kroyena 23.09.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Ale twarde lądowanie dla wszystkich po pewnym poście Radakcji. TE KUBKI NAPRAWDĘ TAKIE FAJNE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.09.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Redakcjo kochana może by tak te Muratorowe kubeczki o facjatki winnerów wzbogacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 24.09.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Redakcjo kochana może by tak te Muratorowe kubeczki o facjatki winnerów wzbogacić. Hmmm... Może lepiej nie, bo nie ze wszystkich dałoby się pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 06.10.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Panie Romanie! Trochę tak już jest w internecie, że nick trochę odsłania a trochę zasłania osobowość właściciela. Ale imię i nazwisko nie zawsze więcej mówi niż nick... i nie jest lepsze niż on - może z wyjątkiem niektórych nicków, maskujących płeć (np. kroyena, choć ogólnie wszędzie go pełno, i niby jest znany, raz po raz jest brany przez kogoś "nowego" za... blondynkę!, podobnie jak thalex ze względu na obrazek w logo). Tym niemniej ci, którzy dłuższy czas siedzą na Forum, znają swoje prawdziwe imiona a często nazwiska i adresy, które przy różnych okazjach się pojawiają, nie znają ich natomiast wszyscy jednorazowi goście i o to chyba chodzi. Co dają dobrego nicki a co złego? Z reguły wszyscy się "Tykają" (ja staram się tego unikać, ale raz po raz ktoś z rozmówców się oburza: tylko nie "pan" !), ale za to profesor może porozmawiać w miarę szczerze z licealistą i jednemu korona z głowy nie spadnie a drugi nie spuchnie od pychy, a może korona spadłaby a drugi by spuchł, gdyby występowali jawnie. To chyba jest plus (byle rozmowy były na poziomie i bez chamstwa !!!). Co do mnie, nie kryję swojego imienia i najczęściej się podpisuję tak jak poniżej, moje nazwisko można też wypatrzyć, np. przy komentarzach do dziennika wspomnianego wyżej kroyeny, a w "Gębach" jest i moja twarz, razem z numerem PESEL zresztą. Jak widać, wcale się nie silę na anonimowość, ale nicki, zwłaszcza krótkie, są wygodniejsze. Inaczej dlaczego by moje imię i nazwisko skracano jak się da? W podstawówce skrócono Pietrachowicz o jedną sylabę (Pietruszka), w liceum o dwie (Pietrach), na Politechnice o trzy (Trach), a dzisiaj właśnie ktoś (konkretnie fripp) cytując mnie skrócił Andrzej Trach do inicjałów (AT), czyli dla niektórych Trach to jest jeszcze za długi nick! Nie mówiąc już o tym, że jeszcze ŻADEN nauczyciel czy urzędnik wpisujący mnie na listę obecności czy do formularza nie wpisał mojego nazwiska bezbłędnie, a to naprawdę denerwuje! Pozdrawiam - Andrzej (Trach) (czyli Andrzej Pietrachowicz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 06.10.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witam Wszystkich Śledzących Ten Wątek !!! Doczekaliśmy się wreszcie inteligentnej, rzeczowej, a nade wszystko - logicznej argumentacji W pełni przekonuje mnie kolega Andrzej Wobec powyższego myślę poważnie o zmianie nick'a, ale czy to technicznie możliwe ? Czy ktoś to przeszedł, jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 06.10.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witamale nie zmieniaj już nic, ludzie przyzwyczajają się i teraz czytając twoje wypowiedzi będą się zastanawiać kto je pisze a tak wiadomo:Roman Herczyński i wszystko jasne tak od siebie to geguś pochodzi ze zdrobnienia mojego imienia Grzegorz przez moją MAMĘsam mam teraz syna, a MAMA do mnie czasami : jak żyjesz geguś? czyż takiego nicka mam się wstydzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.10.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Grzegorzu, cudne, tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 A mój nick wiziął się od imienia i nazwiska. Po prostu w jednej z firm w których pracowałem logowałem się do sieci jako KZE. Potem jeden z kolegów w mailu do mnie zaczął zwracać się per 'KZE' i tak przybrałem ten nick. Staram się go używać wszędzie w sieci... Z mojego adresu e-mail można odczytać jak się nazywam. Ale czy to ma jakieś znaczenie? Jak czytam posty to na prawdę najpierw patrzę na treść, a dopiero potem kto to napisłał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 13.01.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Witam Choć jestem od niedawna na forum, intryguje mnie jednak pytanie, dlaczego tak wielu forum-owiczów ukrywa się pod nick'ami i pseudonimami? Czy łatwiej wtedy się wypowidać? Może to nieśmiałość, a może coś do ukrycia? Hej, jawni z imienia i nazwiska, co myślicie o naszych zakamuflowanych braciach na forum? Pozdrawim Wypraszam sobie ! Podpisuję się nazwiskiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 18.01.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 odnośnie jawności to dzisiaj mnie ubawił pewien priv jaki dostałem od nowego forumowicza Podał mi moje imie i nazwisko co nie było rzeczą arcytrudną wystarczyło kliknać na link i tam jest podany nr tel i na koniec jednak ten napis dużymi literami Mam Cię? Poczułem się jakby mnie na gorącym uczynku złapali a jak tylko sobie pisze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 18.01.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Witam Wszystkich ! Jacku, może to Twój Szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 21.01.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Roman odpada nie mam szefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts