudzę z tymi zdjęciami, ale.... jestem na etapie analizowania tego projektu od strony realizacji... chcę doprojektowac podpiwniczenie, wybrać łączoną technologię w zakresie wykonawstwa (parter murowany, stropy drewniane, konstrukcja poddasza drewno). Bardzo mnie interesują zdjęcia wnętrz Waszych "sześćdziesiątekszóstek" a zwłaszcza kuchnia, jadalnia i salon. Ich gabaryty, ewentualne zmiany aranżacyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 10.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witajcie!Nasze okna są zamówione z firmy OKNOPLUS w cenie 15000 z czujnikami zamknięcia i w salonie suwanka. Tynkowanie na wiosnę ale szczegóły musimy ustalić z fachowcami. Nasz projekt jest praktycznie nie zmieniony więc jeżeli ktoś zamierza także bez zmian budować i ma pytania to zapraszam w miarę mej wiedzy i możliwości odpowiem. Zdjęcia się katalogują i tworzy album ale ten czas... sami wiecie. tymczasem pozdrawiam i byle do wiosny zetkowicze.http://i52.tinypic.com/o5x07q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chol3 11.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mam pytanie to Markata: czy nad poddaszem zostało Ci miejsce na jakieś niskie pomieszczenie bo widzę, ze masz właz kominowy. I jak masz rozwiązaną kuchnię bo ja planuję w miejscu, gdzie jest lodówka zrobić spiżarnię i tym samym mocniej oddzielić kuchnię od jadalni. Zpowodu braku piwnicy takie pomieszczenie jest mi niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 13.02.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj chol3! Nad poddaszem zostało miejsca troszkę ile to ciężko powiedzieć ale na czworaka wejdzie się. a więc jakieś walizki i inne tego typu rzeczy na pewno wejdą. Jak na razie lodówkę mam zgodnie z planem a więc wnęka przy wejściu. Nie wiem jak masz zamiar rozwiązać ową spiżarnie ale możesz mieć mało miejsca w jadalni potem.Kilka fotek tutaj https://picasaweb.google.com/102026208347610398366/Z66?authkey=Gv1sRgCLGokOyJi_X2fA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmine 14.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 My też już przebudziliśmy się z zimowego snu i czas ostro brać się do roboty Okna wstawione, elektryk już ponoć coś działa (trzeba podjechać i sprawdzić ), niedługo wchodzą tynki. No i oczywiście zaczynają się wykończeniowe dylematy - na początek jakie podłogi wybrać....Pozdrawiamy wszystkich budujących!!! https://picasaweb.google.com/102911646898035947173/Okna?authkey=Gv1sRgCMqX_bSCsY2OHw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 14.02.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No no no!!! Niezłe okienka. prosimy o zbliżenia. A jak wyszedł fix może kilka fotek od wewnątrz. pozdrawiam i gratulację chyba najbardziej zaawansowana zetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia11 17.02.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witajcie!Rowniez jestem zachwycona projektem Z66. Jestem w trakcie zalatwiania papierkow, wiec daleko jeszcze do budowy. Ciekawia mnie schody, czy nie zwezaja salonu? Mam prasbe co do zdjec wlasnie schodow i salonu. Z gory dziekuje i pozdrawiam zetkowiczow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas83 18.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 witam serdecznie bardzo podoba mi się ten domek, mam parę pytań do szczęśliwców budujących ten domek mianowicie jaki jest koszt wykonania podpiwniczenia teko domku częściowego lub całego jeśli macie jakieś wyliczenia był bym wdzięczny oraz dołączam się o prośbę o zdjęcia salonu i schodów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 25.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Koleżanki i koledzy! Pytanie o cenę tynkowania. Może już macie jakieś ekipy lub znacie ceny?W Sosnowcu - około 35złCzekamy na resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 28.02.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 witam siejestesmy w trakcie budowy Z66aktualnie stan surowy otwarty, na dniach czekamy na montaz okien i tynki wew mam nadzieje ze zagoszcze tu na dluzejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markat 28.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witamy kolejną zetkę ) Jakie okna będą zamontowane w Waszej zetce, jakiej firmy? My także mamy nadzieję iż zagościcie dłużej oraz będziemy wymieniać się doświadczeniami oraz pomysłami co do naszych ukochanych domków!!! Pozdrawiamy i zapraszamy do wrzucenia kilku fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 01.03.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 markat dzieki wielkie za mile przywitanie u nas okienka z Krakowa Urzedowskiego chcialam wstawic wczoraj fotki naszej zetki ale cos mi nie poszlo, co prawda ostatnie jakie mamy sa z etapu kiedy nie bylo jeszcze dachowki ale to zawsze cos tak z ciekawostek to budujemy z keramzytu, sciana jednowarstwowa 36,5 i zdecydowalismy sie na solary oraz kominek z plaszczem wodnym (ale na szczegolach zna sie moj maz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 01.03.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 bardzo prosze fotkijak tylko dotre na budowe postaram sie o swiezszehttp://img29.imageshack.us/img29/5499/712ts.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/5269/7122y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriss2 01.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam super, że kolejna "sześćdziesiątkaszóstka" do nas dołączyła i będziemy mogli wymieniać nasze spostrzeżenia, sugestie oraz pomysły w większym gronie. Jeszcze raz Witam i Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts