Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieporęt, Legionowo okolice Zalewu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja dzisiaj miałam założyć wątek o północnej stronie Warszawy! Jesteśmy trochę dalej: mieszkam w Modlinie a działka jest w Błędowie (k. Pomiechówka), może ktoś się buduje w bliższym sąsiedztwie w/w? :grin:

Witam Chotomów i Legionowo! Nie wiem gdzie jest Komornica..:sad:

Jaga

• 2 weeks później...

Wprawdzie rozrzut terytorialny dosc duzy, ale chetnie sie przylacze. Ja buduje jeszcze w granicach Warszawki - ok. 800m od ul. Plochocinskiej (czyli w kierunku na Nieporet, zeby nie bylo calkiem "od czapki").

pzdr

Pablitox

PS. Szkoda ze nie przeczytalem o bloczkach 2 dni wczesniej :sad:(

W poniedzialek rano przyjezdza ostatnia partia.

Do EVITY (zapisała się w osobnym podkatalogu chotomowa).

Znam Chotomów, gdyż tam również szukałem działki. Miejsce jest bardzo atrakcyjne. Istotnie dojazd w obecnej chwili budzi sporo do życzenia, ale w przyszłości może być lepiej. Białołęka i tereny przyległe to największy teren inwestycji budowlanych w Warszawie. Za tym ma iść (mamy nadzieję) szeroka infastruktura komunikacyjna. Po wybudowaniu i wprowadzeniu się istnieje jakiś okres zauroczenia nowym miejscem zamieszkania i na pewne niedogodności przymyka się oczy. Mam nadzieję, że ten okres zwiększonej tolerancji wystarczy na poprawę mankamentów komunikacyjnych (mnie też to dotyczy).

• 1 month później...
Oj, mało nas. A dziwi mnie to niepomiernie, kiedy podczytuję grupy z Piaseczna na przykład, gdzie narzeka się na korki, a trasa Gdańska...miodzio. Korki dopiero przy samiutkiej Warszawie i to nie jakieś straszne. Przez cztery lata jeździłam codziennie do W-wy w godzinach szczytu i "moje" 40km jechałam 45 minut. Dlaczego tak mało ludzi się odzywa po północnej części Warszawy? :sad: Budować to się buduje, bo widać, tylko nieinternetowi jacyś....

Witamy, witamy. To rzeczywiście dziwne, że w tej podgrupie dość mało uczestników. Ten obszar to olbrzymi plac budowy, a zalew - największy mało wykorzystany (w stosunku do możliwości) obszar. W dobie kapitalizmu i rozsądku gospodarczego powinno tu się aż roić od inwestycji. Chyba powoli się to zmienia na korzyść ale na razie chyba głównie z powodu ilości przybywających budów nowych domów.

• 2 weeks później...