Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie

Jako że grupa Krakowska jest naprawde olbrzymia i trudno w niej znalezc inf odnosnie naszego "malego regionku" proponuje utworzenie grupy w ktorej doswiadczeniami, kontaktami do sprawdzonych wykonawcow wymienialiby się budujący w gminie Bochnia, Brzesko i okolicach

Pozdrawiam wszystkich budujących :D

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no nie wierze ze nikogo kto buduje w okolicach bochni i brzeska nie ma na forum..

ok moze ja zaczne :)

kupilam dzialke w proszowkach i aktualnei czekam na mapke projektowa (za ktorej wykonanie chyba przeplacilam) budowe planuje zaczac na wiosne 2009 tylko wciaz nei moge sie zdecydowc co doprojektu albo bedzie to

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m413da514d84fb

albo

http://dobredomy.pl/?id_project=116

tylko w przypadku tego drugiego wejscie jest na krotszej scianie domu

czy ktos moze wie jak "scisle" trzeba sie trzymac wypisu i wyrysu...(bo szczerze mowiac wydaje mi sie on zdecydowanie za bardzo szczegolowy)

:D Czesc Basiekg macie fajnypomysł na projekcik domku my z mężem tez będziemy kupowac projekt tej własnie pracowni :lol: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m469483836375b&counter=1 jestesmy zdecydowani na dom w trzmielince jest poprostu swietny :p :p :p i też mamy zamiar zacząc budowe dopiero na wiosne 2009 z tego powodu iż obecnie jestesmy w Irlandii a jeszcze musimy pozałatwiac papiery na budowe wiec troche zejdzie a jeżeli chodzi o ziemie to mój tesciu ma i przepisze ją na nas więc z tym nie ma problemu .pozdrawiam kamila :wink:

:D Czesc no nie jest aż taki duży ma zaledwie 154,8 m + garaż 20,5 m w sam raz tym bardziej że nas jest 2+2 a jeżeli chodzi co do kosztów to jeszcze nie wiem ile ale mam nadzieje że sie zmieszcze w 300.000tyś na początek wystarczy mi jedem pokoik :lol: , a pózniej mozemy pomalutku wykanczac :wink: a ty na który zdecydowałas sie domek ten pierwszy jest super a wy ile macie nadzieje w kosztach postawic wasz domek :lol: :roll:

problem w tym ze mnie sie bardziej podoba ten drugi domek (kaliope) osobna lazienka dla rodzicow i duzy salon bardzo mnie kuszą...

Wracając do kosztów to mysle ze Rododendron 2 zmieściłby sie w 300 tys ale Kaliope pewnie wyszlaby conajmniej 50 tys wiecej. Natomiast ten wasz domek ma straaaasznie skomplikowany dach a to podobno znacząco podnosi koszty. No ale pewnei duzo zalezy od tego czy buduje sie samemu czy firmy wszystko robią ... ;)

:wink: no niestety nasz dach jest nietypowy bo czterospadowy a co za tym idzie drogi wiem ale nam sie własnie taki podoba :roll: mam nadzieje że jakos damy rade musimy :wink: zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" a jeżeli chodzi to ten drugi domek też jest sliczny ale wybór należy do Ciebie :p zostało nam poczekac do wakacji a wtedy jedziemy do Polski zacząc składac papiery wszystkie wymagane do pozwolenia :roll: :D pozdrawiam Kamila

• 1 month później...

witam ale wam zazdroszcze wy już macie pozwolenie prawie w reku a my narazie jestesmy na samym początku tego wszystkiego ale i tak się cieszymy ze w koncu cos zacznie się dziac,rozmawialismy też z tesciem i w przyszłym tygodniu dowie się jak najlepiej przepisac na nas ziemię :lol: więc jak przyjedziemy do Polski to mam nadzieje że notariusz już będzie czekał na nas z dokumentami a wtedy biegusiem do architekta po projekt i zlecamy mu adaptacje i załatwiamy reszte papierów

ale się cieszę huraaaaaaaaa!!! a wam zycze powodzenia a wy kiedy macie zamiar zacząc budowac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
Witajcie. JA buduje w Bochni dom w Lukrecji z Archonu. Zacząłem 6 czerwca 2008 r. Dziś robimy dach. Szukam aktualnie ekip do tynków i generalnie wykończenia wnętrza. Może ktoś coś poleci z naszej okolicy. Ja służe namiarami na dobrego wykonawce stanu surowego.

• 4 weeks później...

Cześć wszystkim z okolic którzy decydują się na budowanie.

Jestem na etapie załatwiania pozwolenia z budową chciałbym ruszyć wiosną 2009, w czerwcu udało mi się kupić pustaki Max-y z Biegonic i stal na dom.

Piszę bo chciałbym przestrzec ludzi z Bochni przed hurtownia Ceg-Bud z Partyzantów są nie słowni, krętacze. Jejciu nie spodziewałem się iż tak postąpią ze mną. Zapłaciłem pieniążki z góry (mój błąd - więcej tak nie zrobię), pierwszy samochód był po kilku dniach, kolejny za tydzień później za 4 tygodnie.

Dzwoniłem co drugi, trzeci dzień. Po 2 miesiącach wybłagałem towar za który zapłaciłem. Z czego zamiast druta 12mm przywieźli 10mm, a w zamian 8mm były okrawki 6mm. SZCZERZE NIKOMU NIE POLECAM !!!!

Jedź do Łapczycy na skład. Są słowni i wożą wszystko na zawołanie, wziąlem u nich materiał na cały dom. Jestem bardzo zadowolony. Dają terminy płatności. Generalnie nie ma problemu, tylko trzeba negocjować ceny:) jak weźmiesz czegoś za dużo możesz zwrócić, nie robią prolemów. Mogą ich polecić z czystym sumieniem.

• 2 weeks później...