Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

austryjackie gadanie...

Gość bratki

Recommended Posts

Odnosze wrazenie , ze nie zrozumiales sytuacji . Mamy do czynienia z dosc mlodym czlowiekiem , ktory zlekcewazyl polecenie policjanta . Zupelnie nie rozumiem dlaczego podciagasz go (nieboszczyka) pod okreslenie "bandyta" .

Jak nazwać inaczej człowieka, który nie stosuje się do znaków dawanych przez Policję ? Mało tego, stara się przejechać jednego z Policjantów ?

Mam napisać, że poniosła go młodzieńcza fantazja?

Jestem przeciwny Państwu policyjnemu, ale mam prawo domagac się tego, aby mundur policyjny i osoba go nosząca była szanowana a jego zalecenia traktowane niemalże jak 11 przykazanie.

Oczywiście tak jak wszędzie trafią się pewnie osobnicy nadużywający swoje pozycji ale są też sądy, do których można się odwołać. Z czego już raz korzystałem z pozytywnym skutkiem...

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Luc - a w jaki sposob ten policjant mial ocenic, ze ma doczynienia z dosc mlodym czlowiekiem , nie - bandyta , ktorego nalezy wychowywac ??

Zreszta - jakie wiek ma tu znaczenie , gdyby zginal nie "dosc mlody" czlowiek , to zmienia to sytuacje ?

Wiek motocyklisty nie ma znaczenia . W tamtym poscie , ktory cytowalas , odnioslem sie do wypowiedzi Mariusza : (....) "mlodzi gniewni" . Policjant ma "nie myslec" . On ma postepowac zgodnie z instrukcjami . W tym przypadku policjant "pomyslal" ze tamten chce go zabic i strzelal do oddalajacego sie motocyklisty .

Jak nazwać inaczej człowieka, który nie stosuje się do znaków dawanych przez Policję ? Mało tego, stara się przejechać jednego z Policjantów ?

Motocyklista popelnil wykroczenie . Nie zatrzymal sie na wezwanie . Jechal wprost na policjanta . Ten uskoczyl . Do oddalajacego sie motocyklisty strzelil 10 razy . Motocykl z cialem kierowcy , uderzyl w postronna rowerzystke .

Podsumowanie :

- smierc za niezatrzymanie

- powaznie ranna rowerzystka

- policjant ... no wlasnie . Co z nim ?

Witam :)

Motocyklista popelnil wykroczenie . Nie zatrzymal sie na wezwanie . Jechal wprost na policjanta .

Zakładam, że jesteś mormalny. Czy chciałeś kiedyś przejechać policjanta, lub innego człowieka? Nie tak w myslach, tak naprawdę.

Kto normalny tak robi?

A jak ktoś ma obawy, że blokada jest zrobiona przez przebierańców, to zawsze może udać się na najbliższy posterunek policji, i opowiedzieć całą sytuację. Ale nie, trzeba przejechać policjanta.

Czy to matrix?

Motocyklista popelnil wykroczenie . Nie zatrzymal sie na wezwanie . Jechal wprost na policjanta . Ten uskoczyl . Do oddalajacego sie motocyklisty strzelil 10 razy . Motocykl z cialem kierowcy , uderzyl w postronna rowerzystke .

Podsumowanie :

- smierc za niezatrzymanie

- powaznie ranna rowerzystka

- policjant ... no wlasnie . Co z nim ?

Luc - zapomniałes o jednym "drobiazgu"... policja zrobiła blokadę w celu zatrzymania sprawców bandyckiego napadu z bronia w ręku...więc w swoim przekonaniu zastrzeliła jednego z bandziorów biorących w tym udział nie? Skąd więc mieli wiedzieć , że to był całkowicie z tym nie związany gówniarz???

Mysle , ze to co sie stalo to wielka tragedia dla wszystkich .

Uwazam , ze teraz jest dobry czas , zeby zaczac edukacje- od dzieci .

Musza wiedziec , ze na wezwanie policjanta trzeba sie zatrzymac

I tak juz zyc z taka swiadomoscia :wink:

Nie potrafie sobie wyobrazic rozpaczy Rodzicow :(

Ciezko mi jednoczesnie zrozumiec ,

jak ktos kto nie ma nic na sumieniu ucieka przed policja :-?

Wojty . Odpowiedz na pytanie : czy wyrazasz zgode na to , by policja mogla zastrzelic Twego syna , corke , meza itd. z powodu swojej indolencji ?

Luc,

jak narazie mam tylko meza ;), jednak za kilka miesiecy bede miala dziecko, o ktore juz teraz sie boje, ze idac nasza wiejska drozka, ktora w wiekszosci nie ma chodnika, jakis wariat motocyklowy moglby go przejechac, bo juz takich widzialam kretynow, ktorzy sciagali sie niedaleko mojego domu :evil: (a na moim osiedlu we Wrocku jakis wariat tym razem samochodowy zabil na miejscu kobiete i dziecko). Wiec wybacz, ale nie mam litosci dla wariatow drogowych.

Co do zastrzelenia kogos z mojej rodziny, to chyba nie zrozumiales co pisalam - nie jestem za zastrzelaniem-zabijaniem wariatow drogowych, tylko za ich bezwarunkowym zatrzymaniem z uzyciem wszelkich dozwolonych srodkow.

Poza tym ani ja, ani moj moz nigdy nie jezdzilismy po drodze bez tablic rejestracyjnych, bez prawa jazdy, zatrzymywalismy sie zawsze, gdy policja nas haltowala, no i przede wszystkim nigdy nie probowalismy przejechac czlowieka!!! Wiec nie widze niebezpieczenstwa, ze jakis glina moglby do mnie strzelic.

Moim zdaniem policja w 100% jest winna! Swiadczy o tym fakt, ktorego nikt nie przytoczyl do tej pory... Otóż strzaly zostaly oddane po fakcie gdy motocyklista o malo co nie rozjechal policjanta (m.in. strzal w kregoslup) czyli bylo juz po fakcie bezposredniego zagrozenia zycia dla tego policjanta!!! Po prostu uzycie broni bylo bezpdostawne moim zdaniem. Gdyby strzelil w momencie gdy motocyklista pedzil w jego kierunku, sprawa bylaby zupelnie inna. W efekcie glinarz strzelajac doprowadzil do ciezkich obrazen rowerzystki....

Moim zdaniem policja w 100% jest winna! Swiadczy o tym fakt, ktorego nikt nie przytoczyl do tej pory... Otóż strzaly zostaly oddane po fakcie gdy motocyklista o malo co nie rozjechal policjanta (m.in. strzal w kregoslup) czyli bylo juz po fakcie bezposredniego zagrozenia zycia dla tego policjanta!!! Po prostu uzycie broni bylo bezpdostawne moim zdaniem. Gdyby strzelil w momencie gdy motocyklista pedzil w jego kierunku, sprawa bylaby zupelnie inna. W efekcie glinarz strzelajac doprowadzil do ciezkich obrazen rowerzystki....

Tia...oczywiście poszukałby następnego i go rozjechał...albo może niewinne osoby...myślisz czasem???

tere fere jak to łatwo osądzać jak się siedzi w pieleszach domowych przy kompie :roll:

tere fere jak to łatwo osądzać jak się siedzi w pieleszach domowych przy kompie :roll:

Moze i latwo , niezmiennym pozostaje fakt , ze policjant strzelal w plecy

Teoretycznie rzecz biorac ,

to jesli Ci siada hamulce w aucie i ominiesz patrol , bo nie dasz rady wyhamowac to tez mozesz isc do piachu :-?

Moze i latwo , niezmiennym pozostaje fakt , ze policjant strzelal w plecy

Teoretycznie rzecz biorac ,

to jesli Ci siada hamulce w aucie i ominiesz patrol , bo nie dasz rady wyhamowac to tez mozesz isc do piachu :-?

Zwłaszcza jak się zawróci i "uderzy" jeszcze raz...wg relacji było opisane wyraźnie, że zawrócił i ruszył z powrotem próbując rozjechac policjanta nie? Strzelanie w plecy nie jest najlepszym rozwiązaniem , ale czasem nie ma innego wyjścia na zatrzymanie przestępcy, a takim on wtedy był.

Jak dwóch nastolatków dla zabawy zrzuca trzeciego z wiaduktu,albo dwóch następnych wrzuca dziewczynę do studni i dobija kamieniami,to znaczy że mieli trudne dzieciństwo??!!

Ale gdy typ chce zabić policjanta to policjant jest be??

U nas był podobny przypadek,z tym że nie motocykl a samochód przejechał policjantowi po nogach,co prawda sprawca przeżył dwie kule,a policjant ma teraz dwie kule...do podpierania sie przy chodzeniu.

to co policjanci mieli poczekac, az motocyklista zawroci i po raz kolejny bedzie probowal ich przejechac??

A poza tym policja oddala strzaly ostrzegawcze, na ktore motocyklista nie zareagowal.

