Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
hej moze polećicie gdzie najlepiej sie zaopatrzec w materiały budowlane :lol:

jessi, zleży jakie te materiały budowlane, bo My np. pustaki szalunkowe zamawialismy w Tarnowie- bo ceny były mniejsze jak w Brzesku.

Natomiast pustaki leiera 25 w Brzesku na ul. Solskiego .

Zaś jak chcesz załatwiać wsio to jest firma Solid Dębno - wszystko tam załatwią Tobie łącznie ze stalą - kosztorys wystawią. :wink:

Piach zaś o wiele tańszy łatwiliśmy z Borek k/Bochni, za piach żółty 30 zł. za kubik dużo taniej jak tutaj, zaś przepłukany do murowania 43 zł za kubik. Namiary na piach dostaliśmy w Bochni wypożyczając ubijarkę (zagęszczarkę) :wink:

Pozdrawiam j jak coś pytaj jessi daj znać...

jessi, prócz leiera zaraz na początku kupiliśmy więźbę dachową :wink: Ale szczerze, to dziwny facet był, cynk Misiek dostał od znajomego, że niby tani itp.

Dość, że wysłałam xera przeróżne wiązarów, chyba w sumie z zestawieniem było z 8 kartek xero, to musielismy sami podjechać za Tarnów... Bogu dzieki, że podjechaliśmy!!! Okazało się, że facet pociął i rzekomo gotowy był dach w/g elementów - ale Misiek tak wertuje te plany...bo cos mało kubików drzewa wyszło facetowi...

To kartki gdzies posiał - jednym słowem miał bajzer i to niezły, zero teczek, a wszystko się walało... no i okazało się, że facet pociął drzewo - ok, ale nie x 4 tylko jeden raz i musiał podocinać elementy.

Potem nagle cena się zmieniła, przez telefon zapewniał, że to cena z dowozem, a potem policzył za dowóz :evil:

Drzewo przywiózł zaraz po deszczach, gdzie nie było mowy o wjechaniu autem na działkę - a pośrodku miało byc rozładowe. No i stoi -poprzekładane na drugim końcu działki -bo jeszcze z drugiej strony facet wjechał. :roll:

Ale Misiek nie darował, utargował ciut kasy bo jednak my mówiliśmy, że teraz nie wjedzie..a facet uparł się i przywiózł drzewo...a trzeba będzie teraz je przywieźć bliżej domku...

dlatego tego gościa Tobie jessi nie polecę... Ale wiesz mam namiar- idź do Leś-ia, koło Biedronki -zaraz obok na solskiego... weź projekt, albo ksero dachu, tam jest Pan od dachu u nich i wtedy u niego nie było drogo jessi. Zresztą tam wyliczy ci nawet dachówkę i da upusty:) :wink:

• 4 weeks później...
Witam serdecznie oststnio przyszedł czas na remonty w domu i troche przeszłem z majstrami towarem i szeregiem róznych problemów.Jeśli chodzi o płytki to polecam firmę BERANER czy cos takiego sa koło Sądu z boku sklepu GS mają dpobre ceny płytek panele to brałem od tej samej firmy Sadlej ciężko sie doją ale zawsze idzie się dogadać.Niestety łazienkę roba mi firma z sufczna tak zjeb..roboty nie widziałem awantury były straszenie itp.ale za to elewację to zrobili mi suuper.kiedyś w Krakowie pracowałem na produktach KABE i właśnie ekipa z Brzeska wykonuje na tym materiale tj koło nowego liceum na starej stolarni TYNKOWNIA zrobili to tanio szybko i bezproblemowo odrazu okina mi wstawili przebili kazda ofertę.Kominek robili mi w Marku tez bezproblemowo choć cena było dość wysoka.

• 1 month później...

Cześć Wszystkim :)

Cieszę się że mogę się dołączyć do forum, gdyż na wiosnę 2010 roku planuję rozpocząć budowę domu w Rododendronach 6 :D Właśnie jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej z okolic, jeżeli mógłby mi ktoś polecić kogoś solidnego to będę wdzięczna. Słyszałam dobre opinie o firmie z Proszówek Eskabud, jednak nie znam żadnych konkretów więc każda informacja byłaby mile widziana :)

A tak na marginesie to jestem z Proszówek koło Bochni.

Pozdrawiam :wink:

• 1 month później...
Cześć Wszystkim :)

Cieszę się że mogę się dołączyć do forum, gdyż na wiosnę 2010 roku planuję rozpocząć budowę domu w Rododendronach 6 :D Właśnie jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej z okolic, jeżeli mógłby mi ktoś polecić kogoś solidnego to będę wdzięczna. Słyszałam dobre opinie o firmie z Proszówek Eskabud, jednak nie znam żadnych konkretów więc każda informacja byłaby mile widziana :)

A tak na marginesie to jestem z Proszówek koło Bochni.

Pozdrawiam :wink:

mi wlasnie skonczyla stan surowy budowac solidna ekipa (budowa na dzialkach w proszowkach) jesli chcesz zobaczyc jak im poszlo zapraszam na budowe no a namiary na szefa moge podac na priva)

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
hop hop

jest tam kto - jakos maly ruch w tej naszej grupie

ale mimo wszystko sprobuje: mozecie kogos polecic do wylewek i tynkow??

Witam,

basiekg do wylewek smialo moge polecic pana Grzegorza ze Sterkowca 603 680 072 jestem b. zadowolony zacierane maszynowo- cena 13/m2 bez ukladania styropianu ( sam robilem) a do tynkow mialem ekipe z Nowego Sacza tez niczego sobie.

hello :D

Dołączamy do Was!!!

Będziemy budowac w Damienicach,narazie zbieramy papierki ,zeby złozyc wniosek na pozwolenie budowy.

Jesteśmy ciekawi waszych opini na temat ceny mapki projektowej,bo jest porażajaca w Bochni--1250 zł.

W innych rejonach Polski cena jest 2 razy niższa.

To tyle ,bedziemy siię odzywac co jakis czas .

Pozdrowienia

1

hello :D

Dołączamy do Was!!!

Będziemy budowac w Damienicach,narazie zbieramy papierki ,zeby złozyc wniosek na pozwolenie budowy.

Jesteśmy ciekawi waszych opini na temat ceny mapki projektowej,bo jest porażajaca w Bochni--1250 zł.

W innych rejonach Polski cena jest 2 razy niższa.

To tyle ,bedziemy siię odzywac co jakis czas .

Pozdrowienia

Witam,

W Brzesku mapka do celów projektowych 600zł, jak potrzeba dam namiary