SylviaW 18.01.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja też wciąż jestem w grupie marzycieli, jeszcze daleka droga przede mną zanim dołączę do praktyków. Jedyne co mi przychodzi do głowy jako pomoc dla Ciebie, to sugestia, żebyś skontaktował się z Nefer Kobitka ma dużą wiedzę a i rejon ten sam, więc na pewno będzie się czym podzielić pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 18.01.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dzieki Sylvia , zgłosze się do Nefer, wczoraj-dzisiaj do drugiej w nocy czytalem jej dziennik, faktycznie zdobyła duże doświadczenie , popełniłem nietakt że nie przywitalem gospodarza- gospodarki forum , ale chyba zrozumie i wybaczy, człowiek jak zaczyna budować i pochodzi po urzędach, i ma kontakt z mediami to zapomina o s-v pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 18.01.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Komturze z Toba tez bede mial pare tematow , rowniez mam dzialeczke na Mazurach i jak wiekszosc dzialkowcow marzę o emeryturze na niej ale na razie skupiam sie na budowie miejskiej , nawet zajrzalem na Twoj dziennik bardzo obszerny , bede go czytal na raty pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 18.01.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mnie same formalności zajęły 6 miesięcy.Od początku lutego zacząłem załatwiać uzgodnienia i przygotowywać projekt a na początku lipca ruszyłem z budową.Niestety jeśli w grę wchodzi rozbiórka może to potrwać trochę dłużej.Dużo dała pomoc Pani Architekt, która pokierowała mną. Aczkolwiek nie obyło się bez drobnych wpadek.Ale muszę przyznać że nie spotkałem się z jakąś nieżyczliwością, raczej wszyscy byli przychylni.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 18.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Lubicz dziękuję za namiar na elektryka Musze się przyznać, że działkę kupiłem rok temu, i nieśpiesznie załatwiałem formalności,ale teraz mam zamiar przyśpieszyć Mam już: Podkłady geodezyjne x 3 Zatwierdzony plan rozbiórki Uzgodniony gaz prąd jedna fazę doprowadzony do budynku, który zostaje, ale zawieszony na budynku, który będzie rozbierany Złożony w UG projekt arch.-bud. nowego domu Zamierzam w najbliższym czasie;) Przenieść zawieszenie przewodów elektr. z rozbieranego domu „ gdzieś” najlepiej do skrzynki w ogrodzeniu /skrzynki jeszcze tam nie mam/ Zamienić jedną fazę elektr. na trzy fazy Znaleźć ekipę–y rozbiórkowo-budowlane Rozebrać stary domek Kupić materiały budowlane Postawić nowy domek itylkotyle pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 05.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam wszystkich! Od niedawna zaczęłam zaglądać na Forum. Mam dopiero rozpoczętą budowę - fundamenty. Chcę dokonać kilku zmian w projekcie i szukam architekta. Czy ktoś mógłby mi polecić...dobrego i niedrogiego? Czas goni, wiosna tuż tuż i zaraz rozpoczynam kolejny etap budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Niestety - mam tylko od wnętrz :( Ten który mi robił adaptację to przez grzeczność A gdzie stawiasz ? jak chcesz to na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Kochani - jestem do dyspozycji Bliźniakom też pomoge jak mogę ( na mojej ulicy jest facet, który ma tanio piach i żwir jakby co :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 06.02.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 PILNIE KUPIE LUB WYPOZYCZE NA 2-3 MIESIACE BETONIARKE 150L najchetniej odkupie od kogos uzywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 06.02.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedź Buduję w gminie Nieporęt, nad kanałkiem. Pozdro Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 22.02.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.03.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Lubicz dziękuję za namiar na elektryka Musze się przyznać, że działkę kupiłem rok temu, i nieśpiesznie załatwiałem formalności,ale teraz mam zamiar przyśpieszyć Mam już: Podkłady geodezyjne x 3 Zatwierdzony plan rozbiórki Uzgodniony gaz prąd jedna fazę doprowadzony do budynku, który zostaje, ale zawieszony na budynku, który będzie rozbierany Złożony w UG projekt arch.