Frankai 28.11.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Nie wiem, czy uda się toczyć ten wątek cenzuralnie, ale spróbujmy. Jak myślicie - czy budowy zmniejszają przyrost naturalny? Czy myśląc o swoich domach bierzecie pod uwagę przyjemniejsze fragmenty życia? Pierwsze co mi się nasuwa - niekoniecznie z własnego życia - to dwa fakty: zmęczenie i stres podczas budowania odbierają ochotę na seks, a wydatki związane z budową powodują ograniczanie się lub przesuwania momentu urodzin potomka (-ów). Czy projektując/urządzając dom wzieliście pod uwagę rozchodzenie się odgłosów z/do pokoju dzieci? Ciekawe, które ciekawsze Czy macie swoje ulubione miejsca na to i czy będą "przystosowane"? Były już mini-dyskusje o DGP a odgłosy i czy lepsza firanka czy kabina. No kto ma odwagę? <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Frankai dnia 2002-11-28 12:43 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 28.11.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 On 2002-11-28 10:51, Frankai wrote: Czy projektując/urządzając dom wzieliście pod uwagę rozchodzenie się odgłosów z/do pokoju dzieci? Ciekawe, które ciekawsze To zależy od wieku dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacus 28.11.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Moja propozycja to zawieszenie lustra na suficie nad łożem małżeńskim. Ale nie bardzo wiem jak bym odpowiedział dzieciom na pytanie czemu takie lustro służy. Takie pytanie na pewno by padło. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jacus dnia 2002-11-28 11:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Jacus - pomysłów zaraz padnie dużo. Np. wyjaśnij, że szybciej się budzisz jak widzisz kogoś na przeciw siebie, albo, że sufit jest za nisko i optycznie powiększasz przestrzeń nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacus 28.11.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Obawiam się że moja córka nie dała by się zbyć takim wytłumaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 28.11.2002 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 To by zaraz było: "Ja tez chce takie!!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.11.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Frankai - to fakt: zmęczenie i stres dogoniły mnie szybciej niż myślałem. Teraz mam trochę spokoju, więc myślę że "pożytecznie" przezimuję. Jakoś sobie z żoną radzimy, może z uwagi na fakt, iż podczas największej nerwówki była w szpitalu, bynajmniej nie z mojego powodu. Teraz mamy malutkie mieszkanko i człowiek sobie radzi, tak więc jak będziemy mieli 110m2 to tym bardziej sobie poradzimy. Żona juz mnie namawia na kolejnego potomka co w obecnej sytuacji demograficznej naszego kraju i chęcią wprowadzenia się do naszego domu w przyszłym roku, jest sytuacją jak najbardziej zrozumiałą. Co do ścian to będą z gazobetonu 12cm - chyba wytarczy - jak myślisz?. Damy radęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Becik - no to w czym problem? Ja bym jej zamontował.Jacus - a ile lat ma córka? Jak mniej niż 10, to chyba jakiś kit przejdzie, jak więcej, to chyba można już powiedzieć otwarcie. Kto ma ją uświadamiać? Ulica? Szkoła tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 28.11.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Statystyczny Polak poswięca na ten cel sobotę wieczór a dziś dopiero czwartek A swoją droga to co mozna robic na wsi podmiejskiej(jak sie juz zamieszka) no chyba że TV lub komp na stałym :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacus 28.11.2002 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 On 2002-11-28 11:30, Frankai wrote: Becik - no to w czym problem? Ja bym jej zamontował. Jacus - a ile lat ma córka? Jak mniej niż 10, to chyba jakiś kit przejdzie, jak więcej, to chyba można już powiedzieć otwarcie. Kto ma ją uświadamiać? Ulica? Szkoła tego nie zrobi. Najlepiej jeśli zrobią to rodzice ... ale na początek bez przesadnej perwersji. A co do ścianek z gazobetonu 12cm, nie jestem pewien jak dobrze izolują; poza tym wszystko zależy od temperamentu. Zawsze można zatkać sobie buzię poduszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.11.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 A co do ścianek z gazobetonu 12cm, nie jestem pewien jak dobrze izolują; poza tym wszystko zależy od temperamentu. Zawsze można zatkać sobie buzię poduszką. Mam na myśli klasyczne zachowanie a nie ekstrema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Jacus - 12cm b.k. nie jest najlepsza, ale chyba gorsze są k-g, zwłaszcza jak wełna obwiśnie. Może musisz sobie pokój wyłożyć tym co stosują w studiach nagrań Faktycznie niektórzy wydają różne dźwięki. Ja kiedyś w Chinach spać nie mogłem przez to. Niby w inne dni zero odgłosów zza ściany, ale tej jednej nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.11.2002 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Trzeba wyścieliś ściany formami po jajkach. Jak nagrywaliśmy w jednym studio to tak właśnie było. Cisza jak makiem zasiał. Wizulnie słabiutko to wygląda, ale co się nie robi dla rozkoszy umysłu i ciała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.11.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Formę pomalować na jaskrawe kolory i mamy klasyczny pop-art Co do lustra, fajny bajer, ale u mnie musiałoby być zasłaniane...w sypialni chcę mieć spokój, a gdybym się obudziła nocą na wznak, to mogłabym się wystraszyć sama siebie szczególnie po męczącym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 28.11.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 numerki - niekoniecznie szybkie, w nowym domuto COŚ o czym marzy każdy budowniczyjuż od postawienia pierwszego poziomu-czy to parteru, czy też piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Danajot - a wiesz, że jakoś o tym nie pomyślałem? Może dlatego, że budują u mnie faceci, a ja jednak wolę kobiety Ciekawe kiedy kolega Dobrzykowice podchwyci temat? Pewnie znowu w delegacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.11.2002 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 A ja mam pytanie do zbereźników-jak zamierzacie to lustro myć? Ha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.11.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 trzeba by je czymś spryskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Może zamontować lustro na mechaniźmie od bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 28.11.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Frankai ale romantyczne miejsce upatrzyłes, dla tych co im w domu za głośno polecam ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts