Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melduje się Mikołów...

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Karpatka - nie wiem w którym miejscu się budujesz, ale jak blisko gospodarstwa rolnego - to już Ci współczuję. Ja z tego właśnie powodu nie wybrałam tej dzielnicy (zresztą niezwykle urokliwej), jak otworzą chlewy to zapach zabija w całych Paniowach :evil: :evil: :evil: . I w końcu kupiłam przy Botanicznej (jakieś 3 kilosy dalej) :D :D :D .

Witajcie sąsiedzi :)

Jutro jadę do notariusza podpisać umowę kupna działki w Paniowach.

I powiem, że jak przeczytałam Wasze komentarze o tym pięknym miejscu, to zamarłam :(

Działka jest przy mokierskiej i to gospodarstwo rolne jest rzut beretem od mojego gniazdka :lol:

Ale już tyle przeżyłam, tyle kłopotów za mną, że paniowskie krowy mnie nie pokonają :lol:

W tym tygodniu zaczynam walkę z urzędami o pozwolenia i buduję, ale kiedy???

Na pewno dam znać.

Do zobaczenia w bibliotece, sklepiku albo szkole :)

Pozdrawiam

Powitać Kadilaka!

A może zaparkujemy przed barem????? Oczywiście - po intensywnym treningu na hmmmm.... boisku.

Powodzenia i zapału do walki z papierkologią stosowaną. Moim idolem są wodociągi, ale nie będę uprzedzać faktów... :wink: :wink: :wink:

Dobra myśl z tym "barem" :lol:

A papierki piętrzą się i mnożą, ale dzięki pomocy sąsiada z Borowej uprzedzam fakty :)

Może zdradzisz jakieś szczegóły wodociągowe to jakoś się przygotuję do konfrontacji :evil: :evil: :evil:

:lol:

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
Witaj w gronie mikołowian o.m.c. Na temat hurtowni będę monotematyczna, bo zdecydowaną większość materiałów sprowadzaliśmy z Bustera w Gliwicach. Na etapie wykończeniówki polecam jednak z czystym sercem sklep agd Bumerang w Paniówkach - dobre ceny i super sympatyczna obsługa. Szambo betonowe z Probudu (uwaga na terminy - trzeba zamawiać z wyprzedzeniem). Jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości - pytaj śmiało.

Forum trochę przyschło.... ale wpisać się można :D

Startujemy wkrótce na Recie...

Ekipę do stanu surowego mamy, ale pewnie przyda się garść informacji na temat cen, ekip, hurtowni i wszelkiej maści specjalistów z okolicy.... ... za które z góry bardzo dziękuję...

Witam wszystkich Ziomali:)

Ty Wirecki z Katowic na Retę, a ja z Rety do Katowic:)

Aktualnie mieszkam w drapaczu chmur na Manhattanie;) ale kupiliśmy szeregówkę w Podlesiu, więc mam nadzieję, że do końca roku się tam przeniosę.

Wczoraj zakończyliśmy papierologię typu umowa z gazownią, wodociągami, ściekami, Vatenfallem, a w przyszłym tygodniu notariusz i umowa ostateczna z deweloperem.

Ale Reta to fajne miejsce, swego czasu szukaliśmy też tutaj działki, ale koniec końców stwierdziliśmy, że nie mamy siły ani czasu budować od podstaw i poszliśmy trochę na łatwiznę, decydując się na deweloperkę.

Z przyjemnością będę śledzić Wasze postępy.

POZDRAWIAM!:)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

pozdrawiam wszystkich budujących i tych, którzy już się wybudowali w Mikołowie. Wraz z żoną budujemy Szmaragda z Krajobrazów na Borowej Wsi. Mamy zamiar zacząć za miesiąc (fundamenty) resztę w następnym roku.

Będę wdzięczny za namiary na:

* firmę, która zaprojektuje i wykona przyłączę wodne

* sprawdzoną ekipę do stanu surowego

z góry dziękuję

pozdrawiam wszystkich budujących i tych, którzy już się wybudowali w Mikołowie. Wraz z żoną budujemy Szmaragda z Krajobrazów na Borowej Wsi. Mamy zamiar zacząć za miesiąc (fundamenty) resztę w następnym roku.

Będę wdzięczny za namiary na:

* firmę, która zaprojektuje i wykona przyłączę wodne

* sprawdzoną ekipę do stanu surowego

z góry dziękuję

witaj rudolfo78, pozdrawiam też krajan z okolic Mikołowa ;)

w przyszłym roku budujemy z żoną Agatkę z Archimaatu w Paniówkach. obecnie robię wjazd na działkę, przyłącza są w trakcie a ja rozważam czy nie pokusić się w tym roku na fundamenty (ławy) - czyli tempo robót podobne jak u Ciebie.

- projekt przyłącza wykonał mi architekt w ramach adaptacji. jeżeli podlegasz pod rejon Przyszowice spróbuj tam zapytać o wykonanie projektu oraz o wykonanie przyłącza - ceny można później porównać z innymi wykonawcami;

- jeśli chodzi o ekipę murarzy ... rok czekałem na "sprawdzoną ekipę" - robili dom u znajomych oraz inne w okolicy - opinie, do sprawdzenia. w tym roku wsadził mnie w grafik na 2009 ale z rozmowy wywnioskowałem, że wolałby żeby w okolicy był jeszcze ktoś - oni są spoza Śląska.

jeśli chcesz namiary napisz podam Ci komórkę na priv.

witaj rudolfo78, pozdrawiam też krajan z okolic Mikołowa

w przyszłym roku budujemy z żoną Agatkę z Archimaatu w Paniówkach. obecnie robię wjazd na działkę, przyłącza są w trakcie a ja rozważam czy nie pokusić się w tym roku na fundamenty (ławy) - czyli tempo robót podobne jak u Ciebie.

- projekt przyłącza wykonał mi architekt w ramach adaptacji. jeżeli podlegasz pod rejon Przyszowice spróbuj tam zapytać o wykonanie projektu oraz o wykonanie przyłącza - ceny można później porównać z innymi wykonawcami;

- jeśli chodzi o ekipę murarzy ... rok czekałem na "sprawdzoną ekipę" - robili dom u znajomych oraz inne w okolicy - opinie, do sprawdzenia. w tym roku wsadził mnie w grafik na 2009 ale z rozmowy wywnioskowałem, że wolałby żeby w okolicy był jeszcze ktoś - oni są spoza Śląska.

jeśli chcesz namiary napisz podam Ci komórkę na priv

Jeżeli to dobra ekipa to wstępnie jestem zainteresowany. Proszę o kontakt na priva. Oczywiście chciałbym wcześniej zobaczyć ze dwa domki przez niech postawione i ewentualnie porozmawiać z inwestorami (jeżeli jest taka możliwość) . Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam