fiona zielona 22.02.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Odzywajcie się troszkę, bo zginiemy w tłumie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 23.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam sąsiadkę! Jeszcze raz gratuluję! Jaka jest teraz cena stali? Co jeszcze kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 24.02.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Na szczęście u nas też nie jest tak źle jak myślałam Dowiedziałam się że już coś mogę załatwiać Zaczynam w poniedziałek od "spacerku" do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 24.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam sąsiadkę! Jeszcze raz gratuluję! Jaka jest teraz cena stali? Co jeszcze kupiliście? Wiatam witam . Barak znaleziony i niedługo będzie w naszym posiadaniu. Poza tym póki co luzik zakupowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyk99999 24.02.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 ...moja budowa też rozpoczęła się w Michałowicach, tak więc będziemy sąsiadkami:) a może zrobimy sobie nową grupę np. miedzy Warszawą a Pruszkowem?, Proponuję oddzielić linię WKD od prawej strony Alei Jerozolimskich - czyli Ursus, Piastów, itp oddzielnie a Michałowice, i dalej tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuniek 28.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Ja będe budował w Piastowie przy Dworcowej. Narazie zebralem paierki (mam nadzieje że wszystkie) i złożyłem w starostwie i czekam Oczywiście szukam ekipy i kierownika Może ktoś poleci kierownika z tych okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 21.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak w miarę dokladnie policzyć ilośc głównych materiałów potrzebnych do budowy domu?? Na razie myślę o stali i maxie. Słyszałam że jest jakiś program...Czy ktoś wie gdzie i jaki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 23.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ja też coś robię , załatwiam papierki, piczatki, mapki, wypełniam wnioski, formularze, piszę podania. I nie moge się doczekać maja. Mam nadziję że wszystkie niejasności związane się wyjaśnią i złoże w końcu w gminie wniosek najbardziej upragniony. Póki co to i tak nie jest źle, dzięki kierownikowi budowy przyspieszę wszystko o jakieś 2 miesiące. Póki co to niedługo zostanę bez pracy, to straszne ale mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 24.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Papierologię rozwinęli w dzisiejszych czasach do granic absurdu. Końca papierków nie widać..... W takim tempie, to rozpocznę budowę w grudniu! Może kotoś z was zna projektanta, który zaprojektowałby zjazd z drogi gminnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 24.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Papierologię rozwinęli w dzisiejszych czasach do granic absurdu. Końca papierków nie widać..... W takim tempie, to rozpocznę budowę w grudniu! Może kotoś z was zna projektanta, który zaprojektowałby zjazd z drogi gminnej? W naszym przypadku do pozwolenia na budowę wystarczyła jedynie zgoda gminy na zjazd, a projekt robi się później-przy budowie ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 24.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 U mnie wymyślili "Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę uzgodnić z zarządcą drogi projekt budowlany zjazdu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 24.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 U mnie wymyślili "Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę uzgodnić z zarządcą drogi projekt budowlany zjazdu" Czy twoja gmina to Michałowice? W naszej "zgodzie na zjazd" tez jest taka formułka, ale tu chodzi o to, że musisz uzgodnić z zarządca drogi projekt zjazdu - ale to przed budowa ogrodzenia i tegoż właśnie zjazdu z drogi na działkę a nie przed budowa domu . Radziłabym wykonać telefon do autora formułki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 24.03.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 No tak. Michałowice. Bardzo jasno napisana formułka, ale jak widzę bez tłumacza się nie obejdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 09.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Okazuje się, że ta formułka kosztować mnie będzie extra 1200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 11.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Okazuje się, że ta formułka kosztować mnie będzie extra 1200 pln a to czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 hejo to ja też się zapisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a macie dobrego elektryka ? podzielcie się nim plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.05.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ale tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 15.05.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No to jak ...budujecie czy nie??? Ja ciągle przed złożeniem wniosku o pozwolenie... panie w geodezji to kompletna załamka! Od marca do 1,5 miesiąca aż na mój wniosek łaskawie wpisały mnie jako włąsciciela ... teraz czekam już 2 tygodnie aż sie zarejestruje i dotrze do właściwego biurka mój wniosek o odrolnienie a potem conajmniej 2 tygodnie czekania bo pani przez tyle czasu do niego się nie dokopie - tyle bidulka ma pracy. Ludzie!!!!! Gdzie ja jestem?? Co z tą Polską? A może to nie Warszawa tylko Ułan-bator??? W sierpniu chcę zacząć budowę ale w tym tempie .... do do sierpnia chyba nabawie się wrzodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudolfo 04.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Cześć wszystkim z okolic Michałowic! Jestem szczęśliwym budującym... (tak na razie się czuję, zobaczymy za kilka miesięcy). Zaczęliśmy pod koniec kwietnia... z kopyta, potem przerwa i... dzisiaj wylali chudziaka na ubity piach między fundamentami. Jednocześnie ocieplają je od zewnątrz i murują klinkier (na cokole).Wg szacunków skończą za miesiąc (po 2 tygodnie na parter ze stropem i na piętro ze stropem). Umawiam dekarza za 1.5 miesiąca, dogaduję elektryka i zbieram oferty na łazienki. Wod.kan.gaz przyjadą za 2 m-ce ale wcześniej muszą być tynki - macie kogoś dobrego (= solidnego) ale nie najdroższego ? Chcemy tynki cem.-wap. Służę informacjami - pytajcie, postaram się podzielić z Wami dotychczasowymi spostrzeżeniami. Pozdrawiam,R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts