Ogier 08.06.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam Choć jestem od niedawna na forum, intryguje mnie jednak pytanie, dlaczego tak wielu forum-owiczów ukrywa się pod nick'ami i pseudonimami? Czy łatwiej wtedy się wypowidać? Może to nieśmiałość, a może coś do ukrycia? Hej, jawni z imienia i nazwiska, co myślicie o naszych zakamuflowanych braciach na forum? Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.06.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jasne ze ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.06.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ja jestem z natury nieśmiała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.06.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Potwierdzam, do tej pory niczego nie doszlo ... no i jak dlugo jeszcze tak mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.06.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 ograniczanie się jest przecież takie niezdrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 08.06.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 a to akurat moje imię, internet to jednak pewna anonimowość, co z tego, że podam imię i nazwisko, równie dobrze mogę się ukryć pod...twoimi prawdziwymi danymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 08.06.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Honorka!Pewnie że możesz tak uczynić.Pomyśl jednak inaczej: jeśli warunkiem uczestnictwa na czatach i wszelkiej maści forach dyskusyjnych byłaby jawność danych osobowych - ilu znajazłoby się kozaków, co to opluć i zbesztać potrafią wszystkich i wszystko, bez pardonu waląc z grubej (zazwyczaj ordynarnej) rury?Myślę, że byłoby czyściej, a co najistotniejsze - zdecydowanie bezpieczniej - vide ostatnia kampania reklamowa kierowana do dzieci ("Cześć, jestem Kasia, mam 12 lat, a ty?"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 08.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Romanku, ale to wszystko zależy od kultury osobistej i ogólnie pojętych norm towarzyskich, bo co Ci da jeśli ja z imienia i nazwiska Cię powyzywam jawnie!!! podasz mnie do sądu?przecież jest wolność słowa, musiałbyś się sądzić ze wszystkimi, którzy inaczej myślą niż Ty i szybciej puszczają im nerwy... a anonimowość chroni przed np. złodziejami. Np. chwalisz się gdzie budujesz, znają Twoje imię i nazwisko i .... znajdą Cię może przesadzam, ale Jolly brzmi ... namiętnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 08.06.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Cóż, niewątpliwie anonimowość w necie jest jednym z motorów jego szybkiego rozwoju. Czyżbym był naiwny w swym przekonaniu, że na forum MURATORA nie trafiają ludzie przypadkowi ... Jolly, czyż Roman nie kojarzy się jednoznacznie z romantyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.06.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 I tak podpisujemy sie tymi samymi nickami, masz zatem mozliwosc ich przesledzenia i wyrobienia sobie opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 08.06.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam Choć jestem od niedawna na forum, intryguje mnie jednak pytanie, dlaczego tak wielu forum-owiczów ukrywa się pod nick'ami i pseudonimami? Czy łatwiej wtedy się wypowidać? Może to nieśmiałość, a może coś do ukrycia? Hej, jawni z imienia i nazwiska, co myślicie o naszych zakamuflowanych braciach na forum? Pozdrawim A FUJ CZEPIALSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 08.06.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Taaaakkkkkk.... bardzo....a Herc-zyński od serca (to z niemca)Jeszcze jestem wolna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 08.06.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jolly, jak byś mnie zobaczyła, to popłakałabyś się ze śmiechu. Lepiej zostań na wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 08.06.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jest jedna dobra strona posługiwania się nickami: załóżmy, że jest na forum dwóch Janów Kowalskich, pierwszy się rejestruje, a drugiego system nie dopuszcza, a tak, jeden jest jancio, a drugi może być np. niciacia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 08.06.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 A co to za różnica czy ktoś jest pod ksywką czy pod własnym godłem?Na ekranie i tak nie widać kto jest kto. Wszyscy co byli na Błoniach i mają zdjęcie rodzinne z papieżem pokazali swoje twarze. Czy to o czymś świadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 08.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 hm. znakiem tego trzeba poszukać , tego co odczaruje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.06.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Gdyby wszyscy posługiwali się imieniem i nzawiskiem to ja szybko bym się pogubił na forum. Krótkie nicki łatwo zapamiętać. A jak zapamiętać z imienia i nazwiska wszystkich forumowiczów W realu także bardzo często występują nicki, ksywy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.06.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ja jestem Funia. (w pracy taj - funia: bo wszystko dużo i szybko). Niektórzy się domyślą, że wzieło się od Ewunia. Dlaczego używam nicka? Przede wszytskim tak wygodniej, bo miło być anonimowym. Zwłaszcza, ze w moim miasteczku - Gorzów Wlkp. - kilka ludków mnie zna. A po drugie - jak już wyżej napisali mądrzejsi ode mnie - trochę dla bezpieczeństwa. Zwłaszcza, że wszytskim się wydaje, ze każdy prawnik (nawet całkiem młody) ma mnóstwo pieniążków .......... i że jak takiemu się coś zwinie, to mu nie ubędzie. A poza tym można bezkarnie podrywać milutkich facecików i nikt nie patrzy z potępieniem (no może mąż ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 09.06.2004 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Funia, jestem facet, ten argument mnie przekonuje No może nie do ońca Tak na serio, to zadziwia mnie fakt, że na mój apel o udział w tej dyskusji nie zbrał głosu nikt z jawnych Wszak to dla nas otwartych, szczerych, bezkompromisowych, ale zarazem odważnych, mądrych i uczciwych to forum Hej, jawni, do myszy Pozdrawim wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.06.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Romanie... wszystko fajnie.. tylko... dlaczego ja mam wierzyć że naprawdę nazywasz się Roman Herczyński?? a może nazywasz sie zupelnie inaczej? tak wiec nie ma pewności czy Twoja jawność jest naprawdę jawnością... dlatego wole mieć nicka maksiu.. i ma wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts