Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zwolenników projektu z23

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też napisałam maila do kogoś kto zaczął budowę i też nic ...cisza, może tak bardzo zajęci budową że brak czasu na odpisywanie.

A nasz projekt w adaptacji, budowa ruszy na wiosnę. Slay czy zastanawiałeś się nad rozplanowaniem kuchni i łazienki? My chcielibyśmy zmieścić w łazience wannę i kabinę, natomiast w kuchni ścianę z jadalnią zastąpić niską ścianką albo wogóle bez tej ścianki.Pozdrawiam

Nasz budowa też rusza na wiosnę, jesteśmy na etapie adaptacji projektu i wyrównywania gruntu.W łazience też chcemy zmieścić w jednym rzędzie kabinę i wannę dlatego jedną ściankę przesuwamy w głąb mniejszego pokoju o 50 cm. Obok okien balkonowych robimy okno panoramiczne 200*230 stałe.

Jadalni pozostaje bez zmian wylatują tylko tam niepotrzebne ścianki działowe. Wszystko ma być otwarte na salon.

• 2 weeks później...

Jurto składamy zaadaptowany projekt do starostwa i czekamy na pozwolenie....

Slay jakie okna będziecie wstawiać? dzielone jak w projekcie czy tradycyjnie?? Ja zastanawiam sie nad fixami czyli bez podziału ale niewiem czy takie będą praktyczne. Pozatym wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł a mianowicie jadalnię zamienić na dużą spiżarkę, a małą spiżarkę połączyć z WC i powstanie wtedy łazienka w której dodatkowo zmieści sie prysznic. W wyniku tej zmiany zyskuje:

bardziej ustawna kuchnia (zmieści się też mały stół)

większa wygodniejsza spizarka

dodatkowa łazienka

a rolę niewielkiej jadalni pełnił by kawałek salonu przy kuchni

Minusy to mniejsza przestrzeń, innych na razie nie widzę. Co o tym myślisz??

• 1 month później...

Witam wszystkich

Dołączam do grona zwolenników projektu Z23. Co prawda z budową musimy jeszcze poczekać ale myślę że projekt zakupimy na początku przyszłego roku.

Mam do Was pytanie:

Czy ktoś z Was zmieniał w projekcie konstrukcję stropu i więźby dachowej tak aby mieć możliwość ewentualnego wykorzystania poddasza na cele użytkowe.

Zastanawiam się jak to się przekłada na koszty realizacji, czy strop inny niż drewniany jest tańszy i jak z konstrukcją dachu, czy wiązary są najtańszym rozwiązaniem czy wręcz przeciwine?

Czy macie jakieś informacje na ten temat? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

u nas strop będzie drewniany, poddasze nieużytkowe, orientowałem się i sama więźba dachowa z montażem i transportem kosztuje około 38 000, ruszamy o kwietnia lub maja, planowane zakończenie robót czyli stan surowy zamknięty na październik, wszystkie warunki juz mamy i za miesiąc składamy pozwolenie na budowę ale to wszystko szybko idzie :-)

• 2 weeks później...

A teraz Wam powiem hit sezonu związany z Z23.

W projekcie spierd...... jest wentylacja trzeba sobie zaprojektować nową jakiś idi.... nad tym myślał. Po drugie te belki przebiegające przez cały dom kolejny wymysł Z23. trzeba był astrasznie długo nad tym myśleć jak można było dać je widoczne skoro całe poddasze jest nieużytkowe. Masakra ciekawe co jeszcze ciekawego wyskoczy.

No to fajnie.............!!!!!,my też kupiliśmy ten projekt i nawet już mamy pozwolenie. Projektu nie analizowaliśmy tak dokładnie żeby wykryć błędy ale w praniu.. wszystko wyjdzie.

Skoro jest błąd w projekcie wentylacji to chyba powinni bezpłatnie to przeprojektować skoro zapłaciliśmy za projekt.

Slay czy kontaktowałeś się z Z500?

Napisałem do z500 i w ciągu 20 minut dostałem odpowiedź i poprawkę do mojego rzutu. Jestem bardzo mile zaskoczony i aby tak dalej.

Witam

sprawdziliśmy - faktycznie w Państwa egzemplarzu brakuje jednej kratki wlotowej w kuchni ....(powinny być dwie)

RESZTA WENTYLACJI jest w projekcie - z tym, że w dwóch miejscach nie zaznaczyliśmy tylko strzałki wlotu do przewodu wentylacyjnego (który mimo wszystko jest prawidłowo umieszczony w projekcie).

Stwierdzenie, że nie ma wentylacji w całym budynku jest daleko wykraczające poza stan rzeczywisty.

Faktycznie porównując w innych egzemplarzach projektu Z23 - w/w strzałki są zaznaczone. W razie potrzeby możemy dosłać prawidłowy rzut parteru w formie elektronicznej lub aby było szybciej w formacie PDF do wydruku na A4 (można podmienić rysunek parteru). Generalnie chodzi głównie o dostawienie dwóch strzałek i jednego kółeczka na rysunku parteru.

pozdrawiam

STUDIO Z500 esencja pomysłów - najlepsze projekty

Piotr Zwierzyński

http://www.Z500.pl; http://www.projekty.z500.pl e-mail:[email protected]

tel. (022) 425-50-30; tel/fax (022) 33-11-33-5; gsm: 0607-17-12-12

• 3 weeks później...

Witam wszystkich

chciałem dołączyć do grona zwolenników domu Z 23GP, i chciałem powiedzieć że już nawet zacząłem budowę , co prawda jestem na etapie fundamentów ale zawsze już coś.

Pozdrawiam wszystkich

i nie ukrywam że jakby już ktoś miał jakieś zdjęcia z realizacji, to będę bardzo wdzięczny za jakiś podesłanie na e-maila.

jeszcze raz Pozdrawiam :)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witamy wszystkich,

Też zamierzamy wybudować dom z23 (okolice Lublina). Mamy już nawet zadadaptowany projekt. Zmieniliśmy konstrukcję dachu na krokwiową i strop drewniany na teriva, w salonie dodaliśmy jedno okno naprzeciwko holu. Z budową ruszamy maj/czerwiec (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem).

Slawekm, czy była by możliwośc objerzenia twojej budowy. Fajnie byłoby zobaczyć chociaż same fundamenty, widać przynajmniej rozmiary domu i rozkład pomieszczeń. Jeśli to możliwe to daj znać na maila [email protected]

Pozdrawiamy wszystkich budujących i walczących z papierologią,

Kasia i Konrad

• 2 weeks później...

Witam jeszcze raz tak jak prosiliście przesłałem parę zdjęć z budowy domu tzn. fundamentów bo na tym etapie jestem .

Jak dobrze pójdzie to też zaczynam na przełomie maj czerwiec .

Jak by ktoś miał już może coś więcej to też bardzo bym prosił o podesłanie z góry dziękuje

Pozdrawiam :D