Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących wokół W-wy w 2007

Gość mamuśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...moja budowa też rozpoczęła się w Michałowicach, tak więc będziemy sąsiadkami:)

a może zrobimy sobie nową grupę np. miedzy Warszawą a Pruszkowem?,

Proponuję oddzielić linię WKD od prawej strony Alei Jerozolimskich - czyli Ursus, Piastów, itp oddzielnie a Michałowice, i dalej tutaj:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94788

• 3 weeks później...

Ja też coś robię :) , załatwiam papierki, piczatki, mapki, wypełniam wnioski, formularze, piszę podania. :wink: I nie moge się doczekać maja. Mam nadziję że wszystkie niejasności związane się wyjaśnią i złoże w końcu w gminie wniosek najbardziej upragniony. Póki co to i tak nie jest źle, dzięki kierownikowi budowy przyspieszę wszystko o jakieś 2 miesiące.

Póki co to niedługo zostanę bez pracy, to straszne ale mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży.

Papierologię rozwinęli w dzisiejszych czasach do granic absurdu. Końca papierków nie widać..... W takim tempie, to rozpocznę budowę w grudniu! Może kotoś z was zna projektanta, który zaprojektowałby zjazd z drogi gminnej?

W naszym przypadku do pozwolenia na budowę wystarczyła jedynie zgoda gminy na zjazd, a projekt robi się później-przy budowie ogrodzenia.

U mnie wymyślili "Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę uzgodnić z zarządcą drogi projekt budowlany zjazdu"

Czy twoja gmina to Michałowice? W naszej "zgodzie na zjazd" tez jest taka formułka, ale tu chodzi o to, że musisz uzgodnić z zarządca drogi projekt zjazdu - ale to przed budowa ogrodzenia i tegoż właśnie zjazdu z drogi na działkę a nie przed budowa domu :D.

Radziłabym wykonać telefon do autora formułki.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

No to jak ...budujecie czy nie???

Ja ciągle przed złożeniem wniosku o pozwolenie... panie w geodezji to kompletna załamka!

Od marca do 1,5 miesiąca aż na mój wniosek łaskawie wpisały mnie jako włąsciciela ... teraz czekam już 2 tygodnie aż sie zarejestruje i dotrze do właściwego biurka mój wniosek o odrolnienie a potem conajmniej 2 tygodnie czekania bo pani przez tyle czasu do niego się nie dokopie - tyle bidulka ma pracy. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ludzie!!!!! Gdzie ja jestem?? Co z tą Polską? A może to nie Warszawa tylko Ułan-bator???

W sierpniu chcę zacząć budowę ale w tym tempie .... do do sierpnia chyba nabawie się wrzodów.

• 3 weeks później...

Cześć wszystkim z okolic Michałowic!

Jestem szczęśliwym budującym... (tak na razie się czuję, zobaczymy za kilka miesięcy). Zaczęliśmy pod koniec kwietnia... z kopyta, potem przerwa i... dzisiaj wylali chudziaka na ubity piach między fundamentami. Jednocześnie ocieplają je od zewnątrz i murują klinkier (na cokole).

Wg szacunków skończą za miesiąc (po 2 tygodnie na parter ze stropem i na piętro ze stropem). Umawiam dekarza za 1.5 miesiąca, dogaduję elektryka i zbieram oferty na łazienki. Wod.kan.gaz przyjadą za 2 m-ce ale wcześniej muszą być tynki - macie kogoś dobrego (= solidnego) ale nie najdroższego ? Chcemy tynki cem.-wap.

Służę informacjami - pytajcie, postaram się podzielić z Wami dotychczasowymi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam,

R.