Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

Recommended Posts

No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona.

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona.

Witam,

Z tego co się orientuję to nie ma jakiegoś podziału na terytoria. Uważaj bo w Bochni biorą za to samo (mapkę do celów projektowych) około 1200 PLN. W Brzesku słyszałem jest o połowę mniej ale nie sprawdzałem bo już za późno :(

• 4 weeks później...

Witam!

Jestem obecnie na etapie "papierowym" (dziś dostałem w końcu mapkę :wiggle:) a w miedzy czasie zbieram gdzie tylko się da informacje o wykonawcach.

Czy możecie kogoś polecić? Zamierzam budować systemem kontraktowym (ekipy do poszczególnych etapów). Na tę chwilę najbardziej interesuje mnie ekipa/firma budująca do stanu surowego, zamkniętego.

Poszukuję również doładnego, sumiennej osoby, która pełniła by funkcję w moim imieniu nadzoru inwestorskiego (i/lub funkcje kierownika budowy).

Czy w tej materii róznież możecie kogoś polecić?

Mam również drugie pytanie dotyczące zapewnienia wody na budowie. Nie chcę montować studzienki z licznikiem (bo licznik chcę mieć w domu). Jak zatem zapewnić wodę na budową - czy ma ktoś z Was jakiś sprawdziony sposób, który poleca?

• 3 weeks później...
Witam!

Mam również drugie pytanie dotyczące zapewnienia wody na budowie. Nie chcę montować studzienki z licznikiem (bo licznik chcę mieć w domu). Jak zatem zapewnić wodę na budową - czy ma ktoś z Was jakiś sprawdziony sposób, który poleca?

--------------polecam sąsiada----------------------

• 3 months później...
  • 3 weeks później...

Witam,

Jak obserwuję ten wątek to widzę ,że nikt się nie buduje u NAS. Może zapoczątkuję dyskusje i wymianę poglądów na tematy ogólnobudowlane. Ja już zamówiłem materiał na budowę tj. pustaki POROTHERM i pustaki szalunkowe. Po dogłębnych poszukiwaniach wybrałem hurtownie LEŚ są jak na razie najlepsi w okolicy. Mam namiary na przedstawiciela jak coś to wyślę PW. Teraz szukam geodety do wyznaczenia domu na działce. Czy możecie kogoś polecić ? Następne pytanko czy macie jakieś stemple do sprzedania ? Mam około 80 szt a potrzebuję jeszcze 60-80 Jak coś to dajcie znać.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

my budujemy w okolicy Bochni - miejscowość Słomka. Póki co mamy pozwolenie na budowę, i będziemy zaczynać lada moment.

Budujemy wg projektu M03d - Moje Miejsce -wariant IV

Zainteresowanych zapraszam do naszego dziennika budowy!

http://forum.muratordom.pl/blog.php?127635-Moje-miejsce-wariant-IV-M03d

Pozdrawiam wszystkich budowniczych!

Frankopulos po ile kupiłeś porotherm (bo pewnie o 25 mowa) i z jakiej firmy? Bo my myślimy nad Leierem.

I jak Guliwer znalazłeś ekipę? Tych co my mamy (a wierzę że będą solidni) nie mogę Ci polecać bo wiem że już na ten rok nie przyjmują żadnych zleceń.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

Jeżeli chodzi o ciężką budowlankę , to nie ma jednej taniej firmy , zawsze sprawdzam ceny u kilku dostawców. Ale wykończeniówkę zawsze kupowałam w Brzesku w Mark - super wybór i dobrzy fachowcy;działają dość długo na rynku i na prawdę są spoko.W razie czego służę namiarem. Jeżeli macie kogoś od ogrodzenia to dajcie namiar.:)

• 4 weeks później...

Widzę że raczej las pytań bez odpowiedzi, ale jestem w potrzebie więc nie mam wyjścia, tutaj też spróbuję:)

Czy nie macie namiarów na kogoś to fachowo i w miarę tanio zrobi wjazd na działkę? Najbardziej interesują mnie okolice Bochni, bo chodzi o miejscowość Słomka. Jest to trochę grubsza sprawa niż w przypadku klasycznego zjazdu, bo przez dość głęboki rów melioracyjny.

Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś się podzieli ewentualnymi znajomościami w tym temacie:)

Pozdrawiam serdecznie!

• 2 weeks później...

Witam jestem z Tarnowa. Wykonuje w okolicy instalacje elektrycze i alarmowe. Firma solidna zero problemów robie w Krakowie i w stronę Sącza też. Bardzo dobra jakość materiałów na wszystko fakturka vat i odbiór do ZE.

Zapraszam na stronę http://www.elektrotec.cba.pl lub tel. 508848609

Na stronie zdjęcia gotowych instalacji

Szybko i solidnie. Każda instalacja indywidualnie wyceniana wg potrzeb klienta.

Dla kilku zleceń mogę zejść z ceny o jakieś 500 zł więc można kilka domów umawiać.

Pozdrawiam