Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Targówek - Zacisze ???? Może......

Gość Nefer

Recommended Posts

Ja też wciąż jestem w grupie marzycieli, jeszcze daleka droga przede mną zanim dołączę do praktyków. :roll:

Jedyne co mi przychodzi do głowy jako pomoc dla Ciebie, to sugestia, żebyś skontaktował się z Nefer :) Kobitka ma dużą wiedzę a i rejon ten sam, więc na pewno będzie się czym podzielić 8)

pzdr

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Sylvia , zgłosze się do Nefer, wczoraj-dzisiaj do drugiej w nocy czytalem jej dziennik, faktycznie zdobyła duże doświadczenie , popełniłem nietakt że nie przywitalem gospodarza- gospodarki ;) forum , ale chyba zrozumie i wybaczy, człowiek jak zaczyna budować i pochodzi po urzędach, i ma kontakt z mediami ;) to zapomina o s-v

pozdr

Mnie same formalności zajęły 6 miesięcy.

Od początku lutego zacząłem załatwiać uzgodnienia i przygotowywać projekt a na początku lipca ruszyłem z budową.

Niestety jeśli w grę wchodzi rozbiórka może to potrwać trochę dłużej.

Dużo dała pomoc Pani Architekt, która pokierowała mną.

Aczkolwiek nie obyło się bez drobnych wpadek.

Ale muszę przyznać że nie spotkałem się z jakąś nieżyczliwością, raczej wszyscy byli przychylni.

Pozdrawiam

Piotr

Lubicz dziękuję za namiar na elektryka

Musze się przyznać, że działkę kupiłem rok temu, i nieśpiesznie załatwiałem formalności,ale teraz mam zamiar przyśpieszyć ;)

Mam już:

Podkłady geodezyjne x 3

Zatwierdzony plan rozbiórki

Uzgodniony gaz

prąd jedna fazę doprowadzony do budynku, który zostaje, ale zawieszony na budynku, który będzie rozbierany

Złożony w UG projekt arch.-bud. nowego domu

Zamierzam w najbliższym czasie;)

Przenieść zawieszenie przewodów elektr. z rozbieranego domu „ gdzieś” najlepiej do skrzynki w ogrodzeniu /skrzynki jeszcze tam nie mam/

Zamienić jedną fazę elektr. na trzy fazy

Znaleźć ekipę–y rozbiórkowo-budowlane

Rozebrać stary domek

Kupić materiały budowlane

Postawić nowy domek

itylkotyle ;)

pozdr

• 3 weeks później...

Witam wszystkich!

Od niedawna zaczęłam zaglądać na Forum. Mam dopiero rozpoczętą budowę - fundamenty.

Chcę dokonać kilku zmian w projekcie i szukam architekta.

Czy ktoś mógłby mi polecić...dobrego i niedrogiego?

Czas goni, wiosna tuż tuż i zaraz rozpoczynam kolejny etap budowy.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Ania

• 3 weeks później...

TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt.

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Lubicz dziękuję za namiar na elektryka

Musze się przyznać, że działkę kupiłem rok temu, i nieśpiesznie załatwiałem formalności,ale teraz mam zamiar przyśpieszyć ;)

Mam już:

Podkłady geodezyjne x 3

Zatwierdzony plan rozbiórki

Uzgodniony gaz

prąd jedna fazę doprowadzony do budynku, który zostaje, ale zawieszony na budynku, który będzie rozbierany

Złożony w UG projekt arch.-bud. nowego domu

Zamierzam w najbliższym czasie;)

Przenieść zawieszenie przewodów elektr. z rozbieranego domu „ gdzieś” najlepiej do skrzynki w ogrodzeniu /skrzynki jeszcze tam nie mam/

Zamienić jedną fazę elektr. na trzy fazy

Znaleźć ekipę–y rozbiórkowo-budowlane

Rozebrać stary domek

Kupić materiały budowlane

Postawić nowy domek

itylkotyle ;)

pozdr

W kwestii prądu - przerabiałam dokładnie taką jazdę.

Jak sie okazało wystarczyło rzeczywiście odczepić kable i przenieść na jakiś kij.

Ale.......... moja ekipa rozebrała ruderkę razem z liczniekiem. I sprawa sie rypła.

Ale... znalazłam pewnego pana w pewnej firmie, który za kilka sztuk złota( 2800 :):)) przyjechał sprzętem z wysięgnikiem, odciął kable, przewiesił gdzie trzeba , załatwił papiery, zawiesił skrzynkę i takie tam. Prawdę mówiąc miałam prąd zanim powstały do niego papiery :)I mam budowlankę. Jeśli potrzebujesz - daj znać.

• 4 weeks później...

Zgromadzilem już wszystkie papiery, ale wygląda na to że za pozno zacząłem szukac ekipy do budowy,wszyscy zajęci - pracusie jedni :(

Czy nikt nie zna majstra budowlanego, który został w naszym kochanym kraju i sie nudzi ? może bym go przekonał do porzucenia stanu nieróbstwa ..

ładną mamy zimę tej wiosny , aż skostniałe ręce rwą sie do pracy

• 2 weeks później...

SPRZEDAM pozostałe po budowie:

Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł

Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł

Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł

Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł

Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł

Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka

Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce.

Zdjęcia mogę przesłać na PW.

WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.

Witam,

od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;)

Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną.

W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/.

Poza tym:

Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków.

Pustaki stropowe Certus 8 palet

Pustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt.

Tanio oddam:D

Mogę pomóc w transporcie.

Więcej info na prv.

Wszystkow Strudze

r

Zgromadzilem już wszystkie papiery, ale wygląda na to że za pozno zacząłem szukac ekipy do budowy,wszyscy zajęci - pracusie jedni :(

Czy nikt nie zna majstra budowlanego, który został w naszym kochanym kraju i sie nudzi ? może bym go przekonał do porzucenia stanu nieróbstwa ..

ładną mamy zimę tej wiosny , aż skostniałe ręce rwą sie do pracy

No i ????????//

Kiedy zaczynacie ?

Mam nadzieje zacząć budowac w maju , o ile zdaże sprowadzic materialy i je zmiescic na placu budowy ;)

Neferko, ze 100 stempli to bym kupil od Ciebie /nie wiem ile potrzeba na moj strop, ale wydaje sie ze 1 na m2, hmm.. moze 200, bo niestety najpierw piwnica a, ona nizsza i nie da sie zalac pietra a potem dopiero przyciac stemple na piwnice/, o ile temat stempli aktualny

pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam

mam małe ogłoszonko

Karpiówka 3 ZAPAKOWANE ORGINALNE PALETY POZOSTAŁOŚĆ PO BUDOWIE , ok 101 luzem oraz 17 gąsiorów

KOLOR -MIEDZIANA ANGOBA, [szt./ paleta] 480 Ilość [szt./paczka 16

CENA DO uzgodnienia

http://www.allegro.pl/item354106136_karpiowka_wienerberger_koramic_angoba_miedziana.html

-stemple 201 sztuk http://www.allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=not_sold

-deska gr 5 cm szer 20 cm -ok 1,3 m3

ubikacja sosnowa zrobiona w X 07 http://www.allegro.pl/item357457121_ubikacja_kibel_szalet_ul_.html

odbiór MARKI tel 660 76 30 10

pzdr udanego odpoczynku

Mam nadzieje zacząć budowac w maju , o ile zdaże sprowadzic materialy i je zmiescic na placu budowy ;)

Neferko, ze 100 stempli to bym kupil od Ciebie /nie wiem ile potrzeba na moj strop, ale wydaje sie ze 1 na m2, hmm.. moze 200, bo niestety najpierw piwnica a, ona nizsza i nie da sie zalac pietra a potem dopiero przyciac stemple na piwnice/, o ile temat stempli aktualny

pozdrawiam

Oabawiam się, że stemple się właśnie rozeszli :(:(

No i jak tam z Waszą budową ? Opowiadaj !!