Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

i zbudowałem sobie zamek... ;)

Gość preev

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O mało z krzesła nie spadłem.. :wink: ROBI WRAŻENIE! Wreszcie coś oryginalnego! A nie tylko ogrodowe krasnale :lol:

no nie tak znowu oryginalne, bo obok w Będzinie już stoi zamek od bodajże XIV w. :D

chociaż mój jest pierwszy w Sosnowcu :wink:

dzięki Wam za pozytywne przyjęcie (jak na razie opcja podobających prowadzi :) )

P.S. Pomysł nie ma praw zastrzeżonych :)

a tym z Was którym się nie podoba proszę uprzejmie o rady co jest nie tak (poza wspomnianym kolorem i błędami architektoniczno-historycznymi :) ), bo mam zamiar drugi taki postawić na działce (choć już z białego kamienia tak jak jest np. w Ogrodzieńcu)

po prostu chciałbym żeby cieszył oko jak największej grupy ludzi (chociaż z drugiej strony wiem, że wszystkim nie dogodzę :wink: ) i nie szpecił krajobrazu jak wspomniane wyżej krasnale :lol:

Mroczny Gotyk :)

Kup puszkę zwyczajnej białej (może być olejna - tylko ściany nie będa oddychać ;)) i czarny pigment.

Rozlej do 3 słoików i zmieszaj w różnych ilościach z pigmentem - tak żeby otrzymac ciemno szary, jasno szary i taki pośredni (tego najwięcej).

Tym pośrednim pomaluj "po całości", pozostałymi (cienkim pędzelkiem) pociągnij nieregularną i drobną siateczkę - jaśniejszym lewe i górne krawedzie oczek, a najciemniejszym prawe i dolne. Wyjdzie ci kamienna forteca.

Do tego nad bramą przydałby się jakiś maszkaron, a na wieżach rzygacze.

Podzamcze obsadź różnymi mchami, poutykaj trochę kamyków, a drogę do bramy wysyp piaseczkiem (dziedzińce też).

Mroczny Gotyk :)

Kup puszkę zwyczajnej białej (może być olejna - tylko ściany nie będa oddychać ;)) i czarny pigment.

Rozlej do 3 słoików i zmieszaj w różnych ilościach z pigmentem - tak żeby otrzymac ciemno szary, jasno szary i taki pośredni (tego najwięcej).

Tym pośrednim pomaluj "po całości", pozostałymi (cienkim pędzelkiem) pociągnij nieregularną i drobną siateczkę - jaśniejszym lewe i górne krawedzie oczek, a najciemniejszym prawe i dolne. Wyjdzie ci kamienna forteca.

Do tego nad bramą przydałby się jakiś maszkaron, a na wieżach rzygacze.

Podzamcze obsadź różnymi mchami, poutykaj trochę kamyków, a drogę do bramy wysyp piaseczkiem (dziedzińce też).

dzięki za pomoc

wyjdzie lepszy efekt niż imitacja cegieł którą chciałem zrobić :wink:

Fosy nie ma.

będzie... :wink:

pozwólCie mi skończyć najpierw remont w domu, a potem zacznę realizować wasze zachcianki :wink: :D

a tak na serio to jest stan surowy zamknięty

do końca jeszcze dużo zostało ale będę na bieżąco informował o postępach (choć w tym roku dużo nie zrobię :( )

pozdrawiam :wink:

Twój zamek wprawił mnie w znakomity humor (zwłaszcze jego kolor) :D . Dzięki :D

nie ma za co :D

a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza :wink:

A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem :wink: pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji.

A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem :wink: pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji.

o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał :D

a i tak większości się podoba ;)

o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał :D

a i tak większości się podoba ;)

To się teraz nazywa kreowanie wizerunku i jest bardzo trendy :)