Domniemywam, że policja strzelała po fakcie dlatego iż:

po pierwsze primo)

gostek popylał tak szybko, że nie zdążyli go trafić wcześniej.

po drugie primo)

musieli oddać strzały ostrzegawcze,

po trzecie primo)

to jak oni mogli strzelać do gościa, który chyba w terenie zabudowanym (nie iwem bo nie widziałem nic poza prezentowanym powyżej zjęciem) nie zdążył wyhamować przed blokadą,

po czwarte primo)

niech policja najlepiej odda tę broń, bo jak umieją jeszcze trafić do gościa bez chodzenia na strzelnicę to są niebezpieczni.

po piąte primo)

- do ppgg1 -

weź ty zaciąż to może stwierdzisz że mają strzelać do motocyklistów zanim oni kogoś zabiją w terenie zabudowanym, np. twoje dziecko przechodzące poprawnie przy zachowaniu środków ostrożności na pasach.

Pardąsiki dla oorbusa, bo to nie dotyczy wszystkich motorkowiczów. Ale dzisiaj widziałem jak gostek wyprzedzał w korku na podwójnej ciągłej. Dobrze, że doświadczony był, jakby był kotem to by dmuchnął pieszych co przepisowo wyszli przed autobisem na pasach.

Podsumowując:

Jeżeli chcesz łamać przepisy musisz się godzić nawet na niewspółmierne środki dla egzekwowania prawa.

Moze i latwo , niezmiennym pozostaje fakt , ze policjant strzelal w plecyTeoretycznie rzecz biorac ,

Nie do końca. Wedle relacji z TV ten koleś raz ominął blokadę, po podjęciu przez Policję pościgu zawrócił i pognał w stronę miasta. Tym razem mało nie przejechał policjanta. Dwa razy nie zauważył Policji ?

A to, że dostał w plecy ? To co? Policjant miał go nawoływać, aby zechciał zawrócić ponownie bo on ma zamiar strzelać mu w klatkę piersiową ?

po trzecie primo)

to jak oni mogli strzelać do gościa, który chyba w terenie zabudowanym (nie iwem bo nie widziałem nic poza prezentowanym powyżej zjęciem) nie zdążył wyhamować przed blokadą

Jakby jechał przepisowe 50km/h to by zapewne zdążył ;)

po czwarte primo)

niech policja najlepiej odda tę broń, bo jak umieją jeszcze trafić do gościa bez chodzenia na strzelnicę to są niebezpieczni.

Strzelałeś kiedyś z broni krótkiej albo automatycznej ? Idź na strzelnicę i zobaczysz, że wcale nie tak łatwo trafia się w ruchomy cel. To tylko na filmach albo w serialach na 5 wystrzelonych pocisków 3 trafia w głowę 2 miażdzą kolana i jeszcze jeden SZÓSTY miażdzy jądra ;))

Podsumowując:

Jeżeli chcesz łamać przepisy musisz się godzić nawet na niewspółmierne środki dla egzekwowania prawa.

Aha, a w Magdalence po ostatnich przejściach ceny działek UZBROJONYCH poszły raptownie w górę ;)

ja sie prawie rozbiłem ( AUTEM !! ) bo jakiś kretyn katamaraniarz ( sorki wszystkich katamaraniarzy niekretynuf ) Żuczkiem zechciał z nad przeciwka pojeździć "po angielsku"). na szczeście auto ma "tylko" wymienione drzwi, błotniki, lusterko, szybe, itd....

Debili niestety jest jak much na gównie i to nie tylko na gratach...

...ale niestety te przykłady nasze media " nagłaśniają", bo są nośne i sensacyjne... takie jest niestety życie.

pozdrawiam

Widziałam krótki wywiad z motocyklistami, którzy przyjechali na pogrzeb. Nie znali chłopaka, ale "czuli solidarność".

Złote mysli:

- każdy z nich jadąc bez prawa jazdy nie zatrzymałby się na blokadzie i to jest normalne i takiej reakcji policja powinna oczekiwać

- jazda bez prawa jazdy jest fajna, bo daje sporo adrenaliny

- gość jeździł bez prawa jazdy 5 lat i mu sie udało

- nie zrobił prawa jazdy bo mu się nie chciało, a poza tym "czuł że umie jeździć"

- motor jest fajny bo da się uciec policji

- oni i tak sa rozsądni - bo motocykliści dzielą się na tych, co jeżdżą z głową i na tych co "jeżdżą w kasku" :o

Szkoda chłopaka, ale i szkoda gadać