Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Targówek - Zacisze ???? Może......

Gość Nefer

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po dokładnym przyjrzeniu się mapie, stwierdziłam, że mam dwie bramy :lol: , to działka narożna w zależności od nastoju używali jednej z nich :lol: :lol:

teraz: osiołkowi w żłoby dano ....

czy likwidację bramy też trzeba zgłaszać inżynierowi ruchu? A i tak nie wiem, z której będę korzystać :roll: i czy w ogóle nie zrobimy w innym miejscu...

Lubicz68 gratuluję postępów

Przetrzesz dla mnie szlak :D

Jakie były ich zalecenia? Dotyczyły samego projektu czy usytuowania domu?

Czy na Twoim terenie też jest szczególny nacisk na zachowanie istniejącej zieleni?

ja wczoraj podpisałam umowę przedwstępną i kupiłam projekt :D

teraz bank :roll:

• 4 weeks później...

Lubicz68 Gratulki :D

Jestem pod wrażeniem czasu w jakim dostałeś to pozwolenie, nie przypuszczałam, że w dzielnicy potrafią coś tak szybko załatwić. :-?

Ja już trzeci tydzień czekam na decyzję kredytową, rzeczoznawca przetrzymał dokumenty, ale na szczęście, porządnie wycenił działkę. Jestem też po wstępnej rozmowie z wykonawcą, będzie ok!

pozdrawiam

• 3 months później...

Zamarło to nasze forum, czyżby nikt więcej nie budował w naszym rejonie?

Ja podciągnąłem budowę do więźby, murarze mają jeszcze ze dwa dni, niestety czekam na więźbę.

Są straszne problemy, trzeba czekać nawet 6 tygodni.

Wypadało by nakryć przed zimą ale zobaczymy czy pogoda pozwoli.

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 month później...
Ja zaglądam, ale to zupełnie inna historia... :D

To zrobiło się trochę raźniej.

Rozumiem ze ideą forum jest samopomoc, bo praktyka wygląda trochę inaczej , ja będę na początku zabierali głos jako ideowiec, a nie praktyk i to raczej pytający a nie doradzający- ale to pewnie norma .

I żeby nie mnożyć postów, chociaż jak się zorientowałem ich ilość ma swoją wagę ;)

Mam pytanie:

Czy ktoś korzystał z elektryka od projektowania i może go polecić ? , musze przenieść słup podtrzymujący przewody w inne miejsce. Słup ów, stoi na budynku przeznaczonym do rozbiórki /wydawałoby się, że wystarczy na te parę miesięcy pomiędzy rozbiórką a powstaniem NOWEGO zawiesić te kable gdzie bądź -choćby na grabiach wbitych w ziemie :)/ i do tego przewieszenia potrzebny jest projekt wykonawczy i uzgodnienie z operatorem /ale pewnie to wszyscy forumowicze wiedzą /