Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa: gmina Gniewino i okolice

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie powolutku:) Mamy projekt, dzis odbieram mapki do celow projektowych i po weekendzie skladam wnioski o warunki w Enerdzie i Zakladzie Komunalnym. Poznalem sasaidów - najrpawdopodbnie wspolnie postawimy wodoaciag 150 metrow. Dzisiaj spotykam sie z majstrem na dzialce.

Co myslicie o tych glosnych podwyzkach na materialy konstrukcyjne. Niby podrozaly dwukrotnie... o zgrozo... i jak tu sie budowac...

Witam

z takich oto ciekawostek tona stali fi 12 w almaresie 2874 w Metal Wiem juz 2930,z tym ze Almares ma przywozke w cenie,a Metal,chce dodatkowo.Pustaki 12 (gazobeton) 4.39 18tka 6.29,ale zapisy i odbior koniec maja.Glupi bylem bo kupilem w styczniu tylko 24ke,ale coz zrobic.

Aha takie pytanie czy na strzemiona brac pret zbrojeniowy czy gladki(walcowke)??

pozdrawiam i zycze naprawde powodzenia na budowie,zwlaszcza przy zakupach

PS co uwazacie o cenie 569 zlotych za m3 drzewa szalunkowego??(z almaresu)

jak macie jakies inne namiary bede dzwieczny!!

u mnie poszło 1300 bloczków fundamentowych, wydałam na nie jakieś 5000 zł

Teraz jestem na etapie pnących się murów. Przynajmniej widzę na co daję kase, bo dom zaczyna wyglądac.

jeśli chodzi o tartak w Domatowie to nie przyjmują już zamówień do czerwca- byłam tam w sobotę, a cena to 700 zł. chyba lepiej jednak zamawiać drzewo w Sulęczynie-730 zł z impregnatem

co do tartaku to mi chodzi na razie o drzewo szalunkowe,a to podobno maja w sprzedazy.

co do budowy z agregatu,to wlasnie tak planuje,prad bedzie przy odbrych wiatrach koniec tego roku,poczatek przyszlego.wiem ze z agregatu 2.5 kW mozna sie postawic,warunek to nie kupowac czego typu Budget,ale reguly na to nie ma.Bede sie staral pociagnac prad od sasiada,a jak nie to agrgacik,moze tylko zrezygnuje z zaprawy na rzecz kleju,mieszadlo to nie betoniarka,agregacikowi bedzie lzej.

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 4 months później...
  • 5 years później...
witam po baaaaaardzo długiej przerwie. Czas odświeżyć grupe Gniewino. Pewnie wszyscy co tutaj 5 lat temu się udzielali mają już swe posiadłości wybudowane wieć liczę na świeżą krew:)) U nas sporo się pozmieniało - działka w między czasie sprzedana, dom niewybudowany ale co najważniejsze - inna działka kupiona i plany co do domu są bardzo realne:) Na razie zbieramy papiery by w przyszłym roku uzyskać pozwolenie na budowę. Bardzo chciałbym zachęcić wszystkich z okolicy Gniewina do przyłączenia się do grupy. Fajnie jeśli ktoś może polecić wykonawców z okolic.