moniaa 13.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam,niniejszym zakładam lokalną mini grupę mająca na celu swobodną wymianę myśli w temacie poprawy warunków infrastrukturalnych w warszawskiej Białołęce, a dokładniej w rejonie skrzyżowania ulic Białołęckiej i Zdziarskiej. Zapraszam do dyskusji. Ważne komunikaty dotyczące np. planowanych spotkań z władzami będą dodatkowo przekazywane e-mailem. Pozdrawiam,Boguslaw S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 13.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam , Przyłączam się do grupy Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 13.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 [mail 2007-03-13 12:03] Drodzy Sąsiedzi,Dziekuje za wczorajsze liczne przybycie. Po reakcji osob, z którymi rozmawialismy jak również w pozniejszej rozmowie z burmistrzem wydaje mi się ze zrobilismy bardzo duze wrazenie i mysle ze będą się z nami liczyc. Wydaje mi się wazne zebysmy nie wytracili pedu i na kolejnych spotkaniach pojawiali się rownie licznie oraz w miedzyczasie zsynchronizowali wysilki aby pchac sprawy do przodu ile się da. Podsumowujac nasze spotkanie:1. Zrzeszamy mieszkancow z okolic Zdziarska/Bialolecka wzdluz Białołęckiej od Olenki az po Kobialke.2. Walczymy wspolnie o: - wodociag - drogi - oswietlenie - inwestycje w docelowy wyglad naszej okolicy3. Spotkalismy się z vce-burmistrzem Robertem Radzikiem wczoraj 12.03.2007 (pismo skierowane do burmistrza w zalaczniku)4. Stanelo na tym, ze: - dzielnica ma male mozliwosci w naszych sprawach, hamulcem sa inne instytucje typu zdm, mpwik - burmistrz uzupelni merytorycznie nasze pismo i przesle dalej do wladz warszawy (jutro spotyka się z HG-W) - konieczne jest jeszcze jedno spotkanie w dzielnicy z tymi instytucjami - w miedzyczasie warto spotkac się z prezydentem miasta - HG-W (sprawe organizuje Piotrek Z)5. Nastepny etap: Spotkanie z Burmistrzem 16 kwietnia godz 17.00 u Burmistrza w Ratuszu dzielnicy, na które zostana zaproszeni przedstawiciele instytucji w/w Do nastepnego spotkania warto się jeszcze lepiej przygotowac wiec proszę przygotujcie skserowana wszelka korespondencje lub inne materialy z których wynika ze walczymy już dlugo o nasze sprawy. Żeby nie zasmiecac skrzynek mailowych proponuje do wymiany doswiadczen uzyc forum muratora i ten watek:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1694344 Mysle ze wkrotce znajda sie osoby, które będą koordynowaly rozne aspekty sprawy typu zbieranie korespondencji, organizowanie spotkan czy chodzenie po roznych instytucjach. Jeśli macie jakies szczegolne doswiadczenia i znajomosci w tematach nas interesujacyh podzielcie się ze wszystkimi. Odnosnie spraw organizacyjnych jestem w posiadaniu listy osob z telefonami do nas wszystkich - na zyczenie mogę skontaktowac kazdego z każdym. Tymczasem zapraszam na watek muratora. Pozdrawiam,Boguslaw S(na forum korzystam z konta mojej zony - moniaa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 13.03.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam sasiadow Jakoze planujemy sie wybudowac na zakupionej dzialeczce znajdujacej sie przy ulicy Zdziarskiej blisko skrzyzowania z Bialolecka (ok. 100m) tak wiec bardzo chetnie przylacze sie do grupy. Pozdrawiam DamianM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 14.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witaj DamianM Chyba bedziemy bliskimi sasiadami WODOCIĄG Dzis dzwonilem do mpwik i od pani, ktora zajmuje sie naszym rejonem dowiedzialem sie, ze pozwolenie na wodociag do olenki jest w trakcie uprawomocniania, za kilka tygodni rozpoczna przetarg a w tym roku maja w planie go wybudowac. Odnosnie nastepnego etapu (czyli wzdluz bialoleckiej od olenki w gore) nie maja planow - plany musi zrobic dzielnica. Dzwonilem rowniez do pani AK zajmujacej sie infrastruktura w dzielnicy (byla na spotkaniu) i poinformowala mnie ze na podstawie naszego pisma wpisze do planu inwestycyjnego dalsza czesc wodociagu na przyszly rok (na podstawie naszych podpisow i numerow domow/dzialek). Taki plan dzielnica przedstawia do konca marca. Z planem dzielnicy to dopiero poczatek drogi - do rozpracowania jest sprawa drogi wodociagu (dzialki prywatne, nieuregulowane) oraz jakichs odstepstw ministerstwa od wytycznych dot. prowadzenia tego wodociagu (podobno to musi byc ze wzgledu na ten teren). Pierwszym etapem powinno byc wydobycie mapy pod przyszly wodociag zeby pani AK mogla nam pomoc to przepychac dalej. Tak wiec poszukujemy map ulicy Bialoleckiej od Olenki do Zdziarskiej i dalej. Prosze dajcie znac ktora czescia mapy dysponujecie - umowimy sie w jaki sposob je skompletowac. Pozdrawiam, BoguslawS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 14.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Tak wiec poszukujemy map ulicy Bialoleckiej od Olenki do Zdziarskiej i dalej. Prosze dajcie znac ktora czescia mapy dysponujecie - umowimy sie w jaki sposob je skompletowac. Pozdrawiam, BoguslawS Boguś chyba my mamy taką mape. Musze sprawdzic i dam Ci znać (zadzownie do Moniki z ta informacją dzis wieczorem). Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 14.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witam ja również się odmeldowuję na naszym forum. w świetle informacji o wodociągu moje pytanie do PiotraŻ (jeśli to ten sam mój sąsiad ) jak to w końcu jest z tym wodociągiem co mieli go budować juz za kilka tygodni aż do naszych działek? Pozdrawiam Damian R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 14.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Tak wiec poszukujemy map ulicy Bialoleckiej od Olenki do Zdziarskiej i dalej. Prosze dajcie znac ktora czescia mapy dysponujecie - umowimy sie w jaki sposob je skompletowac. Pozdrawiam, BoguslawS Boguś chyba my mamy taką mape. Musze sprawdzic i dam Ci znać (zadzownie do Moniki z ta informacją dzis wieczorem). Pozdrawiam, KasiaR co do mapy - musimy się spotkac to ci pokaże jakie mapy mamy - z pewnością nie są one najnowsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietaszek 14.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witamy sąsiadów Budujemy "Sandrę" przy Białołęckiej. Jesteśmy posiadaczami map na odcinku Oleńki-Zdziarska-Białołęcka. Gdzie i kiedy możemy się spotkać, żeby zobaczyć czy chodzi właśnie o te mapy. Są to oryginalne mapy z Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej z 27.01 2006 r. Kontakt e-mailowy tylko po 21.00, telefoniczny bez ograniczeń Pozdrawiamy Pietaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 19.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witajcie Pietaszki - dzieki za mapki Dzis lece z mapkami do pani od infrastruktury - ciekawe co powie na to tempo, bo spodziewalismy sie ze mapy bedziemy zalatwiac co najmniej miesiac Pozdrowionka, BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietaszek 19.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Mamy nadzieję, że mapki się przydały. W miarę możliwości służymy pomocą. Prośba o info co dalej.... Pozdro, Pietaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 25.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 WitamNa skraju mojej dzialki znajduje sie stanowisko archeologiczne i przed otrzymaniem pozwolenia na budowe musze sfinansowac archeologiczne badania ratownicze oraz przeprowadzic uzgodnienia z Wojewodzkim Konserwatorem Zabytkow. Patrzac sie na obaszar tego stanowiska ktory zajmuje duza powierzchnie w okolicach ulicy Zdziarskiej byc moze ktos z Was mial ten sam problem i moglby sie podzielic informacjami o jego rozwiazaniu, podjetych krokach etc...?PozdrawiamDamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.04.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam Na skraju mojej dzialki znajduje sie stanowisko archeologiczne i przed otrzymaniem pozwolenia na budowe musze sfinansowac archeologiczne badania ratownicze oraz przeprowadzic uzgodnienia z Wojewodzkim Konserwatorem Zabytkow. Patrzac sie na obaszar tego stanowiska ktory zajmuje duza powierzchnie w okolicach ulicy Zdziarskiej byc moze ktos z Was mial ten sam problem i moglby sie podzielic informacjami o jego rozwiazaniu, podjetych krokach etc...? Pozdrawiam Damian witam widziałam takie pracy na działce przy Zdziarskiej przed planetą - obecnie stoi juz tam dom z czerwonej cegły i drewniakiem obok - może tam się zapytaj jak to załatwiali... ja wiem że lepiej dogada się z kimś i modli siakiejś studni nie znaleźli... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 12.04.