Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa: gmina Gniewino i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj!

Wszystko wskazuje na to ze start bedzie w 2007 roku.

Na razie mam przedwstepna umowe kupna dzialki budowlanej z gotowym planem zagosp. przestrzennego. Za 3 miechy powinnysmy juz miec na wlasnosc dzialke. Do pradu mam 150 m ale skrzyneczka jest na naszej drodze wewnetrznej.

Jeszcze nie wiem jak na,m to wszystko pojdzie. Poniewaz musmy wziasc na budwe kredyt (nie mamy wlasnego kapiatlu) jestesmy zmuszeni czekac na pozowlenie na budowe. Ale.... ale... .z tego co piszesz w Wejehrowie na pozowlenie czekaliscie 5 dni!:))) zatem mysle ze moze i zaczniemy na wiosne.

Przeraza nas tylko zajetosc ekip - sam nie wiem czy umawaic ich juz teraz czy dopiero jak dostane kredyt... No i jestem po lekturze watku dot. kradziezy na budoiwie.... brrrrr :):)

My postawiliśmy na sprawdzoną aczkolwiek nie najtańszą ekipę (widzieliśmy kilka ukończonych budów ludzie są b. zadowoleni). Materiały kupujemy sami.. wykonawcy budują od stanu 0 pod klucz.

Jak będziesz na etapie adaptacji projektu i kompletowania pozwolenia na budowę daj znać (na priva) polecę Ci b. dobrego architekta

powodzonka

Dzięki CAEN - na pewno sie przypomne o architekta:)

PRzy okazji widzialem Wasz projekcik - bardzo ładny. Rozumiem ze to wersja parterowa? A mozesz mi powiedziec ile wam ekipa krzyknela za robocizne? (mniej wiecej, bo sam jestem ciekaw ile ekipa ktora stawia domu od zera do konca bierze sobie w naszej okolicy Wejherowa).

Cennik starałam się uzyskać z podziałem na jak największą ilość etapów, sam rozumiesz w razie czego, jeśli któraś ze stron się rozmyśli sytuacja będzie jasna (kasa w zależności od stopnia zaawansowania robót).

W wielkim uogólnieniu.. robocizna stanu surowego zamkniętego to jakieś 30 tys.)

Mamy tylko jedno zmartwienie... czy zmiescimy sie w 220 tys :) w tym ogordzenie:)

Niestety problem w projektach muratora to brak szczegolowego spisu materiałów i ich ilości. Trudno wiec jest na oszacowac ile tak naprawde bedzie on nas kosztował.

Muraotr podaje koszty stanu surowego zamknietego + instalacje na 145 tys. Z tego pozostaja posadzki, tynki + plyty karton-gips, glazura i terakota. Ciekawe...:)

Mam nadzieje ze nie bedziemy juz zmieniac koncepcji domku bo do rozpoczecia prac jestesmy coraz blizej:) a chcemy ruszyc w 2007 by jeszcze odliczyc sobie VAT na niektore materialy:P

Witam serdecznie. Zapraszamy wszystkich "budowniczych" z okolic gminy Gniewino (pomorskie) i okolic.

My z zona zaczynamy od 2007.

Miejscowosc: Kostkowo

Aktualnie: mamy dzialeczke;)

Ładne okolice - basen, sauna, siłownia i wieża widokowa bliziutko. Że nie wspomne o plantacjach wierzby energrtycznej.

PS - czy masz/miałeś coś wspólnego z pewna dużą ubezpieczalnią?

Pozdrawiam