Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ozorowice

Kazik13

Recommended Posts

Witam wszystkich!!!

czołem,

wiem już o co najmniej trzech nowych osobach, które będą się budowały w Ozorowicach - mam nadzieję, że trafią też na forum.

mam nadzieję że tego dopilnujesz!!!! :) niech grupa OZOROWICKA rośnie w siłę !!! :D :D :D

jak będą schły stropy nadrobimy zaległości i jak obiecałam Bartek opowie Wam o papierkowej robocie.

trzymam za słowo i czekam z niecierpliwością!!!! :wink:

a tak z innej beczki to mamy szanse na lepszy dojazd w kierunku poznania (i naszych włości ) a to za sprawą EURO 2012! Droga S5 która we wcześniejszych planach do 2014r została pominięta być może zostanie wybudowana do 2012! zapraszam do lektury: http://www.glos.com/index.php?ida=2513

mam nadzieje że w przyszłym tygodniu zapadnie decyzja w tej sprawie(pozytywna) jeśli to się uda to ceny gruntów na północy Wrocławia na pewno pójdą do góry, więc radzę się spieszyć wszystkim kupującym. Pozostaje tylko jedno ale - ciekawe którędy puszczą nową S5 chyba nikt nie chce mieszkać przy samej obwodnicy?? Według starych planów trasa S5 miała przebiegać w niedalekiej okolicy DK5 więc raczej nam to nie grozi :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a tak z innej beczki to mamy szanse na lepszy dojazd w kierunku poznania (i naszych włości ) a to za sprawą EURO 2012! Droga S5 która we wcześniejszych planach do 2014r została pominięta być może zostanie wybudowana do 2012! zapraszam do lektury: http://www.glos.com/index.php?ida=2513

mam nadzieje że w przyszłym tygodniu zapadnie decyzja w tej sprawie(pozytywna) jeśli to się uda to ceny gruntów na północy Wrocławia na pewno pójdą do góry, więc radzę się spieszyć wszystkim kupującym. Pozostaje tylko jedno ale - ciekawe którędy puszczą nową S5 chyba nikt nie chce mieszkać przy samej obwodnicy?? Według starych planów trasa S5 miała przebiegać w niedalekiej okolicy DK5 więc raczej nam to nie grozi :wink:

Pozdrawiam

Trasa S5 Wrocław-Poznań-Gdańsk przed 2012 rokiem - to byłoby to! :D . Dojazd z miasta na pólnoc dzięki S5 i dwóm obwodnicom będzie SUPER, wiec i pewnie przełoży się to na ceny gruntów.

Oby rzeczywiście udało im się to przeforsować :wink: .

Pzdr,

TS

Prosze podajcie mi ceny za m2 w Szewcach i Ozorowicach. Czy ceny zmienily sie po poinformowaniu ze S-5 bedzie wybudowana wczesniej i o wybudowaniu nowego osiedla w miejscowosci Malin. Wiecej drog i jak pisalem sklepow powstanie w krotkiej przyszlosci na tym terenie, a my tak i tak bedziemy sypialnia Wroclawia i tego osiedla nowego -- to na 100%. Idlatego bedziemy gora....Prosze podajcie mi jakies informacje.....

:D Dobry wieczór!

coś spokojniutko tutaj. Pochwale się, że Domek nabiera nam kształtu... marzenia zaczynają przechodzic w rzeczywistość... kto nastepny startuje z budową? jak cos to radze spieszcie sie z kupnem materiału, bo jest coraz bardziej nieciekawie, pół biedy ze drogo, gorzej że go nie ma... a teraz euro 2012 jeszcze na dokładke...

pozdrawiam i zycze udanych decyzji!

A.D.

A co tu rozumiec nie mieszkam w Polsce juz od dawna, zamierzamy wrocic i wybudowac sie tam. Czsami nie jestem na biezaco i dlatego zapytalem o nowe ceny, poniewasz moi blisy ktorzy tam mieszkaja nie mieli okazji poinformowac mnie...i tyle tej tajemnicy (nigdy nie ukrywalem ze mieszkam w Canadzie ). A dzialke kupilem kilka tygodni temu przed ogloszeniem MS w Polsce (chcialbym kupic wiecej) oraz sa nastepne dwie osoby sa do kupna tm dzialek. Mam dobre informacje na temat przyszlosciowych inwestycji w Ozorowicach i besposrednich okolinach, ale o tym pozniej jak dostane wiecej informacj z ......................tylko pytanie czy to przejdzie.

ALE FAJNIE! od zalania stropu dzieli nas tydzień :) organizujemy teraz stęple i deski do szalunku (za półtorej miesiąca będziemy mogli je odsprzedać jakby ktoś był w potrzebie)... Na cegłe czeka się miesiącami, a i z drewnemm na dach też trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Swierka moglibyśmy miec terminowo na koniec maja, ale na sosne trzeba czekac.