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 [mail 2007-04-12 17:58] Szanowni Panstwo,Serdecznie zapraszam na kolejne spotkanie z burmistrzem, które odbędzie się w dniu 16.04 (poniedziałek) o godz 17 w siedzibie Urzędu Dzielnicy Białołęka ul. Modlińska 197 Sala Konferencyjna I p. W odpowiedzi na nasze pismo z 13.03 Burmistrz wysłał pisma (kopie dostepne u mnie) do:- MPWiK,- ZDM,- Biura Drogownictwa m.st. W-wy,- Biura Gospodarki Nieruchomościami m.st. Warszawy,- Biura Architektury i Planowania Przestrzennego m.st. Warszawy,- Biura Infrastruktury m.st. W-wy Przedstawiciele tych instytucji zostali zaproszeni na nasze spotkanie, otrzymali nasze pismo do burmistrza w zalaczniku wraz z komentarzem z dzielnicy. Tak wiec nadarza się unikalna okazja do dyskusji z osobami, które bezposrednio maja wplyw na realizacje naszych postulatow dlatego zachęcam do równie licznego przybycia na spotkanie. Proszę poinformujcie sąsiadów i osoby, które mogą być zainteresowane inwestycjami w naszej okolicy. Odnosnie spotkania z Prezydent Miasta postanowiliśmy z tym poczekać i zorientować się czy uda się coś osiągnąć na spotkaniu w poniedziałek. Jeśli chodzi o kwestię wodociągu inwestycja została wpisana w plan MPWiK na rok 2008 i będzie rozpatrywana w listopadzie, ale jak poinformowała mnie Pani z infrastruktury to jeszcze nic nie oznacza. Pozdrawiam i zapraszam,BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 18.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 [mail 2007-04-18]Witam,Efektem poniedzialkowego spotkania z burmistrzem jest potrzeba wyslania dodatkowych pism do Dzielnicy. Pisma zostały już napisane i większość z Państwa już je podpisała wczoraj. Dziś o 21.00 jest ostatnia mozliwosc podpisania pism, które można podpisac na ul. Bialoleckiej 372 E u Pana Piotra. Można się również umówić z Panem Piotrem telefonicznie (dla osob które nie będą mogly być o 21.00) - tel. dostepny na priv. Jeśli macie Panstwo mozliwosc to proszę poinformowac również sasiadow z okolicy, którzy mogą być zainteresowani drogami i infrastruktura w naszym rejonie. Wszyscy w ratuszu podpowiadaja mi ze im wieksze nasze zaangazowanie tym szybciej można te sprawy zalatwic. Pozdrawiam,BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 20.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 SPRZEDAM PUSTAKI STROPOWE - TERIVA Zostało mi jakieś 60 sztuk (w tym ok 20 podeklowanych na placu) pustaków stropowych. Są takie jak tu: http://www.solbet.pl/teriva_i.php Sprzedam po zeszłorocznych cenach, chcę ich się po prostu pozbyć. Mam też 2 belki stropowe ok. 3-metrowe (muszę je dziś dokładnie zmierzyć).Pustaki: 3,40zł/szt (teraz kosztują ok. 4,20netto) Belki: 10zł/mb (teraz 18zł/mb) Do odbioru k/Nowego Dworu Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 21.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Do przyszłych planujących budowę. Ze względu iż wykonałem już docelowe ogrodzenie mam do odstąpienia bramę dwuskrzydłową (solidną) , 12 słupków i kilkanaście metrów siatki.http://images21.fotosik.pl/202/0a5bfa9f88f7537fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 31.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Boguś , Moniaa, Mam pytanie, czy cos już wiadomo w naszej sprawie, która była poruszana na ostatnim spotkaniu w Urzędzie?? Czy coś wiadomo na temat gazu ?? Czy otrzymaliscie juz jakies pisam z Urzędu (lub innych jednostek dot. mediów)? Minęło, juz troche czasu, a temat sie urwał. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 04.06.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Kasia, Zainteresowani,Całość korespondencji z urzędami umieściłem na WWW, adres wysłałem e-mailem. Jeśli ktoś nie otrzymał maila lub chce mieć dostęp do strony proszę o info na prv. Pzdr,BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 06.06.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam serdeczniewłaśnie dostałęm info od mojego sąsiada który został wezwany pisemnie do stawienia się na podjęcie czynności geodezyjnych na działce 48/2 stykającą się z działką 48/10 - wzywa geodeta Jerzy Szydziak - czy ktoś coś o tym wie bądż dostał podobne wezwanie na dzisiaj (środa 06.06) na godzinę 18????domyślam się że chodzi o drogę ale do mnie żadne wezwanie nie doszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts