Swierszcz1719500124 29.07.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Luc, z tego co zeznały gliny ( oczywiście jeśli to prawda), chłopak wyraźnie zawrócił w stronę blokady na której został 1 policjant, i kierował się na niego( napaść na policjanta) nie powiesz mi ,że w stanach nie zostałby "odstrzelony". niestety, ten chłopak sam się naraził. pozdrawiam Jak napa�ć? To była "zwykła" próba zabójstwa... jeśli było tak jak mówią policjanci, ż echciał rozjechać jednego z nich - to to była próba zabójstwa. A więc, DZIęKI policjantom, mamy jednego potencjalnego mordercę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 policjant będzie sie musiał tłumaczyć przed prokuratorem. Sądzę, że działał niezgodnie z prawem i wybielanie go nic nie da. Tak więc z medalu napewno nici . Luc ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 29.07.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Jakby ruszyli za nim w pościg, i się chłop by zabił przy prędkości i nieopanowaniu grata, to też byłoby źle wszyscy by gadali, że "poco ruszyli w pościg" ech.. ja jestem akurat za zdecydowaną policją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Jakby ruszyli za nim w pościg, i się chłop by zabił przy prędkości i nieopanowaniu grata, to też byłoby źle wszyscy by gadali, że "poco ruszyli w pościg" ech.. ja jestem akurat za zdecydowaną policją. ja też, ale nie za kowbojstwem Bo chlopak zginął za brak prawa jazdy, a policjant ma przerąbane. Koniec kariery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 ja jestem akurat za zdecydowaną policją. Ja tez . I za tym , zeby wkoncu spoleczenstwo zaczelo szanowac Policje . I za tym , zeby mieli zakaz ogladania filmow amerykanskich , bo widac emocjonuja sie za bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 29.07.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A mnie tylko zastanawia jakim sposobem policja mila dogonic kolesia skoro ten jechal scigaczem, pewnie z 200km/h, a oni nawet gdyby szybko wsiedli do auta to jechaliby najwyzej 160. Nie mowiac juz o tym ze na motorze ma sie wieksze pole manewru, zawsze moze wcisnac sie miedzy auta, pojechac chodnikiem itp. To tak samo glupie gadanie, jak to co slyszlam wczoraj w TV - chlop spytany na drodze powiedzial, ze mogli mu przeciez cos w szprychy wsadzic, albo go spisac Poza tym koles jechal bez blach wiec tym bardziej mogl dla policji byc podejrzanym. Ciekawi mnie tez to, co by ludzie teraz mowili, gdyby sie okazalo, ze ten motocyklista byl naprawde zamieszany w kradziez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A mnie tylko zastanawia jakim sposobem policja mila dogonic kolesia skoro ten jechal scigaczem, pewnie z 200km/h, a oni nawet gdyby szybko wsiedli do auta to jechaliby najwyzej 160. Jest to problem czysto techniczny . Nie majacy nic wspolnego z wymierzaniem sprawiedliwosci . W USA w TV nadaja program "Cop's" . Pokazywane sa tam miedzy innymi , poscigi policjantow za uciekajacymi kierowcami . Mozna zobaczyc na wlasne oczy , ze uciekajacy motocyklista , za ktorym pedza wyjace radiowozy , popelnia bledy w prowadzeniu motocykla . Nie widzialem jeszcze poscigu dluzszego niz kilka mil . Czesto motocykl przewraca sie na 2 lub 3 zakrecie . Czasami policjanci spychaja jadacy motocykl z drogi . Zakladaja rowniez kolczatki na jego drodze . Sposobow na zatrzymanie kierowcy jest wiec kilka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ciekawi mnie tez to, co by ludzie teraz mowili, gdyby sie okazalo, ze ten motocyklista byl naprawde zamieszany w kradziez... To nie ma znaczenia . Za kradziez nie karze sie wyrokiem smierci z natychmiastowa wykonalnoscia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 29.07.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ciekawi mnie tez to, co by ludzie teraz mowili, gdyby sie okazalo, ze ten motocyklista byl naprawde zamieszany w kradziez... To nie ma znaczenia . Za kradziez nie karze sie wyrokiem smierci z natychmiastowa wykonalnoscia . nie chodzilo mi o wymierzanie kary tylko o to, ze pewnie by rozgorzala dyskusja o nieskutecznosci policji, ktora nie umie zlapac zwyklego motocyklisty, ze zlodzieje smieja im sie w twarz, a policja nosi bron "dla ozdoby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 29.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A mnie tylko zastanawia jakim sposobem policja mila dogonic kolesia skoro ten jechal scigaczem, pewnie z 200km/h, a oni nawet gdyby szybko wsiedli do auta to jechaliby najwyzej 160. Jest to problem czysto techniczny . Nie majacy nic wspolnego z wymierzaniem sprawiedliwosci . W USA w TV nadaja program "Cop's" . Pokazywane sa tam miedzy innymi , poscigi policjantow za uciekajacymi kierowcami . Mozna zobaczyc na wlasne oczy , ze uciekajacy motocyklista , za ktorym pedza wyjace radiowozy , popelnia bledy w prowadzeniu motocykla . Nie widzialem jeszcze poscigu dluzszego niz kilka mil . Czesto motocykl przewraca sie na 2 lub 3 zakrecie . Czasami policjanci spychaja jadacy motocykl z drogi . Zakladaja rowniez kolczatki na jego drodze . Sposobow na zatrzymanie kierowcy jest wiec kilka . ale polska do nie Stany. Nie mozemy porownywac poscigow aut po bezkresnych drogach z blokada w malej miejscowosci. A co do tego porgramu to ogladalam podobny, a moze i ten sam w Polsce. Dla mnei to robienie show z pracy policji w Stanach, nabijanie ogladalnosci i przygotowywanie scenariusza pod koeljny film. A zmieniajac temat - powiedz, jak sam bys sie zachowal na miejscu policji, jak pokonalbys "problem czysto techniczny" (zwoc tez uwage na fakt, ze ten motocyklista kilka sekund wczesniej chcial cie przejechac)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 ale polska do nie Stany. Nie mozemy porownywac poscigow aut po bezkresnych drogach z blokada w malej miejscowosci. A co do tego porgramu to ogladalam podobny, a moze i ten sam w Polsce. Dla mnei to robienie show z pracy policji w Stanach, nabijanie ogladalnosci i przygotowywanie scenariusza pod koeljny film. Najwiecej poscigow policyjnych ma miejsce w Los Angeles . Jest to spore miasto . Swego czasu , lokalna stacja telewizyjna , uruchomila kanal pod nazwa : "Najciekawsze poscigi policyjne" . W programie "Cop's" posluguja sie zapisem z kamer umieszczonych w radiowozach . To jest pokaz realnej pracy policjantow . A zmieniajac temat - powiedz, jak sam bys sie zachowal na miejscu policji, jak pokonalbys "problem czysto techniczny" (zwoc tez uwage na fakt, ze ten motocyklista kilka sekund wczesniej chcial cie przejechac)? Pisalem o tym w poscie z godz. 00:23 . Moge dolozyc do tego moja opinie w temacie : Policja . Jezeli postepowanie wyjasniajace opisywane zdarzenie wykaze , ze policjant postapil zgodnie z obowiazujaca procedura , to jest on niewinny . Mial prawo zastrzelic czlowieka nie zatrzymujacego sie do kontroli . Wtedy nalezy sadzic funkcjonariusza , ktory podpisal sie pod procedura nakazujaca strzelanie , jak na westernie . Polska policja miala w ciagu ostatnich lat , kilka spektakularnych strzelanin do niewinnych ludzi . Z tego co pamietam , to w Poznaniu zastrzelono chlopaka , ktory uznal policjantow w cywilu za napastnikow . Jego kolege raniono . Podobnie bylo w Jachrance pod Warszawa . Policja to nie banda rzezimieszkow majaca nas zastraszac . Ona ma nas chronic . Policja nie powstala wczoraj . Nie mozna wiec zwalac winy na ich niewiedze , brak doswiadczenia , zle procedury . Ile jeszcze lat potrzeba , by je opracowac nalezycie ? Wojty . Odpowiedz na pytanie : czy wyrazasz zgode na to , by policja mogla zastrzelic Twego syna , corke , meza itd. z powodu swojej indolencji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.07.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A ja owszem, mam pretensje do Policjanta. O to, że marnował publiczne pieniądze i na 10 strzałów tylko dwa dosięgły celu. Mógłby go sprzątnąć zaraz po strzale ostrzegawczym i byłby spokój. Choć trochę go rozumiem bo wbrew temu co się ogląda w TV ciężko z broni krótkiej trafić w poruszający się cel. Zero tolerancji dla bandytów i przestępców. Koles nie zareagował na znak wzywający do zatrzymania się, zaryzykował i przegrał. Może więcej takich wiadomości trafi do pustych łbów "młodych gniewnych" i zanim zrobią coś głupiego to choć przez chwilę się zastanowią. Policjant zasługuje na nagrodę i wyróżnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.07.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Policjant , ktoremu nie zatrzymal sie do kontroli motocyklista , mogl zrobic : - zepchnac motor z drogi - uzbroic kolczatke na drodze przejazdu motoru I jedno i drugie doprowadziłoby do smierci motocyklisty. Motocykl poruszający się z dużą prędkością sam w sobie stanowi spore zagrożenie. A jeśli dodać do tego uderzenie boczne bądż wystrzał opony ?? Zwykła MZK by sobie z tym nie dała rady a co dopiero "wysokoobrotowy" ścigacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 29.07.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 "wysokoobrotowy ścigacz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 29.07.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 jak widać ( słabo, bo słabo ) kolo miał blachy w tym swoim "wysokoobrotowym ścigaczu" ( Yama FZR na moje oko ) ale,pewnie doczepione od taty z ciągnika?http://img.interia.pl/_img/motoryzacja/nimg/moto1128535.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.07.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 "wysokoobrotowy ścigacz" Skrót myślowy, jako motocylkista powinieneś wiedzieć o co chodzi Mam w rodzinie Policjanta z drogówki i czasem, podczas pogawędek przy griliku, mówi, że aż go skręca jak debile na maszynach wykręcających 100km/h w ciągu 4sek ignorują wezwania do zatrzymania się. Wbrew temu co napisał LUC nie ma prawa, które zezwalałoby zepchnąć motocyklistę z drogi, nie ma prawa, które zezwalałoby na użycie kolczatki (tak tak Luc, specjalnie dzwoniłem żeby się upewnić) a Policjantom pozostaje jedynie czekać na to, aż taki debil sam w coś wyrżnie i skręci sobie kark. I to najczęściej tylko na to licząc bo 3/4 partoli nie podejmuje pościgów - bo podobno to nie ma sensu. I tak rośnie we łbach "młodych gniewnych" że jak dosiądą super maszynkę to im Policja może ... teraz zaczną się bać i stosować do znaków dawanych przez Policjanta Przy okazji polecił mi zajrzeć na www warszawskiej policji i co tam znaleźliśmy : http://www.warszawa.policja.gov.pl/?page=Structure&id=8&nid=1919 Brzmi znajomo prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 29.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Moglem strzelac do ludzi zgodnie z prawem ( nie napisze ile razy ) i jestem dumny z tego , ze nigdy nie odbezpieczylem broni , nawet wtedy , kiedy moje zycie bylo zagrozone ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A ja owszem, mam pretensje do Policjanta. O to, że marnował publiczne pieniądze i na 10 strzałów tylko dwa dosięgły celu. Mógłby go sprzątnąć zaraz po strzale ostrzegawczym i byłby spokój. Choć trochę go rozumiem bo wbrew temu co się ogląda w TV ciężko z broni krótkiej trafić w poruszający się cel. Zero tolerancji dla bandytów i przestępców. Koles nie zareagował na znak wzywający do zatrzymania się, zaryzykował i przegrał. Może więcej takich wiadomości trafi do pustych łbów "młodych gniewnych" i zanim zrobią coś głupiego to choć przez chwilę się zastanowią. Policjant zasługuje na nagrodę i wyróżnienie. Mariusz Odnosze wrazenie , ze nie zrozumiales sytuacji . Mamy do czynienia z dosc mlodym czlowiekiem , ktory zlekcewazyl polecenie policjanta . Zupelnie nie rozumiem dlaczego podciagasz go (nieboszczyka) pod okreslenie "bandyta" . Mlodych ludzi sie wychowuje . Nie zabija . Jego trup , wieziony sila rozpedu na motorze , uderzyl w rowerzystke , ciezko ja raniac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Policjant , ktoremu nie zatrzymal sie do kontroli motocyklista , mogl zrobic : - zepchnac motor z drogi - uzbroic kolczatke na drodze przejazdu motoru I jedno i drugie doprowadziłoby do smierci motocyklisty. Motocykl poruszający się z dużą prędkością sam w sobie stanowi spore zagrożenie. A jeśli dodać do tego uderzenie boczne bądż wystrzał opony ?? Zwykła MZK by sobie z tym nie dała rady a co dopiero "wysokoobrotowy" ścigacz ? Upadek na motorze , tylko czasami jest smiertelny . Zazwyczaj jest to slizg . Zakonczony poobijaniem , pozadzieraniem , jednej strony ciala . Od tego sie nie umiera . Zwyczajnie ponosi Cie wyobraznia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.07.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mariusz Odnosze wrazenie , ze nie zrozumiales sytuacji . Mamy do czynienia z dosc mlodym czlowiekiem , ktory zlekcewazyl polecenie policjanta . Zupelnie nie rozumiem dlaczego podciagasz go (nieboszczyka) pod okreslenie "bandyta" . Mlodych ludzi sie wychowuje . Nie zabija . Jego trup , wieziony sila rozpedu na motorze , uderzyl w rowerzystke , ciezko ja raniac . Luc - a w jaki sposob ten policjant mial ocenic, ze ma doczynienia z dosc mlodym czlowiekiem , nie - bandyta , ktorego nalezy wychowywac ?? Zreszta - jakie wiek ma tu znaczenie , gdyby zginal nie "dosc mlody" czlowiek , to zmienia to sytuacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts