Xoron 04.02.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 hi, Cóż my też zakupiliśmy projekt "dom na 102" wariant z garażem bez poddasza. Jestem z niedalekich okolic lidqi któerej bardzo dziękuję za pokazanie swojego domku. Zaczynamy w tym 2007 roku koło czerwca. U nas sporo zmian: 1) garaż na dwa auta ma prawie 25m2 2) na tyłach garażu pomieszczenie gosp przerobione na kotłownie na kocioł paliwo stałe i gazowe 3) kąt dachu 37st przez co poddasze mamy do zaadaptowania - narazie przewidziane wyjście z garażu - schody składane 4) rezygnacja z komina w kuchni i w związku z tym brak kominka 5) zminiejszenie pom gosp obok kuchni - jednak kuchnia w obecnym wymiarze jest większa 6) szafa wnekowa miedzy korytarzem a salon - przesunięcie ścianki działowej 7) wydłużenie boku domu o 0,5m - większe dw pokoje i łazienka duże zmiany w oknach - wzorowaliśmy się na gamberze Uff , zmian dużo ale mam nadzieję, że zaprocentują..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 06.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam my również mamy zamiar budować dom na 102 w tym roku. Zastanawia mnie dlaczego kupiliście projekt bez poddasza skoro i tak przerabialiście kąt nachylenia dachu? Czy wydłużenie boku domu tak żeby były szersze sypialnie i łazienka to duża przeróbka projektu? My też mamy zamiar zrobić w przyszłości poddasze użytkowe a na razie będzie strych o zmianach na razie nie piszę bo jeszcze nie dokońca przemyślane jeszcze nie mamy adaptacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xoron 06.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Odpowiedz jest prosta: poniewaz nie potrzebujemy az tyle miejsca dlatego zdecydowaliśmy się na domek bez poddasza i na starość nie che nam sie biegac po schodach. Niestety plan przestrzenny w naszej okolicy wymusza dach 37-45 stopni. Coz bedziemy mieli fajna "graciarnie" u gory takie ekstra pomieszczenie gosp. Co wazne zmiany kata dachu pociagnely za soba koniecznosc wstawienia 2 slupow na szczescie w malo istotnych miejscach nie wplywajacych na funkcjonalnosc. Odnosnie wydluzenia sciany to zyskalismy 0,5 m to jest sporo, ale jak zawsze nie ma nic za darmo, przesunal sie dach i o 0,5m mamy mniej zadaszony taras..... Suma sumarum i tak wiecej sie spedza w domu a nie jestesmy zwolennikami siedzenia na tarasie podczas deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Picek 07.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 czy może ktos z was buduje dom na 102 wersję IV z poddaszem użytkowym i podwójnym garażem, bo zastanawiam się na jego budową, a nie znalazłem żadnej realizacji tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 08.02.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kaaj pytanie do Ciebie powiedz mi gdzie masz wejscie na strych? czy w pomieszczeniu gospodarczym? Może ktoś jeszcze ma taki projekt bez garażu? czy w pomieszczeniu gospodarczym może być ten właz na strych? A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że Twoje zdjęcia przekonały mnie na 100% do tego domu zanim je zobaczyłam jeszcze się zastanawiałam ale teraz wiem napewno że to będzie dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
landryna 11.02.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam! Też chcielibyśmy (ja i mąż) wpisać się do klubu Zamierzamy budować Dom na 102 wersje z garażem i poddaszem użytkowym. Na razie jesteśmy na etapie kupna działki w Dymaczewie St. pod Mosiną (Wielkopolska). Jesteśmy też po wstępnych rozmowach z wykonawcami. I jestem załamana Mamy 2 oferty i są tak różne że szok! O 50 tys.! Wogóle wszystko tak zdrożało, że trzeba doliczyć jakieś 40 tys. do tego co było w grudniu! Załamka.... Ale już nie smucę. Będę śledzić jak u Was z postępem prac Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkoxxx 12.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jeśli pogoda pozwoli ruszam niedługo z budową tego domu. Konkretnie w Koninie. D09 bez poddasza i garażu odbicie lustrzane. Zauważyłem, że na forum jest bardzo mało zdjęć tego domu. W dobie aparatów cyfrowych to coś dziwnego; przecież ten projekt jest bardzo popularny. Myślę sobie, że trzeba będzie poprawić sytuację i zacząć publikować zdjęcia ze swojej budowy. A na koniec - czuję się zapisany do klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
landryna 12.02.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 OOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem jak najbardziej za! Za umieszczaniem zdjęć z "placu boju" Gdy juz będziemy takowe mieli, napewno je tu umieścimy No i czekamy na wasze zdjątka z budowy tego cudnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 16.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 hejka, meg7710, jeśli chodzi o schody na stryszek to umieszczone je mamy w przedpokoju w rogu małej łazieneczki i pokoju nr 1, ale powiem szczerze że do końca nie jestem zadowolona, właz jest widoczny (ale to nieuniknione), według mnie powinien się znajdować po stronie przeciwnej, tzn. na suficie tuż przed pokojem nr 3 (jaśkowym znaczy), nie byłby widoczny od strony salonu, a i poziom nachylenia dachu w tym miejscu jest o wiele wyższy i byłoby to rozwiązanie o wiele wygodniejsze, a jeżeli chodzi o pomieszczenie gospodarcze to zdecydowanie odradzam, nie jestem nawet pewna czy byłoby to możliwe z technicznego punktu widzenia (niski dach), a poza tym spiżarka jest mała, 1/3 jej powierzchni zajmuje piec gazowy i wszystkie do niego ustrojstwa, tak więc na schody nie byłoby miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 16.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hmm, a co myślicie o umieszczeniu wejścia na poddasze w garażu? Mam zamiar tak własnie zrobić, by nie "szpecić" sufitu w przedpokoju. Niedogodnością napewno tego byłaby konieczność wyprowadzenia auta z garażu na czas wdrapywania się w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 16.02.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hmm, a co myślicie o umieszczeniu wejścia na poddasze w garażu? Mam zamiar tak własnie zrobić, by nie "szpecić" sufitu w przedpokoju. Niedogodnością napewno tego byłaby konieczność wyprowadzenia auta z garażu na czas wdrapywania się w górę. Hej! Ja tak wlasnie mam i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 21.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 eee, no to super mam jeszcze pytanko niedyskretne... ile kosztowała Was instalacja elektryczna? W naszym przy cenie 45zł/pkt. wychodzi mi c.a. 5 tys. zł a! czy zakładaliście może jakieś punkty świetlne w podsufitce na zewnątrz do oświetlenia elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomblak 24.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Cześć wszystkim Ja też zgłaszam sie do klubu Zaczynam w kwietniu z D09 wersja podstawowa bez garażu. Narazie jestem na etapie gorączkowych zakupów materiałów - których ceny lecą w góre jak oszalałe. Buduje w okolicach Krakowa a dokładnie Wadowice. Pozdrowionka dla wszystkich -szczególnie Kaaj, która zainspirowała mnie swoimi pomysłami sam równierz za pare dni odpalam stronke gdzie będę dodawał fotostory z budowy jesli tylko czas pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 27.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 witam CIE TOMBLAK, witam w naszym klubku, zapewniam Cię że domek jest superaśny, i życze powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 03.04.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej ale tu cichutko się zrobiło. My w końcu kupiliśmy projekt i daliśmy do adaptacji może nie do końca jestem zadowolona bo chcialam zeby mi architekt poszerzył troche dom ale nie może no więc trudno powoli godzę się z tą myślą a co u Was jakie etapy? Kaaj oczywiście kończy wykańczanie super śledzę cały czas twoją galerię. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 04.04.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 kaaj to już sobie fajniutko mieszka, a Wy kochani spieszcie się spieszcie z tą robota, bo mówię Wam warto, warto.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomblak 08.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witaj meg7710 ! Faktycznie spokojnie się tu zrobiło... Ja też ostatnio zagoniony byłem Zacząłem pocić stronke o budowie domku D09 - na razie strona jest w początkowej fazie ( jak i budowa:) ) -ale jeśli ktoś ma ochote zaglądnąć to zapraszam serdecznie ! http://www.tomblak.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 25.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 hejka klubowicze,kto się z Was wybiera na majówkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 04.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam, pusto tu i cicho, znaczy się domek bezproblemowy. Zaczynamy w tym roku i od razu brak pustaków, galop cen i inne sodomy. "w bólach rodzi się piękne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_M 29.05.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witajcie sympatycy D09. Chętnie podzielę się swoimi uwagami odnośnie tego projektu. Jesteśmy na etapie instalacji wew. Budujemy ten domek od 09.2006 r. Ale w pierwszej kolejności podziękowania i słowa uznania za bezinteresowną pomoc oraz dzielenie się nią z forumowiczami składam Adzie i Rafałowi z Warszawy oraz Kaaj (mam nadzieje że prawidłowo odmieniam) zdjęcia ze środka są świetne. Konkrety: Adaptacja projektu w naszym wykonaniu. Powiększenie obydwu sypialni o 1 m kosztem zadaszenia tarasu (0,5 m kaźda). Poszerzenie garaźu do 3,6 m, likwidacja drzwi do pomieszczenia gosp. (i tak jest małe). Poszerzenie salonu (całości domu) o 1 m. Zmiana wielkości okien (gabinet 150 cm, sypialnie 180 okna na stronie ogrodowej, 2 okna balkonowe po 180 z ruchomymi słupkami), przesunięcie komina, taras powiększony o część garaźową (ma 40 m2) Powiększone zadaszenie wejścia (wyciągniętne do przodu) podparte na dwóch słupkach z klinkieru. Powiększone drzwi wejściowe z doświetlem bocznym. To chyba wszystko tak na gorąco. Koszty: Wybraliśmy ten projekt właśnie ze względu na koszty. Miała być Plejada Domusa ale liczyłem że finansowo nie damy rady. Patrząc na to co obecnie dzieje się z budowlanką mogę tylko sobie podziękować w duchu. Nie podaje konkretnych poniesionych wydatków bo moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu. (budujemy z różnych materiałów, mamy różne uwarunkowania terenowe, itd) Obecnie liczę, źe na gotowo bez działki potrzeba na ten domek 320 - 350 tys. zł. Wybaczcie ale nie będę polemizował z innymi opiniami odnośnie kosztów. Ja tak liczę. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts