mamuśka1719501344 01.02.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 czy wszytkie media zmieszczą się w drodze o szerokości 5 m??Czy może ktoś ma taką wiedzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 01.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mamuśka, widzę że mamy ten sam problem. Ja też mam taki wjazd . W Geodezji miłe panie powiedziały, że trzeba mieć po prostu dobrego projektanta mediów. Niestety póki co nie mam takiego, ale znajdę, dostałam telefon od sąsiadów do dobrego KIEROWNIKA BUDOWY (prowadził ich budowę - musieli postawić dom w pół roku i w nim zamieszkać, bo sprzedali poprzednie lokum, im się udało), ten Pan im pomagał w załatwianiu różnych spraw, i ja mam zamiar skorzystać. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 01.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ale udało się im upchnąc wszytkie media w drodze 5 metrów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 02.02.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Oni nie mieli takiego problemu. Pomagał im załatwić szybko pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 05.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Idę w tym tygodniu do Urzędu Gminy, i do Geodezji. Trzymajcie kciuki żeby udało mi się wszystko załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 07.02.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 O MATKO!? Terminy od września, załamka. To ja chyba w tym roku też nie zacznę. Jak będę mogła z kimkolwiek zacząć rozmawiać w kwietniu to wolne terminy będą na wiosnę 2008 ... ciekawe jaka w tym roku będzie jesień? Oby była dłuuuga i sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 07.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Czy już ktoś z was sprawdza ceny w okolicznych składach budowlanych? Chyba nie opłaci się wozić materiałów z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 07.02.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Więc ja prawdopodobnie nie zacznę w tym roku Wszystko idzie jak po grudzie. Mam doła, nie to nie dół, to wąwóz. Ale będę tu zaglądać, i cieszyć się z Waszych poczynań. Pozdrawiam Fiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 07.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Poszło o te nieszczęsne media w drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 09.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 U mnie z mediami też dziwna sprawa ... Od frontu działki nie mam mediów (trzeba ciągnąć jakieś sto parę metrów) ale na tyłach działki jest droga prywatna z mediami. Gazownia i Energetyka już mi napisały że mnie podłączają z drogi prywatnej (NIE MOJEJ). Nie wiem jak sobie w przyszłości zapewnić dostęp do liczników, bo droga nie jest moją własnością i w razie kaprysu właściciele mogą ją zamknąć bramą. czy ktoś ma dla mnie jakieś rady w tym zakresie ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 09.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 nie napisaliście jake ściany planujecie - ponawiam pytanie. Chciałabym 2-warstwową ale chyba będzie kłopot żeby położyć na nią tyle wełny ile się teraz zaleca żeby było "najlepiej" (czyli ok. 20 cm).Co do materiałów to ciągle nie wiem... co mówią na temat materiałów Wasi kierownicy budów ... i inni znawcy tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 09.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 mamuska,co do materialow -sa rozne opinie- jedni buduja z Porothermu,inni z MAXa.Co do sciany 2-warstwowej- pusta,styropian i tynk. Welna do scian 3-warstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 17.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Nie nie chodzi o media. To inny problem, mam jeszcze jedną sprawę w sądzie, długo by o tym pisać, ale została wyznaczona na maj dopiero, więc raczej nie szans żebym zaczęła w tym roku. Czekam na tą budowę już 3 lata, ciekawe ile jeszcze wytrzymam, chciałabym chociaż zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 17.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam wszystkich sasiadów , Oczekuję właśnie na uprawomocnienie się pozwolenia na budowę i na początku kwietnia rozpoczynam budowę domku w Regułach . Wszystkich zainteresowanych informuję, że staranie się o pozwolenie poszło gładko, szybko i przyjemnie. Pzdr, lidex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 17.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 lidex. Powiedziałbyś przynajmniej w którym miejscu Reguł. Pewnie będziemy sąsiadami:) Gratuluję szybkiego terminu. Ja ciągle czekamna papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 17.02.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 lidex. Powiedziałbyś przynajmniej w którym miejscu Reguł. Pewnie będziemy sąsiadami:) Gratuluję szybkiego terminu. Ja ciągle czekamna papierki. Budujemy przy ulicy Zielonej w Regułach, to na granicy z Malichami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 18.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 LIDEX, a to szybko to znaczy ile, może mnie ktoś pocieszy? Myślicie że jest możliwe załatwienie wszystkiego w 2-3 miesiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 18.02.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Lidex napisz, pod jaką gminę należysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 18.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 LIDEX, a to szybko to znaczy ile, może mnie ktoś pocieszy? Myślicie że jest możliwe załatwienie wszystkiego w 2-3 miesiące? 12 stycznia złożyłam wniosek a 14 lutego odebrałam pozwolenie. Uwagi do wniosku miałam już po 8 dniach, potem szybciutko (na tyle szybko na ile "mili" ludzie w gminie przygotowali mi brakujące dokumenty) z powrotem do starostwa, tydzień czekania i pozwolenie jest. Tak naprawdę, gdyby nie dwa dokumenty których mi brakowało z gminy to miałabym pozwolenie po 14-15 dniach . Zachęcam do częstego konatktu telefonicznego ze starostwem . Moja gmina to Michałowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 19.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja należę pod Ursus, póki co to Panie były zawsze miłe, nigdy niczego nie odmówiły i zawsze chętnie pomagały, ale nie mam pojęcia jak będzie z budową. Ale to co napisałaś pocieszyło mnie. DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts