Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących wokół W-wy w 2007

Gość mamuśka

Recommended Posts

witam wszystkich!

Mam działeczkę w Stanisławowie I (okolice Nieporętu).

Ponieważ czas brać się za budowę, wdzięczny będę za kontakty do sprawdzonego architekta /adaptacja projektu i plan zagospodarowania działki, kierownika budowy i innych jak majstrowie, ekipy budowlane do poszczególnych etapów robót itp..

Planuję rozpocząć jeszcze w tym roku.

dzięki

Marek

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Ta biurokracja mnie wykończy, te sądy, urzędy gminy te pańcie, wykończę się.

Fiona zielona - można to pokonac azali można. Michałowice i Pruszków dużo oj dużo nerwów mnie kosztowały ale mam PnB.

Rada - nękać i jeszcze raz nękać, no i bardzo szybko przechodzić do ingerencji u przełożónych.

Przyznaję, że najgorzej miałam z odrolnieniem .... wniosek o wpisanie mnie jako właściciela bez interwencji wygrzewał się na biurkach ponad 2 miesiące. Potem wniosek o odrolnienie od rejestracji do starszej pani w pokoju 82 szedł ponad 2 tygodnie ... tu cierpliwość mi się skończyła i już co drugi dzień ścigałam szefową tego zamieszania i vice naczelnika.

Powodzenia!! Na jakim jesteś etapie??

Witajcie!

Dziękuję za Wasze dobre słowo.

Zygmor, Mamuśka - ja załatwiam sprawy związane z działką już dwa lata (sprawa musiała przejść przez sąd), ale to już z głowy. Teraz przepisanie, podział uprawomocnienia, potem pozwolenie na budowę. Obym wyrobiła się z tymi papierami do końca roku. Kierownik budowy mówi, że na 100% do końca 2007 roku będziemy mieć pozwolenie, ale ja wolę się już nie łudzić. Nie mogę się już doczekać kiedy zacznę, i czasami mam rzucić to wszystko i dać sobie spokój. Pożyjemy zobaczymy. W styczniu jeszcze jedna ważna sprawa, muszę sprzedać mieszkanie, żeby mieć na budowę. Ale to już inna sprawa.

Jeszcze raz dziękuję za dobre słowo, piszcie co u Was, jak postepują prace.

• 5 months później...