Nam zalezy na sośnie ponieważ wiemy że jest znacznie lepsza od świerka, wiec poczekamy... ostatnio też dowiedzieliśmy się, że plastyfikator powszechnie używany może stanowić po jakimś czasie problem, gdyż dodawany do zaprawy obniża jej wytrzymałość, jako ciekawostke dodam ze jesgo stosowanie jest zabronione w większości krajów UE.

piszcie co wiecie, bo dzieki temu można uniknąć wielu błędów

pozdrawiam ciepło

A.D.

aaaaaa i prawie bym zapomniała. Działka o której pisałam wcześniej jest do sprzedania. Położona jest w Ozorowicach przy drodze gruntowej utwardzonej, w sasiedctwie nowych budynków, blisko woda i prąd. Powierzchnia 0,35 ha. Spokojna i cicha okolica. Szybki i łatwy dojazd do Wrocławia. Cena 85 zł/ m2. Pytania prosze kierować na maila.

A.D.

ALE FAJNIE! od zalania stropu dzieli nas tydzień :) organizujemy teraz stęple i deski do szalunku (za półtorej miesiąca będziemy mogli je odsprzedać jakby ktoś był w potrzebie)... Na cegłe czeka się miesiącami, a i z drewnemm na dach też trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Swierka moglibyśmy miec terminowo na koniec maja, ale na sosne trzeba czekac.

Nam zalezy na sośnie ponieważ wiemy że jest znacznie lepsza od świerka, wiec poczekamy... ostatnio też dowiedzieliśmy się, że plastyfikator powszechnie używany może stanowić po jakimś czasie problem, gdyż dodawany do zaprawy obniża jej wytrzymałość, jako ciekawostke dodam ze jesgo stosowanie jest zabronione w większości krajów UE.

piszcie co wiecie, bo dzieki temu można uniknąć wielu błędów

pozdrawiam ciepło

A.D.

Witajcie, my po sąsiedzku bo z Pęgowa :D Gdzie zamawiacie więźbę? Bo my w Sułowie. A jeśli chodzi o możliwość odkupienia stępl to napiszce jaką dłuość macie i jaką ilość i oczywiście cenę. Moze się dogadamy :D Najlepiej na priv mail. pozdrawiamy grupę z Ozorowic :D

Jak bedzie chwila to zrobimy próby z interkiem na 2.4 GHz Kozanów<--->Ozorowice :p

JAK POSZŁO??? :p

niestety lipa :cry: :cry:

do łączności na 2.4 GHz gdzie pracuje bezprzewodowy internet potrzebna jest bezpośrednnia widoczność pomiedzy dwoma punktami a miedzy Wrocławiem a Ozorowicami znajduje się wzniesienie które ma ok 145 mnpm i zasłania tą widoczność :cry: (wg pomiaru GPSem moja działka znajduje sie ok 126 mnpm) więc na razie pozostaje tylko neostrada :-?

ALE FAJNIE! od zalania stropu dzieli nas tydzień :) .

byłem wczoraj u siebie na działce i po drodze widziałem już wasze stropy :D

jak możesz to napisz czy planujecie szambo czy POŚ i jaki jest u Was poziom wód gruntowych i czy nie było problemów przy kopaniu fundamentów

pozdrawiam

planuje POŚ, z fundamentami bez problemów, poziom wód gruntowych niski, humus jest na niewielkiej głebokości a pod nim piasek z lekką gliną, teren wymarzony do budowania domu :) a kiedy kolega zaczyna pierwszego sztycha szpadlem? służym doswiadczeniem i... praktyką :)

pozdrawiamy serdecznie

NIECH SIŁA, WYTRWAŁOŚĆ I MOC BĘDĄ Z WAMI...

poziom wód gruntowych niski, humus jest na niewielkiej głebokości a pod nim piasek z lekką gliną, teren wymarzony do budowania domu :)

Nasza działka leży ok 200-300m od Was w lini prostej więc warunki mamy identyczne, jednak wody gruntowe ostatnio były dość wysoko ok 70 cm od górnej warstwy humusu.Też planuję POŚ więc się trochę tym zmartwiłem bo nie wiem czy POŚ będzie funkcjonować przy wysokim poziomie wód gruntowych.

a kiedy kolega zaczyna pierwszego sztycha szpadlem?

Na razie czekam na warunki zabudowy mam odebrać po 15 maja, prąd w trakcie realizacji, woda w trakcie załatwiania, jak wszystko pójdzie dobrze to planujemy rozpocząć budowę na przyszłą wiosnę.

służym doswiadczeniem i... praktyką

nie omieszkam skorzystać

:D :D

pozdrawiam

• 4 months później...

cicho i smutno? nikt nic nie pisze, czyzby nic sie nie działo a moze przeciwnie... dzieje sie tak duzo, ze nie ma czasu nawet spokojnie usiasc

i cos napisac - tak na przykład jest w naszym przypadku.

Musze przyznac, ze to była cieżka przeprawa, ale zarazem bardzo bogata w nowe doświadczenia. Jeszcze jakieś 3 tygodnie i staniemy sie szczesliwymi posiadaczami zadaszonego "zacisza"...

zrobiliśmy duzy krok do przodu...

pozdrawiam ciepło

i zachecam byscie napisali jak tam wasze kroki w kierunku własnego domku?

Niech Siła i Wytrwałość będą z Wami

AG.

• 2 months później...
Gość OK_BR
szukam ludzi, którzy kupili dziłałkę w Ozorowicach, w miejscu gdzie jeszcze nie żadnych nazw ulic - tylko numery działek; prąd w trakcie dopowadzania do naszej całej grupy ...zjazd koło małego mostku z drogi łączącej trasy trzebnicką i obornicką na drogę trawiastą i blotnistą; czy ktoś taki jest tu? :-)))