-bud. nowego domu Zamierzam w najbliższym czasie;) Przenieść zawieszenie przewodów elektr. z rozbieranego domu „ gdzieś” najlepiej do skrzynki w ogrodzeniu /skrzynki jeszcze tam nie mam/ Zamienić jedną fazę elektr. na trzy fazy Znaleźć ekipę–y rozbiórkowo-budowlane Rozebrać stary domek Kupić materiały budowlane Postawić nowy domek itylkotyle pozdr W kwestii prądu - przerabiałam dokładnie taką jazdę. Jak sie okazało wystarczyło rzeczywiście odczepić kable i przenieść na jakiś kij. Ale.......... moja ekipa rozebrała ruderkę razem z liczniekiem. I sprawa sie rypła. Ale... znalazłam pewnego pana w pewnej firmie, który za kilka sztuk złota( 2800 :)) przyjechał sprzętem z wysięgnikiem, odciął kable, przewiesił gdzie trzeba , załatwił papiery, zawiesił skrzynkę i takie tam. Prawdę mówiąc miałam prąd zanim powstały do niego papiery :)I mam budowlankę. Jeśli potrzebujesz - daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.03.2008 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Ogłoszenie : Na ul. Suchej (Zacisze) jest firma, która ma piasek i żwir w konkurencyjnych cenach z transportem. Jakby co - na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 28.03.2008 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Zgromadzilem już wszystkie papiery, ale wygląda na to że za pozno zacząłem szukac ekipy do budowy,wszyscy zajęci - pracusie jedni Czy nikt nie zna majstra budowlanego, który został w naszym kochanym kraju i sie nudzi ? może bym go przekonał do porzucenia stanu nieróbstwa .. ładną mamy zimę tej wiosny , aż skostniałe ręce rwą sie do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 08.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 SPRZEDAM pozostałe po budowie: Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce. Zdjęcia mogę przesłać na PW. WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 13.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;)Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną.W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/. Poza tym:Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków.Pustaki stropowe Certus 8 paletPustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt. Tanio oddam:D Mogę pomóc w transporcie. Więcej info na prv. Wszystkow Strudze r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Zgromadzilem już wszystkie papiery, ale wygląda na to że za pozno zacząłem szukac ekipy do budowy,wszyscy zajęci - pracusie jedni Czy nikt nie zna majstra budowlanego, który został w naszym kochanym kraju i sie nudzi ? może bym go przekonał do porzucenia stanu nieróbstwa .. ładną mamy zimę tej wiosny , aż skostniałe ręce rwą sie do pracy No i ????????// Kiedy zaczynacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blizniaki 14.04.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Mam nadzieje zacząć budowac w maju , o ile zdaże sprowadzic materialy i je zmiescic na placu budowy Neferko, ze 100 stempli to bym kupil od Ciebie /nie wiem ile potrzeba na moj strop, ale wydaje sie ze 1 na m2, hmm.. moze 200, bo niestety najpierw piwnica a, ona nizsza i nie da sie zalac pietra a potem dopiero przyciac stemple na piwnice/, o ile temat stempli aktualny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 01.05.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Witam mam małe ogłoszonko Karpiówka 3 ZAPAKOWANE ORGINALNE PALETY POZOSTAŁOŚĆ PO BUDOWIE , ok 101 luzem oraz 17 gąsiorów KOLOR -MIEDZIANA ANGOBA, [szt./ paleta] 480 Ilość [szt./paczka 16CENA DO uzgodnieniahttp://www.allegro.pl/item354106136_karpiowka_wienerberger_koramic_angoba_miedziana.html-stemple 201 sztuk http://www.allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=not_sold-deska gr 5 cm szer 20 cm -ok 1,3 m3 ubikacja sosnowa zrobiona w X 07 http://www.allegro.pl/item357457121_ubikacja_kibel_szalet_ul_.html odbiór MARKI tel 660 76 30 10pzdr udanego odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Mam nadzieje zacząć budowac w maju , o ile zdaże sprowadzic materialy i je zmiescic na placu budowy Neferko, ze 100 stempli to bym kupil od Ciebie /nie wiem ile potrzeba na moj strop, ale wydaje sie ze 1 na m2, hmm.. moze 200, bo niestety najpierw piwnica a, ona nizsza i nie da sie zalac pietra a potem dopiero przyciac stemple na piwnice/, o ile temat stempli aktualny pozdrawiam Oabawiam się, że stemple się właśnie rozeszli :( No i jak tam z Waszą budową ? Opowiadaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts