mamuśka1719501344 26.01.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Z pewną niesmiałością rozpoczynam taki watek. Mam jednak nadzieję, że znajdzie się wiele osób rozpoczynających budowę w 2007 w okolicach Warszawy.Dobrze byłoby podzielić się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 26.01.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 mamuśka, bardzo ogolny watek Jest sporo grup budujacych w okolicach W-wy zarowno po prawej jak i lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 26.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Warszawa jest chyba dość specyficzna ...pewnie najdroższa a jednocześnie taka globalna wioska. Firmy konkurują na całym jej terenie... Pomyślałam, że jak ktoś podzieli się jakimś fajnym spostrzeżeniem, typu np. na Tarchominie jest lepszy skład budowlany niż w mojej okolicy ... to nie ma problemu żebym się przejechała. Poza tym, nie wiem jak wiele osób budujących w okolicy Michałowic (między Warszawą a Pruszkowem) jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 26.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Po wielu, bardzo wielu burzliwych przemyśleniach ....zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny w Z500. Domek z grubsza ma wyglądać takhttp://www.z500.pl/projekty/31/warianty/3/wizualizacje/Z31_d_GL2_widok1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 26.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam cię mamuśka w tym roku chcę wystartować z budową pod Pruszkowem - więc będziemy sąsiadami. Co do cen, to nie ma co się martwić niektóre (np. cement) mamy najtańsze w kraju. Pozdrawiam na razie z Ursusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 27.01.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witaj Mamuśka!!! Ja też z URSUSA. Jeżeli dobrze pójdzie i po mojej myśli (jestem optymistką), to zaczniemy pod koniec czerwca, może w lipcu. Super, że się odezwałaś. Będziemy może (bliskimi) sąsadkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 28.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Podbijam do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 witaj mamuśka i wszyscy pozostali inwestorzy, fajny projekt domku moja budowa też rozpoczęła się w Michałowicach, tak więc będziemy sąsiadkami:) a może zrobimy sobie nową grupę np. miedzy Warszawą a Pruszkowem?, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam , Ja bylam grupa budujaca w ok. wawy ale w 2006 roku.Wlasnie udalo mi sie wprowadzic do nowego domku. Zycze Wam wszystkim wytrwalosci, dobrych fachowcow, korzystnych upustow,milych i kompetentnych urzednikow oraz duuuuuzo cierpliwosci. A po tym wszystkim milego mieszkanka w nowym cieplutkim i pachnacym swiezoscia domku. Dla was to za wczesnie myslec o tynkach, ale skoro tu zajrzalam to podam namiar bo ja dluuuuugo szukalam w okolicach wawy piasku kwarcowego bialego drobniutkiego na ostatnia warstwe tynku - moj jest biaalutki i gladziutki- wszyscy pytaja sie i zazdroszcza .Taki piasek znalazlam w skladzie kruszyw w Tomicach kolo Gory Kalwarii. 501-511-719. Jeszcze raz zycze samych sukcesow. Pozdrawiam Anna dzięki Anno, pokaż swoj domek, bardzo się cieszę że mozna dokonać budowy w ciągu jednego roku, też mamy zamiar wprowadzić się w 2007, takie tynki kwarcowe są super i podobno nie robia sie w nich tak szybko rysyjak w gipsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 28.01.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Budowę planujemy rozpocząć latem tego roku w Regułach po lewej stronie Alei jadąc od W-wy na razie jesteśmy na etapie zbierania papierków ale jak się uda to robimy http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=121&sid=5Pomysł z grupą jest dobry. W okolicy najbliższe to niestety Nadarzyńska, Stare Babice i Piaseczno. Warto wymienić się doświadczeniami z sąsiadami. W końcu to jedno starostwo i nawet gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 msnet, ciekawy projekt, taki nowoczesny z dachem:)czyli rozumiem ze gdzieś koło nowego budynku policji bedziesz swoj domek stawiał,nie ma to jak bezpieczeństwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 28.01.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Msnet, fajny projekt. Ja muszę mieć garaż w bryle (jako oddzielny nie zmieści mi się na działce), tak też mają rodzice i jest ok. Fajnie, nasza grupa się powiększa, i nazwa którą zaproponował annkier, też fajna. Pozdrawiam wszystkich FIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 28.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Żona zaplanowała piwnicę pod salonem obok garażu. Czy macie jakieś doświadczenie na podmokłym gruncie w tej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 28.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Moi rodzice mają nisko garaż i kotłownię (głębokość 1,50), powiem tak, dopóki nie było założonej kanalizacji w ulicy, to na wiosnę zdarzało się że wchodziła woda. A w lipcu 1997 roku po tych ulewach (powódź w Polsce), to przez dwa tygodnie nie można było pozbyć się wody. A może coś powiedzą Ci sąsiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 28.01.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Koncepcja jest taka, żeby minimalnie zakopać się w ziemię (właśnie na 1,5m) a resztę podnieść terenem - tyle, że będzie to kosztowało i zgoda starostwa będzie potrzebna, nie mówiąc o sąsiadach:) Geolog zrobił parę odwiertów i właśnie tym nas zmartwił. Z tego co widzieliśmy, to część ulicy ma zrobione tak, jak piszesz - na 1,5m i też im się sączyło. Co sądzisz o fundamencie na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 28.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nie mam niestety takiej wiedzy żeby coś Ci doradzić, ale popytaj architektów i może coś ten geodeta podpowie. Moi rodzice mają spokój z wodą odkąd jest w ulicy kanalizacja, a u Was albo może ma być robiona w najbliższym czasie. Popytaj jakie są plany modernizacji i inwestycji na Twojej ulicy? A powiedź jak Wam idzie załatwianie PAPIEROROGII?? I ile już to trwa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 28.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kanalizacja jest w ulicy a mimo to poziom wód jest wysoki. Niedaleko mam rzeczkę więc z fundamentami wstrzymam się do czerwca chyba. Papierologia jest w trakcie. Niedawno zacząłem zresztą. Dopiero wystąpiłem o warunki przyłączy. Projekt dopiero skończył się rysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 29.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A może podwójna wysokość fundamentu, mój znajomy tak zrobił. Dowieźli mu kilka Tatr ziemi i jest super, tylko nie wiadomo co na to powiedzieli by Twoi sąsiedzi (ich działki będą niżej). Piwnica będzie wtedy wyżej. Pomyśl, może tak da się zrobić i u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 29.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Trochę mnie zatkało... Ja tez będę się budowała w Regułach (po lewej stonie Aleji jadac od W-wy). Co do terenu to byłabym wdzięczna za wiecej szczegółów - co dokładnie napisał / powiedział geolog. U mnie ponoć jest mokrawo, ale grunt wg. gminy nie jest słabonośny (będę miała nawet taki papier do pozwolenia). Zgdonie z planem zagospodarowania "zabrania się nasypywania" ternu... ale jak mi powiedziano nie ma żednych prawnych narzędzi do karania za nawiezienie. Natomiast w papierach oficjalnie tego umieścić nie mozna... Kara będzie - jak poskarzy się sąsiad że w związku z tym że nawiozłeś np. go zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 29.01.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 msnet, fiona zielona - z której części Ursusa jesteście???Ja z ul. Kolorowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts