lidqa 07.01.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam, chciałam Was zapytać, tzn. tych, którzy mają wersję parterową, czy nie macie problemów z wentylacją (nie mam reku, ale zwykłą grawitacyjną). W najdalszej części sypialni, która sąsiaduje z większa łazienką, na ścianie zauważyliśmy na ścianie jakby placki pleśni. Myliśmy to już wodą z Ace i malowaliśmy, ale obawiamy się, że by to się nie powtórzyło . Ściana jest naprawdę zimna i zastanawiam się, w czym leży problem. Wina to wentylacji czy może złego ocieplenia ścian zewnętrznych? A może budynek jest jeszcze "mokry", tym bardziej, że mam wysoki poziom wód gruntowych na działce. Proszę, pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonyludzik 04.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam wszystkich:) Uprzejmie proszę o przyjęcie do klubu D09:) (ładnie brzmi) W marcu zaczynamy, jak pójdzie dobrze, lać fundamenty pod nowy dom. Trochę zmian wprowadziliśmy,jak będzie chwila to podeślę szkice na razie mogę powiedzieć że: -przesunięta ściana "tarasowa" o 2 m większy salon i kuchnia -zmiana okien większość +40-60 cm -okno balkonowe HS podwójne 4x2,4m -wydzielenie z łazienki dolnej kibelka -przesunięte schody -na poddaszu drugi kominek -z sypialni (na poddaszu) przejście przez garderobę do łazienki -garaż osobno (salon po zmianach ściany+miejsce odzyskane z garażu ma 56m2) -kolankowa dodatkowo 2 pustaki -DGP+gaz ziemny -podłogowe w całym domu Jeszcze trochę zmian - w piątek ostateczna wizyta u architekta i do przodu:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek72 12.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Reaktywuję wątek Ciekawe, czy ktoś jeszcze buduje D09 i jak się Wam mieszka. My już prawie rok zamieszkujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 10.11.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Up.... My też budujemy ten domek, tyle, że nasz zdecydowanie najmniejszy z tu opisanych będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badzia 28.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witajcie, Miło nam dołączyć do Miłośników Domu na 102. Planujemy budowę D09 w konstrukcji szkieletowej. Jesteśmy na etapie szukania wykonawcy. Kogo możecie polecić? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek72 25.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Hej hej, Mało popularny ale jednak się jeszcze buduje D09 Co to jest konstrukcja szkieletowa? Podaj też okolice to łatwiej będzie polecić ekipę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregcc 01.06.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witajcie, Miło nam dołączyć do Miłośników Domu na 102. Planujemy budowę D09 w konstrukcji szkieletowej. Jesteśmy na etapie szukania wykonawcy. Kogo możecie polecić? Pozdrawiam, My mamy juz pozwolenie na bodowe w wersji szkieletowej, moze w tym roku ? Mamy na oku firme APIS z Biłgoraja... P/gregc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 07.06.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Domyślnie Dom na 102 plus kocioł na paliwo stałe Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów mieszka w takim właśnie domu ogrzewanym kotłem na paliwo stałe ?? Podoba mi się ten projekt, lecz brakuje w nim pomieszczenia zwanego kotłownią. Jeżeli ktoś rozwiązał problem jego braku prosze o jakieś sugestie, podpowiedzi. Pozdrawiam Witam,również planujemy budowę Domu na 102,niestety problem w postaci braku kotłowni mnie lekko przeraził.. Pozwoliłam sobie przytoczyć posta Pawła,który pozostał bez odpowiedzi..Bardzo proszę o podpowiedź w związku z kotłownią.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts