Jolasia 04.09.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam wszystkich,poszukuję pilnie sprawdzonego glazurnika - będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 04.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam Wszystkich.Ja również mam zamiar się przenieść do Mikołowa, a konkretnie Borowej Wsi.Jestem na etapie adaptacji projektu M44 Letni Wieczór z Muratora.Chętnie też dowiem się na temat sprawdzonych ekip do budowy. Obecnie wystawiłem ogłoszenie na portalu :http://www.getup.pl/że szukam ekipy na stan surowy w 2009r.Mam nadzieję, że wspólne budowanie pójdzie nam łatwiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 11.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 małe pytanko ... chodzi o wyroby betonowe - akcesoria do budowy zjazdu z działki na drogę publiczną, a konkretnie ścianki oporowe do rur przepustowych fi 400. trudno znaleźć właściwy zakład a jak już znajdę, to okazuje się, ze nie produkują przejazdowych ścianek oporowych do rur przepustowych fi 400. zna ktoś jakieś nowe betoniarnie? ja sprawdzałem już w Domrok w Gliwicach i Ufex w Ornontowicach-Bujakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_Ania 26.09.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam Mam do odsprzedania ok 250 stempli dł. 2.70m-2.90m.Jestem je w stanie odsprzeda w cenie ok 4.5PLN/szt.Stemple mam na budowie w Paniówkach. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt.tel. 609 882 617 PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 05.11.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witajcie. pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 22.12.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 WitamCzy ktoś ma jakieś doświadczenia z pompą ciepłą. Właśnie się zastanawiam czy takiej sobie nie sprawić, ale mam mieszane uczucia.PozdrawiamŻyczę Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarniz 28.12.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Pozdrawiam serdecznie. Też prawie Mikołów bo buduję się w Wyrach Projekt Cyprys z domnahoryzoncie pozdrawiam budujących i wykańczających (się) Jarniz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekZ1719503286 29.12.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam Wszystkich Gdzie w okolicach Mikołowa można zaopatrzyć się w suche drewno kominkowe? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 17.01.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Poszukuję rzeczoznawcy do wyceny nieruchomości na podstawie projektu. Potrzebne do kredytu.Działka budowlana w Mikołowie, Borowa Wieś.projekt Szmaragd pracowni Krajobrazy.Mam prawomocne pozwolenie na budowę, Jeżeli macie kogoś godnego polecenia proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 18.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Rudolfo78 w jakim banku chcesz wziąć kredyt. Ja odbieram pozwolenie na budowę w tym tygodniu i też muszę o tym myśleć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 18.01.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Rudolfo78 w jakim banku chcesz wziąć kredyt. Ja odbieram pozwolenie na budowę w tym tygodniu i też muszę o tym myśleć. Pozdrawiam Deutsche Bank, Nordea lub mBank tylko te banki dają kredyt we CHF no i na Euro mają ciekawe oferty. W następnym tyg. będę chciał zamknąć temat. Jak chcesz dam Ci znać na priva jakie warunki udało mi się uzyskać. Z tego co widziałem na forum to chyba będziemy sąsiadami ) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 18.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Napisz na jakiej ulicy się budujesz.Jeżeli blisko mnie to możemy pogadać na temat materiałów. Może wspólnie wynegocjujemy lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 18.01.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Zapytaj w banku - maja kogoś na stałe. Wychodzi drożej, ale nie musisz przecież robić przez bank - jak juz masz namiar - idziesz indywidualnie. X 2008 zapłaciłem 600zł. jak nie znajdziesz nikogo do daj znać, poszukam w papierach kto mi robił Poszukuję rzeczoznawcy do wyceny nieruchomości na podstawie projektu. Potrzebne do kredytu. Działka budowlana w Mikołowie, Borowa Wieś. projekt Szmaragd pracowni Krajobrazy. Mam prawomocne pozwolenie na budowę, Jeżeli macie kogoś godnego polecenia proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 18.01.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Jak możesz troche poczekać - czekaj !!! Za kilka miesięcy wchodzi w życie rekomendacja S Komisji Nadzoru Finansowego http://www.knf.gov.pl/Images/Rekomendacja%20S%20_II__a_tcm20-9532.pdf W skrócie - nie stracisz na róznicy między kursem kupna i sprzedazy. Jakie to ma znaczenie? Róznica między kursem kupna a kursem sprzedaży banku to z reguły kilka ładnych %. Przykładowo na http://www.mbank.pl/przewodnik/kurs_walut/?day=16&month=01&year=2009&show= masz kurs kupna CHF (frank) 2,7731 a kurs sprzedazy 2,9445. Bierzesz np.200 000 złotych kredytu, tj 200 000 PLN / 2,7731 = 72 121,45 franka (taki masz kredyt). Teraz go spłacasz w ratach i kupujesz franki po 2,9445. Dla lepszego zobrazowania przykładu załóżmy, że dwa dni później spłacasz cały kredyt. Musisz te franki kupić od banku, nie możesz ich kupić w kantorze, gdzie taniej. Więc kupujesz: 72121,45 po 2,9445 wychodzi 212361, 60. tyle musisz zapłacić. Się zagadałem.... W każdym razie ta rekomendacja KNF oznacza m.in. , że będziesz mógł kupic franki gdziekolwiek i spłacić kredyt w walucie. W praktyce pewnie banki zmniejsza spread i róznica będzie mniejsza, ale uważam że jak można - warto poczekać. sprawdź też oferte KredytBanku... od czasu do czasu mają promocje Rudolfo78 w jakim banku chcesz wziąć kredyt. Ja odbieram pozwolenie na budowę w tym tygodniu i też muszę o tym myśleć. Pozdrawiam Deutsche Bank, Nordea lub mBank tylko te banki dają kredyt we CHF no i na Euro mają ciekawe oferty. W następnym tyg. będę chciał zamknąć temat. Jak chcesz dam Ci znać na priva jakie warunki udało mi się uzyskać. Z tego co widziałem na forum to chyba będziemy sąsiadami ) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 19.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Jak możesz troche poczekać - czekaj !!! Za kilka miesięcy wchodzi w życie rekomendacja S Komisji Nadzoru Finansowego http://www.knf.gov.pl/Images/Rekomendacja%20S%20_II__a_tcm20-9532.pdf W skrócie - nie stracisz na róznicy między kursem kupna i sprzedazy. Jakie to ma znaczenie? Róznica między kursem kupna a kursem sprzedaży banku to z reguły kilka ładnych %. Przykładowo na http://www.mbank.pl/przewodnik/kurs_walut/?day=16&month=01&year=2009&show= masz kurs kupna CHF (frank) 2,7731 a kurs sprzedazy 2,9445. Bierzesz np.200 000 złotych kredytu, tj 200 000 PLN / 2,7731 = 72 121,45 franka (taki masz kredyt). Teraz go spłacasz w ratach i kupujesz franki po 2,9445. Dla lepszego zobrazowania przykładu załóżmy, że dwa dni później spłacasz cały kredyt. Musisz te franki kupić od banku, nie możesz ich kupić w kantorze, gdzie taniej. Więc kupujesz: 72121,45 po 2,9445 wychodzi 212361, 60. tyle musisz zapłacić. Się zagadałem.... W każdym razie ta rekomendacja KNF oznacza m.in. , że będziesz mógł kupic franki gdziekolwiek i spłacić kredyt w walucie. W praktyce pewnie banki zmniejsza spread i róznica będzie mniejsza, ale uważam że jak można - warto poczekać. sprawdź też oferte KredytBanku... od czasu do czasu mają promocje Rudolfo78 w jakim banku chcesz wziąć kredyt. Ja odbieram pozwolenie na budowę w tym tygodniu i też muszę o tym myśleć. Pozdrawiam Deutsche Bank, Nordea lub mBank tylko te banki dają kredyt we CHF no i na Euro mają ciekawe oferty. W następnym tyg. będę chciał zamknąć temat. Jak chcesz dam Ci znać na priva jakie warunki udało mi się uzyskać. Z tego co widziałem na forum to chyba będziemy sąsiadami ) pozdrowienia dzięki za rady. Problem w tym, że nie mogę czekać. Zaczynam wczesną wiosną więc już muszę się ostro sprężać. Zdaję sobie sprawę, że banki przycinają na spread' dzie no ale trudno. Tak czy inaczej raty we CHF czy EURO wychodzą taniej a przy dzisiejszym wysokim kursie tych walut jest szansa, że w dłuższej perspektywie zyskam co oczywiście nie jest pewne ale co w dzisiejszym świecie jest pewne .... śmierć i podatki )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 20.01.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam wszystkiego dobrego w nowym roku !!Buduję w okolicach Orzesza, mam pytanie gdzie kupowaliście okna drewniane, oraz interesują mnie namiary na speca od kominków, za opinie i namiary będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 21.01.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Kominki: -Waligóra Bielsko-Biała; Forest-Natura (szukaj na forum) Witam wszystkiego dobrego w nowym roku !! Buduję w okolicach Orzesza, mam pytanie gdzie kupowaliście okna drewniane, oraz interesują mnie namiary na speca od kominków, za opinie i namiary będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 22.01.2009 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pompą ciepłą. Właśnie się zastanawiam czy takiej sobie nie sprawić, ale mam mieszane uczucia. nie mam co prawda doświadczenia z pompami, ale jeśli przypadkem budujesz się w rejonie gdzie są szkody radziłbym najpierw sprawdzić, czy mogą one mieć wpływ na przepływy wód podziemnych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktoś ma jakieś nowe info w sprawie gazu na Recie?Jest ktoś w ogóle zainteresowany?Jeśli tak - atakujcie ich pismami i telefonami, bo inaczej nic z tego nie będzie... Dla ułatwienia:Rozdzielnia Gazu w Tychach41-100 Tychy, ul. Barbary 25tel. 32/ 227 41 14, 32/ 227 31 24; fax 32/ 227 41 14 Podobno temat leży (lub będzie leżał) w gestii Działu Rozwoju Rynku Gazownik Zabrzańskiej:Gazownia Zabrzańskaul. Mikulczycka 5, 41-800 Zabrze tel.: 032 373 50 00, fax.: 032 373 53 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.02.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dla zainteresowanych, nie mam tego na piśmie, ale : "Do początku przyszłego sezonu grzewczego gaz na Recie będzie na conajmniej trzech ulicach"... usłyszałem wczoraj w tzw. Dziale Rozwoju Rynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts