SylviaW 15.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dzięki, pomyślę sobie o tym. pzdrSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 09.05.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Po dokładnym przyjrzeniu się mapie, stwierdziłam, że mam dwie bramy , to działka narożna w zależności od nastoju używali jednej z nich teraz: osiołkowi w żłoby dano .... czy likwidację bramy też trzeba zgłaszać inżynierowi ruchu? A i tak nie wiem, z której będę korzystać i czy w ogóle nie zrobimy w innym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Jeśli ją przesuniesz - musisz zgłaszać. Przypuszczam, że rezygnacji nie musisz zgłaszać, ale pewna nie jestem najlepiej zadzwonić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 09.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zadzwonić i nagrać odpowiedź, bo nigdy nie wiadomo co pozmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 15.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mam warunki od Inżyniera Ruchu. Trwało to 3 tygodnie. Odabrałem też decyzje o wyłaczeniu z użytkowania rolnego. Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu złoze wniosek o pzowolenie budowlane. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 17.05.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No to złożyłem wniosek o pozwolenie budowlane. Ciekawe do czego sie przyczepią???? Dodam że wcześniej byłem u nich i konsultowałem projekt. Zdawali sie życzliwi, ale nigdy nic nie wiadomo. Oczywiście Pani Architekt naiosła do projektu ich zalecenia. Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 17.05.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Lubicz68 gratuluję postępów Przetrzesz dla mnie szlak Jakie były ich zalecenia? Dotyczyły samego projektu czy usytuowania domu? Czy na Twoim terenie też jest szczególny nacisk na zachowanie istniejącej zieleni? ja wczoraj podpisałam umowę przedwstępną i kupiłam projekt teraz bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 22.05.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Znacie kogoś kto robi projekty wjazdów na działki.Brakuje mi przekroju poprzecznego.PozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 23.05.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Znacie kogoś kto robi projekty wjazdów na działki. Brakuje mi przekroju poprzecznego. Pozdr Piotr niby w tym samym języku mówimy ale nie wiem o jaki przekrój poprzeczny Ci chodzi Czy architekt, który robił Twój projekt nie może tego zrobć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 15.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 No to mam.Mam prawomocne pozwolenie buwdowlane.Teraz jeszcze pozwolenie na wycięcie drzew, zgłoszenie do starostwa i można zaczynać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 16.06.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Lubicz68 Gratulki Jestem pod wrażeniem czasu w jakim dostałeś to pozwolenie, nie przypuszczałam, że w dzielnicy potrafią coś tak szybko załatwić. Ja już trzeci tydzień czekam na decyzję kredytową, rzeczoznawca przetrzymał dokumenty, ale na szczęście, porządnie wycenił działkę. Jestem też po wstępnej rozmowie z wykonawcą, będzie ok! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 24.09.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Zamarło to nasze forum, czyżby nikt więcej nie budował w naszym rejonie? Ja podciągnąłem budowę do więźby, murarze mają jeszcze ze dwa dni, niestety czekam na więźbę. Są straszne problemy, trzeba czekać nawet 6 tygodni.Wypadało by nakryć przed zimą ale zobaczymy czy pogoda pozwoli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 24.09.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Na pewno się uda! Życzę Ci ładnej pogody i super więźby gratuluję postępów, trochę zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 30.11.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 No to domek stoi już nakryty.A śnieg może sobie padać i padać.Zostało jescze trochę sprzątania ale to może poczekać.PozdrPiotr[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 18.01.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 witam zaczynam budowe na Zaciszu, własciwie to jescze kończe papierologie /mam taka nadzieje/ale czy jeszcze ktoś zagląda na to forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.01.2008 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja zaglądam, ale to zupełnie inna historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 18.01.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja też zaglądam, jeśli to kogoś pocieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 18.01.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No i ja zaglądam.Ale teraz w zimie roboty wstrzymane.A własnie załaczyli mi do domku kanalizację i wodę.Teraz jescze przyjęcie robót, wodomierz i tak dalej. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 18.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Piotr Strasznie się cieszę, że prace u Ciebie idą do przodu. Czy wymarzyłeś już sobie termin przeprowadzki? I kanalizacja! to piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 18.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 To zrobiło się trochę raźniej. Rozumiem ze ideą forum jest samopomoc, bo praktyka wygląda trochę inaczej , ja będę na początku zabierali głos jako ideowiec, a nie praktyk i to raczej pytający a nie doradzający- ale to pewnie norma . I żeby nie mnożyć postów, chociaż jak się zorientowałem ich ilość ma swoją wagę Mam pytanie: Czy ktoś korzystał z elektryka od projektowania i może go polecić ? , musze przenieść słup podtrzymujący przewody w inne miejsce. Słup ów, stoi na budynku przeznaczonym do rozbiórki /wydawałoby się, że wystarczy na te parę miesięcy pomiędzy rozbiórką a powstaniem NOWEGO zawiesić te kable gdzie bądź -choćby na grabiach wbitych w ziemie :)/ i do tego przewieszenia potrzebny jest projekt wykonawczy i uzgodnienie z operatorem /ale pewnie to wszyscy forumowicze wiedzą / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts