Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących wokół W-wy w 2007

Gość mamuśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Warszawa jest chyba dość specyficzna ...pewnie najdroższa a jednocześnie taka globalna wioska. Firmy konkurują na całym jej terenie...

Pomyślałam, że jak ktoś podzieli się jakimś fajnym spostrzeżeniem, typu np. na Tarchominie jest lepszy skład budowlany niż w mojej okolicy ... to nie ma problemu żebym się przejechała.

Poza tym, nie wiem jak wiele osób budujących w okolicy Michałowic (między Warszawą a Pruszkowem) jest na forum.

Witam ,

Ja bylam grupa budujaca w ok. wawy ale w 2006 roku.Wlasnie udalo mi sie wprowadzic do nowego domku. Zycze Wam wszystkim wytrwalosci, dobrych fachowcow, korzystnych upustow,milych i kompetentnych urzednikow oraz duuuuuzo cierpliwosci. A po tym wszystkim milego mieszkanka w nowym cieplutkim i pachnacym swiezoscia domku. Dla was to za wczesnie myslec o tynkach, ale skoro tu zajrzalam to podam namiar bo ja dluuuuugo szukalam w okolicach wawy piasku kwarcowego bialego drobniutkiego na ostatnia warstwe tynku - moj jest biaalutki i gladziutki- wszyscy pytaja sie i zazdroszcza .Taki piasek znalazlam w skladzie kruszyw w Tomicach kolo Gory Kalwarii. 501-511-719.

Jeszcze raz zycze samych sukcesow.

Pozdrawiam

Anna

dzięki Anno,

pokaż swoj domek, bardzo się cieszę że mozna dokonać budowy w ciągu jednego roku, też mamy zamiar wprowadzić się w 2007, takie tynki kwarcowe są super i podobno nie robia sie w nich tak szybko rysyjak w gipsowych

Budowę planujemy rozpocząć latem tego roku w Regułach po lewej stronie Alei jadąc od W-wy na razie jesteśmy na etapie zbierania papierków ale jak się uda to robimy http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=121&sid=5

Pomysł z grupą jest dobry. W okolicy najbliższe to niestety Nadarzyńska, Stare Babice i Piaseczno. Warto wymienić się doświadczeniami z sąsiadami. W końcu to jedno starostwo i nawet gmina.

Moi rodzice mają nisko garaż i kotłownię (głębokość 1,50), powiem tak, dopóki nie było założonej kanalizacji w ulicy, to na wiosnę zdarzało się że wchodziła woda. A w lipcu 1997 roku po tych ulewach (powódź w Polsce), to przez dwa tygodnie nie można było pozbyć się wody.

A może coś powiedzą Ci sąsiedzi?

Koncepcja jest taka, żeby minimalnie zakopać się w ziemię (właśnie na 1,5m) a resztę podnieść terenem - tyle, że będzie to kosztowało i zgoda starostwa będzie potrzebna, nie mówiąc o sąsiadach:) Geolog zrobił parę odwiertów i właśnie tym nas zmartwił. Z tego co widzieliśmy, to część ulicy ma zrobione tak, jak piszesz - na 1,5m i też im się sączyło. Co sądzisz o fundamencie na płycie?

Nie mam niestety takiej wiedzy żeby coś Ci doradzić, ale popytaj architektów i może coś ten geodeta podpowie.

Moi rodzice mają spokój z wodą odkąd jest w ulicy kanalizacja, a u Was albo może ma być robiona w najbliższym czasie. Popytaj jakie są plany modernizacji i inwestycji na Twojej ulicy?

A powiedź jak Wam idzie załatwianie PAPIEROROGII?? I ile już to trwa?

Pozdrawiam :)

Trochę mnie zatkało... :o

Ja tez będę się budowała w Regułach (po lewej stonie Aleji jadac od W-wy).

Co do terenu to byłabym wdzięczna za wiecej szczegółów - co dokładnie napisał / powiedział geolog.

U mnie ponoć jest mokrawo, ale grunt wg. gminy nie jest słabonośny (będę miała nawet taki papier do pozwolenia).

Zgdonie z planem zagospodarowania "zabrania się nasypywania" ternu... ale jak mi powiedziano nie ma żednych prawnych narzędzi do karania za nawiezienie. Natomiast w papierach oficjalnie tego umieścić nie mozna...

Kara będzie - jak poskarzy się sąsiad że w związku z tym że nawiozłeś np. go zalewa.