slawkin 30.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 ?? ?? ?? No chyba nie krewniak... Mama J, tata J W którym miejscu konkretnie się budujesz? Blisko kościółka?? Oglądałem kilka działek w Paniowach... Może oglądałem tę na której się budujesz Slawkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 12.02.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Karpatka,Witam, nie zrażaj się początki nie są łatwe wiem coś o tym.Nie mieliśmy łatwego startu, czytaj falstartu, bo zajęło nam to ponad 2 i pół roku, ale mury właśnie pną się do góry TERAZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dzięki Zygmor za dobre słowo!Mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej. Kończymy kompletowanie dokumentacji i wszystkie klocki papierkologicznej układanki zaczynają się układać w logiczną całość. O ile możemy mówić o jakiejkolwiek logice przy budowie. Startujemy wiosną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 04.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Karpatka - nie wiem w którym miejscu się budujesz, ale jak blisko gospodarstwa rolnego - to już Ci współczuję. Ja z tego właśnie powodu nie wybrałam tej dzielnicy (zresztą niezwykle urokliwej), jak otworzą chlewy to zapach zabija w całych Paniowach . I w końcu kupiłam przy Botanicznej (jakieś 3 kilosy dalej) . Witajcie sąsiedzi Jutro jadę do notariusza podpisać umowę kupna działki w Paniowach. I powiem, że jak przeczytałam Wasze komentarze o tym pięknym miejscu, to zamarłam Działka jest przy mokierskiej i to gospodarstwo rolne jest rzut beretem od mojego gniazdka Ale już tyle przeżyłam, tyle kłopotów za mną, że paniowskie krowy mnie nie pokonają W tym tygodniu zaczynam walkę z urzędami o pozwolenia i buduję, ale kiedy??? Na pewno dam znać. Do zobaczenia w bibliotece, sklepiku albo szkole Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Powitać Kadilaka! A może zaparkujemy przed barem????? Oczywiście - po intensywnym treningu na hmmmm.... boisku. Powodzenia i zapału do walki z papierkologią stosowaną. Moim idolem są wodociągi, ale nie będę uprzedzać faktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 13.03.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Powitać Kadilaka! A może zaparkujemy przed barem????? Oczywiście - po intensywnym treningu na hmmmm.... boisku. Powodzenia i zapału do walki z papierkologią stosowaną. Moim idolem są wodociągi, ale nie będę uprzedzać faktów... Dobra myśl z tym "barem" A papierki piętrzą się i mnożą, ale dzięki pomocy sąsiada z Borowej uprzedzam fakty Może zdradzisz jakieś szczegóły wodociągowe to jakoś się przygotuję do konfrontacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 14.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Wodociągów proszę się nie obawiać... U mnie wszystko w należytym porządku Slawkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 14.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Slawkin, to serdecznie gratuluję skuteczności wodociągowej! U nas zabawa ciągnie się od roku. Właśnie przerabiamy kolejną koncepcję (czytaj: projekt). Mam nadzieję, że to już ostateczny i w końcu rozpocznie się realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 16.03.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam zza miedzy mianowicie z Pszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 25.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Bry dzionek, Danap! Pokłoń się nisko Księciu Panu na zamku! My do niego z wizytą często aleją dębową z Piasku z rodzinką pomykamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 28.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Karpatko czytam, ze już zaczynasz budowę. Czyli masz już ekipę Napisz proszę gdzie szukałaś, czy moze masz jeszcze inne namiary, a może Twoja ekipa będzie wolna od lipca Ja jestem na etapie -"muszę znależć ekipę, ale gdzie szukać???" Pomocy Pozdrawiam zza miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 30.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 To ekipa z polecenia. Budowali domki znajomych. Jedyny ich feler, to pełny portfel zamówień do końca roku:(Wysłałam Ci info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Forum trochę przyschło.... ale wpisać się można Startujemy wkrótce na Recie... Ekipę do stanu surowego mamy, ale pewnie przyda się garść informacji na temat cen, ekip, hurtowni i wszelkiej maści specjalistów z okolicy.... ... za które z góry bardzo dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 31.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj w gronie mikołowian o.m.c. Na temat hurtowni będę monotematyczna, bo zdecydowaną większość materiałów sprowadzaliśmy z Bustera w Gliwicach. Na etapie wykończeniówki polecam jednak z czystym sercem sklep agd Bumerang w Paniówkach - dobre ceny i super sympatyczna obsługa. Szambo betonowe z Probudu (uwaga na terminy - trzeba zamawiać z wyprzedzeniem). Jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości - pytaj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 02.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Forum trochę przyschło.... ale wpisać się można Startujemy wkrótce na Recie... Ekipę do stanu surowego mamy, ale pewnie przyda się garść informacji na temat cen, ekip, hurtowni i wszelkiej maści specjalistów z okolicy.... ... za które z góry bardzo dziękuję... Witam wszystkich Ziomali:) Ty Wirecki z Katowic na Retę, a ja z Rety do Katowic:) Aktualnie mieszkam w drapaczu chmur na Manhattanie;) ale kupiliśmy szeregówkę w Podlesiu, więc mam nadzieję, że do końca roku się tam przeniosę. Wczoraj zakończyliśmy papierologię typu umowa z gazownią, wodociągami, ściekami, Vatenfallem, a w przyszłym tygodniu notariusz i umowa ostateczna z deweloperem. Ale Reta to fajne miejsce, swego czasu szukaliśmy też tutaj działki, ale koniec końców stwierdziliśmy, że nie mamy siły ani czasu budować od podstaw i poszliśmy trochę na łatwiznę, decydując się na deweloperkę. Z przyjemnością będę śledzić Wasze postępy. POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocp 14.08.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 coś przycichło ostatnio w Mikołowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 29.08.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 pozdrawiam wszystkich budujących i tych, którzy już się wybudowali w Mikołowie. Wraz z żoną budujemy Szmaragda z Krajobrazów na Borowej Wsi. Mamy zamiar zacząć za miesiąc (fundamenty) resztę w następnym roku. Będę wdzięczny za namiary na:* firmę, która zaprojektuje i wykona przyłączę wodne* sprawdzoną ekipę do stanu surowego z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 31.08.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 pozdrawiam wszystkich budujących i tych, którzy już się wybudowali w Mikołowie. Wraz z żoną budujemy Szmaragda z Krajobrazów na Borowej Wsi. Mamy zamiar zacząć za miesiąc (fundamenty) resztę w następnym roku. Będę wdzięczny za namiary na: * firmę, która zaprojektuje i wykona przyłączę wodne * sprawdzoną ekipę do stanu surowego z góry dziękuję witaj rudolfo78, pozdrawiam też krajan z okolic Mikołowa w przyszłym roku budujemy z żoną Agatkę z Archimaatu w Paniówkach. obecnie robię wjazd na działkę, przyłącza są w trakcie a ja rozważam czy nie pokusić się w tym roku na fundamenty (ławy) - czyli tempo robót podobne jak u Ciebie. - projekt przyłącza wykonał mi architekt w ramach adaptacji. jeżeli podlegasz pod rejon Przyszowice spróbuj tam zapytać o wykonanie projektu oraz o wykonanie przyłącza - ceny można później porównać z innymi wykonawcami; - jeśli chodzi o ekipę murarzy ... rok czekałem na "sprawdzoną ekipę" - robili dom u znajomych oraz inne w okolicy - opinie, do sprawdzenia. w tym roku wsadził mnie w grafik na 2009 ale z rozmowy wywnioskowałem, że wolałby żeby w okolicy był jeszcze ktoś - oni są spoza Śląska. jeśli chcesz namiary napisz podam Ci komórkę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 04.09.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 witaj rudolfo78, pozdrawiam też krajan z okolic Mikołowa w przyszłym roku budujemy z żoną Agatkę z Archimaatu w Paniówkach. obecnie robię wjazd na działkę, przyłącza są w trakcie a ja rozważam czy nie pokusić się w tym roku na fundamenty (ławy) - czyli tempo robót podobne jak u Ciebie. - projekt przyłącza wykonał mi architekt w ramach adaptacji. jeżeli podlegasz pod rejon Przyszowice spróbuj tam zapytać o wykonanie projektu oraz o wykonanie przyłącza - ceny można później porównać z innymi wykonawcami; - jeśli chodzi o ekipę murarzy ... rok czekałem na "sprawdzoną ekipę" - robili dom u znajomych oraz inne w okolicy - opinie, do sprawdzenia. w tym roku wsadził mnie w grafik na 2009 ale z rozmowy wywnioskowałem, że wolałby żeby w okolicy był jeszcze ktoś - oni są spoza Śląska. jeśli chcesz namiary napisz podam Ci komórkę na priv Jeżeli to dobra ekipa to wstępnie jestem zainteresowany. Proszę o kontakt na priva. Oczywiście chciałbym wcześniej zobaczyć ze dwa domki przez niech postawione i ewentualnie porozmawiać z inwestorami (jeżeli jest taka możliwość) . Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts