Karina81 06.09.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankopulos 06.09.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona. Witam, Z tego co się orientuję to nie ma jakiegoś podziału na terytoria. Uważaj bo w Bochni biorą za to samo (mapkę do celów projektowych) około 1200 PLN. W Brzesku słyszałem jest o połowę mniej ale nie sprawdzałem bo już za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina81 07.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dodzwoniłam się do Pana z Woli Batorskiej i tam już cena 700zł w Bochni poniżej 1200zł nie znalazłam, kurcze może ktoś coś słyszał o tym Panie Pan Robert Głuszek? A jeśli nawet nie to może się przyda innym inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YRC 05.10.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam! Jestem obecnie na etapie "papierowym" (dziś dostałem w końcu mapkę ) a w miedzy czasie zbieram gdzie tylko się da informacje o wykonawcach. Czy możecie kogoś polecić? Zamierzam budować systemem kontraktowym (ekipy do poszczególnych etapów). Na tę chwilę najbardziej interesuje mnie ekipa/firma budująca do stanu surowego, zamkniętego. Poszukuję również doładnego, sumiennej osoby, która pełniła by funkcję w moim imieniu nadzoru inwestorskiego (i/lub funkcje kierownika budowy). Czy w tej materii róznież możecie kogoś polecić? Mam również drugie pytanie dotyczące zapewnienia wody na budowie. Nie chcę montować studzienki z licznikiem (bo licznik chcę mieć w domu). Jak zatem zapewnić wodę na budową - czy ma ktoś z Was jakiś sprawdziony sposób, który poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biro 22.10.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam, buduje domek w okolicy Bochni projekt "W bluszczu" firmy Archon, a odnośnie ceny mapki to potwierdzam ze w Brzesku najtaniej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-68 26.10.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam! Mam również drugie pytanie dotyczące zapewnienia wody na budowie. Nie chcę montować studzienki z licznikiem (bo licznik chcę mieć w domu). Jak zatem zapewnić wodę na budową - czy ma ktoś z Was jakiś sprawdziony sposób, który poleca? --------------polecam sąsiada---------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geopartner 02.02.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jakby ktoś szukał chłopa do badań gruntu to polecam tego, u mnie robił i nie zdarł kasy. http://geolog.dl.pl/-- anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankopulos 19.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam, Jak obserwuję ten wątek to widzę ,że nikt się nie buduje u NAS. Może zapoczątkuję dyskusje i wymianę poglądów na tematy ogólnobudowlane. Ja już zamówiłem materiał na budowę tj. pustaki POROTHERM i pustaki szalunkowe. Po dogłębnych poszukiwaniach wybrałem hurtownie LEŚ są jak na razie najlepsi w okolicy. Mam namiary na przedstawiciela jak coś to wyślę PW. Teraz szukam geodety do wyznaczenia domu na działce. Czy możecie kogoś polecić ? Następne pytanko czy macie jakieś stemple do sprzedania ? Mam około 80 szt a potrzebuję jeszcze 60-80 Jak coś to dajcie znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek-atos 01.03.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam Jestem z Brzeska szukam w okolicy firmy która wykonuje przydomową biologiczną oczyszczalnie ścieków.Może ktoś już zakładał lub zna kogoś kto mi doradzi i wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romoo712 10.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam buduje w okolicach szczurowej, na razie zima trzyma mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guliwer1980 26.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witam z Bochni !Jestem na etapie poszukiwania fachowców z okolic Bochni i chciałbym rozpocząć budowę wiosną 2011. Jeśli ktoś mógłby podać namiary na solidnych murarzy byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_rut 18.05.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam,my budujemy w okolicy Bochni - miejscowość Słomka. Póki co mamy pozwolenie na budowę, i będziemy zaczynać lada moment. Budujemy wg projektu M03d - Moje Miejsce -wariant IVZainteresowanych zapraszam do naszego dziennika budowy! http://forum.muratordom.pl/blog.php?127635-Moje-miejsce-wariant-IV-M03d Pozdrawiam wszystkich budowniczych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_rut 18.05.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Frankopulos po ile kupiłeś porotherm (bo pewnie o 25 mowa) i z jakiej firmy? Bo my myślimy nad Leierem. I jak Guliwer znalazłeś ekipę? Tych co my mamy (a wierzę że będą solidni) nie mogę Ci polecać bo wiem że już na ten rok nie przyjmują żadnych zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 27.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam,Nie wiem czy ktoś jest już na takim etapie ale potrzebuje namiary na ekipe od elewacji, która zrobi również podbitke + ocieplenie fundamentów. Domek stoi w Biskupicach k/Wieliczki.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutki 05.06.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Niestety, u nas dopiero etap fundamentów... więc nie mogę nikogo polecić na elewację A i tu gosia_rut, bo niestety ze względu na problemy techniczne musiałam założyć nowy profil:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka11 20.06.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Chciałam zrobić mapkę do celów projektowych czy możecie polecić geodetę który by to zrobił po dobrych pieniądzach[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st-ella 25.07.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam Jeżeli chodzi o ciężką budowlankę , to nie ma jednej taniej firmy , zawsze sprawdzam ceny u kilku dostawców. Ale wykończeniówkę zawsze kupowałam w Brzesku w Mark - super wybór i dobrzy fachowcy;działają dość długo na rynku i na prawdę są spoko.W razie czego służę namiarem. Jeżeli macie kogoś od ogrodzenia to dajcie namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia1 29.07.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam!!! Potrzebuję namiary na dobrego, taniego fachowca od ocieplenia poddasza mieszkalnego. Jeżeli ktoś potrzebuje mam namiary na dobrych budowlańców i wylewkarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutki 27.08.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Widzę że raczej las pytań bez odpowiedzi, ale jestem w potrzebie więc nie mam wyjścia, tutaj też spróbuję Czy nie macie namiarów na kogoś to fachowo i w miarę tanio zrobi wjazd na działkę? Najbardziej interesują mnie okolice Bochni, bo chodzi o miejscowość Słomka. Jest to trochę grubsza sprawa niż w przypadku klasycznego zjazdu, bo przez dość głęboki rów melioracyjny. Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś się podzieli ewentualnymi znajomościami w tym temacie:) Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 09.09.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam jestem z Tarnowa. Wykonuje w okolicy instalacje elektrycze i alarmowe. Firma solidna zero problemów robie w Krakowie i w stronę Sącza też. Bardzo dobra jakość materiałów na wszystko fakturka vat i odbiór do ZE. Zapraszam na stronę http://www.elektrotec.cba.pl lub tel. 508848609 Na stronie zdjęcia gotowych instalacji Szybko i solidnie. Każda instalacja indywidualnie wyceniana wg potrzeb klienta. Dla kilku zleceń mogę zejść z ceny o jakieś 500 zł więc można kilka domów umawiać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts