damianr 06.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 już wiem więcej chodzi o drogę którą sąsiadka L. wytycza ze swojej działki na odcinku od białołęckiej wzdłuż piewszej działki(pola) od białołeckiej do naszych działek (wszystkie 48/?) - musieli ją poszerzyć a ponieważ jest to przedłużenie naszej poszerzonej drogi i się z naszą styka a my mamy w tym poszerzeniu udziału (działka 48/10) udziały to musimy wyrazić zgodę. Zainteresowani z naszej polanki powinni być obecni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 06.06.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Damian, Kasia, i Wasi bliscy sąsiedzi,otrzymalem dzis kolejne pismo (jest juz na stronie) na ktore powinnismy zareagowac, tym razem od Gazowni. Na dzis nalezaloby: - GAZ - zebrac wszystkich w Waszej okolicy (dalsza Bialolecka) i wypisac wnioski o warunki; moznaby pismo wzmocnic wysylajac w zalaczniku czesc naszej korespondencji - PRĄD - wysłać informacje dot. problemów z jakimi się borykacie do dzielnicy (odp. na pismo 14.) Wydaje mi sie ze problem z gazem i prądem nie istnieje na odcinku od Oleńki do Zdziarskiej i blisko Zdziarskiej (Proszę o informację jeśli jest inaczej). Damian, Kasia - czy możecie zsynchronizować się w tych kwestiach z Waszymi bliskimi obecnymi i przyszłymi sąsiadami? W razie czego służę pomocą jeśli chodzi o korespondencję. Pozdrawiam,BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 07.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Drodzy, jeśli chcielibyście zobaczyć jak wygląda podział ewidencyjny terenów (nie tylko naszych) to znajdziecie go na stronie: http://www.mapa.um.warszawa.pl/init.html Ustawiając odpowiednie zbliżenie mapy i z lewej na panelu widoczność działek widzimy jak jest podzielona nasza okolica. Znalazłem również jeszcze jedną ciekawą mapę, tym razem związaną z euro 2012: http://siskom.waw.pl/euro2012/warszawa.jpg Jako że mieszkam bezpośrednio przy Białołęckiej trochę mnie ta mapa zaniepokoiła - jeśli dobrze się wpatrzeć, to ulica Białołęcka będzie wg tej mapy skręcała na wschód i stanie się dodatkowym szlakiem komunikacyjnym do dojazdu do Trasy Mostu Północnego. I tak by nim była, natomiast niepokoi mnie, że może to być skrót dla wjeżdżających do Warszawy z kierunku Mazur oraz równocześnie tam będzie najbliższa droga z nowego osiedla budowanego przez JW w okolicach Zdziarska/Ostródzka, JW zbuduje tam mostek nad kanałkiem Markowskim... Czy to możliwe aby nasza piaskowa Białołęcka zyskała taką rangę komunikacyjną? Jeśli tak to trochę się tego obawiam... Pozdrawiam, BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Damian, Kasia, i Wasi bliscy sąsiedzi, otrzymalem dzis kolejne pismo (jest juz na stronie) na ktore powinnismy zareagowac, tym razem od Gazowni. Na dzis nalezaloby: - GAZ - zebrac wszystkich w Waszej okolicy (dalsza Bialolecka) i wypisac wnioski o warunki; moznaby pismo wzmocnic wysylajac w zalaczniku czesc naszej korespondencji - PRĄD - wysłać informacje dot. problemów z jakimi się borykacie do dzielnicy (odp. na pismo 14.) Wydaje mi sie ze problem z gazem i prądem nie istnieje na odcinku od Oleńki do Zdziarskiej i blisko Zdziarskiej (Proszę o informację jeśli jest inaczej). Damian, Kasia - czy możecie zsynchronizować się w tych kwestiach z Waszymi bliskimi obecnymi i przyszłymi sąsiadami? W razie czego służę pomocą jeśli chodzi o korespondencję. Pozdrawiam, BS W kwesti prądu mam już przygotowane pismo i jako najstarszy i najbardziej doświadczony w walce o prąd poprowadzę strawę dalej. w kwesti Gazu - obmówię to z naszymi sąsiadami i też będziemy działać. dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 30.08.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 WitamZbieramy podpisy pod pismem do Urzedu Gminy w sprawie uwzglednienia przebieg wodociagu w ulicy Zdziarskiej na odcinku od Bialoleckiej do Planety. Jezeli jest ktos zainteresowany tematem prosze o kontakt. PozdrawiamDamianM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 02.11.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 w ostatnim czasie dostałem i nformacje z gazowni że mamy plany na wykonanie instalacji gazociągowej w naszym rejonie - dostałem warunki i podpisałem wniosek o zawarcie umowy - podpisanie umowy może nastąpić w przyszłym tygodniuod tego czasu gazownia ma 12 miesięcy na wybudowanie nowej magistrali i podłączenie nas do gazu.Kto chętny i żyw proszę o zainteresowanie się sprawą to może nabierze rozpędu jeśli będzie nas więcej.z tego co wiem to moi najbliżsi sąsiedzi - panowie Piort i Paweł też chyba popełnili podobne zobowiązania z Gazownią co ja.zapraszą pozostałych do działaniaw razie pytań proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 02.11.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam Zbieramy podpisy pod pismem do Urzedu Gminy w sprawie uwzglednienia przebieg wodociagu w ulicy Zdziarskiej na odcinku od Bialoleckiej do Planety. Jezeli jest ktos zainteresowany tematem prosze o kontakt. Pozdrawiam DamianM Damian i co słychać w temacie wodociągu - jak przedstawia się stanowisko urzędników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 02.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Sprawe koordynuje generalnie sasiadka, z tego co wiem, zostaly zebrane podpisy kilku rodzin (5, 6 (?)) i wraz z mapka umiejscowienia zainteresowanych oraz wynikami jakosci wody zostaly przeslane na rece Burmistrza. Czekamy na odpowiedz. Wykorzystujac moment chcialby sie zapytac o gazociag. Ja dostalem ok miesiac temu warunki przylacza, ale z podpisaniem umowy sie na razie nie spieszylem, gdyz plany rozpoczecia budowy siegaja min 1 roku tak wiec sam nie wiem, czy powinienem wykorzystac moment o ktorym piszesz (budowa magistrali) czy spokojnie jeszcze poczekac do momentu rozpoczecia budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 02.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 sparwa u mnie podobnie - też z miesiąc leżała jak niewięcejale dopytałem się i jest tak że plany beda ale jeśli nie będzie chcętnych odbiorcó to można plany zmienić i inwestycje odsunąć w czasie bo nie ma dla kogo budować...my niezależnie od wielkości inwestycji pokrywamy tylko koszty przyłacza tj ok 1200 PLN (900 netto) jeśli zainteresowanych będzie więcej i będą się interesować to ten czas do 13 miesięcy może się skrócić i moga podjąc działąnia wcześniej a jeśli odzew bedzie mizerny to będzie powó żeby w razie potrzeby przesunąc ten projekt a wykonać wcześniej inny gdzie zainteresowanie odbiorcó jest większe...co do wody ja próbowałem działąć w zeszłym roku i na początku tego i wkońcu zdecydowałem się na prywatna stację uzdatniania - zainwestowałęm i narazie jestem zadowowlony - o tym już pisałem na forum Tarchomin-białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 02.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Damian , która to Twoja budowa/dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 02.11.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 na razie ciezko mowic o budowie, jestem na etapie gromadzenia papierow i dopieszczania projektu i jezeli wszystko bedzie po mysli to domek stanie na Zdziarskiej 22, po przeciwnej stronie drogi jest gospodarstwo ze szklarniami, prawie po sasiedzku widac duzy teren niedawno przekopany przez archeologow i pewnie wiosna zaczna stawiac blizniaki. Generalnie na razie laka i kilka drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 06.11.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Damian czy to ta działka świerzo ogrodzona?? po lewo jadąc od kanałku w kierunku Planety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 06.11.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Monia czy wiadomo co z naszą drogą Białołęckąmiała byc robiona w lato (zeszłe) i nic... podobno wasz sąsiad dobroczyńca wyszedł na drogę z widłami jak maszyny przyjechały...my kontaktowaliśmy się z ZDM ale nic konkretnego nieuzyskaliśmy - kolejny raz nas zbyli jakby tylko nam jednym to przeszkadzało - czy Bogdan coś działa w tym temacie bo droga w coraz bardziej opłakanym stanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 06.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 niedawno ogrodzona dzialka to sasiada, moja jest prawie na przeciwko drogi wewnetrznej ktorej jeszcze za bardzo nie widac:-), troche bardziej przy widocznych drzewach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 07.11.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 niedawno ogrodzona dzialka to sasiada, moja jest prawie na przeciwko drogi wewnetrznej ktorej jeszcze za bardzo nie widac:-), troche bardziej przy widocznych drzewach. to już chyba wiem mniejwięcej gdzie - dzięki za wyjasnienie i powodzenia w działaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 08.11.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ja coś czuję, że z tymi naszymi drogami to będziemy musieli się zaprzyjaźnić dopóki gmina nie zapłaci właścicielom (tym od wideł) to oni nie pozwolą nic robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 09.11.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ja coś czuję, że z tymi naszymi drogami to będziemy musieli się zaprzyjaźnić dopóki gmina nie zapłaci właścicielom (tym od wideł) to oni nie pozwolą nic robić. no wiesz gmina twierdzi że podlega wywłaszczeniu a on chyba niedziała przeciwko więc podchodzi pod specustawę i wywłaszczenie chyba z marszu mieli mu dostarczyć stosowne uprawomocnione pismo i do ZDM też mieli to dostarczyć ale nie wiem co z tym Monia robiła czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 11.11.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Wyslalem 2 tygodnie temu do ZDM e-maila z pytaniami: 1. co z wpisaniem do WPI? 2. Co z utwardzeniem i destruktem? Maila skierowalem do tego dyrektora, ktory podpisal pismo do nas. Czekam na odpowiedz, dzwonilem - powiedzieli ze odpowiedza. Pzdr,Bs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 11.11.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam , potrzebuje pilnie kominiarza z uprawnieniami do wydania opinii kominiarskiej dla przylacza gazowego. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 13.11.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Wyslalem 2 tygodnie temu do ZDM e-maila z pytaniami: 1. co z wpisaniem do WPI? 2. Co z utwardzeniem i destruktem? Maila skierowalem do tego dyrektora, ktory podpisal pismo do nas. Czekam na odpowiedz, dzwonilem - powiedzieli ze odpowiedza. Pzdr, Bs Kaisa też wysyłałą do ZDM pisma - w ostatnim czasie się pozmieniali dyrektorzy i chyba tamten jużniepracuje... a co z waszym Gazem - też mieliście jakoś na jesieni robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts