majkag 20.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 na mojej działce robią się fundamenty. Wykopaliśmy studnię i przyłączyli prąd, ale to co dzieje się teraz na rynku z materiałami budowlanymi to szaleństwo. pomijam już ceny- towaru po prostu brak i trzeba ustawiać się w jakieś chore kolejki. osłabia mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 09.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 nic się u was nie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 09.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 u mnie powolutku:) Mamy projekt, dzis odbieram mapki do celow projektowych i po weekendzie skladam wnioski o warunki w Enerdzie i Zakladzie Komunalnym. Poznalem sasaidów - najrpawdopodbnie wspolnie postawimy wodoaciag 150 metrow. Dzisiaj spotykam sie z majstrem na dzialce. Co myslicie o tych glosnych podwyzkach na materialy konstrukcyjne. Niby podrozaly dwukrotnie... o zgrozo... i jak tu sie budowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 09.03.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Acha - i zmienilismy projekt. Skrzat nie przeszedl (warunki w planie zagospod.)Zdecydowalismy sie na Czarusia z Archetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 09.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Materiały drożeją w zastraszajacym tempie. Od kwietnia nowe podwyżki.Zgroza. Dlatego właśnie moje fundameny wyszły za 29000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 09.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 a to tylko fundamenty a do końca budowy tak daleko i........ drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 09.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 majkag - a jaki dom budujesz? jak duze masz fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 12.03.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam z takich oto ciekawostek tona stali fi 12 w almaresie 2874 w Metal Wiem juz 2930,z tym ze Almares ma przywozke w cenie,a Metal,chce dodatkowo.Pustaki 12 (gazobeton) 4.39 18tka 6.29,ale zapisy i odbior koniec maja.Glupi bylem bo kupilem w styczniu tylko 24ke,ale coz zrobic.Aha takie pytanie czy na strzemiona brac pret zbrojeniowy czy gladki(walcowke)??pozdrawiam i zycze naprawde powodzenia na budowie,zwlaszcza przy zakupach PS co uwazacie o cenie 569 zlotych za m3 drzewa szalunkowego??(z almaresu)jak macie jakies inne namiary bede dzwieczny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 12.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 buduję Jagodę z pracowni Horyzont. po zmianach dom ma jakies 190 mkw, ale tarasy są na gruncie. nie wiem ile metrów mają fundamenty, ale szczerze mówiąc wcale nie są duże. nie oszczędzaliśmy na ociepleniu i izolacjach no i te 5 warstw bloczków- zrobiło swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 12.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 drzewo szalunkowe brałam w Mini- dom Rumia cena 540 zł tel. 6794389 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 12.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 czyli ile bloczków Ci poszło?? u mnie potrzeba jakies 1100 bloczków (moze ciut wiecej).pozdrawiam ps dostałem dzisiaj namiar na jakis tartak w domatowie,ceny drzewa podobno w okloicach 470-500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 13.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 U nas teraz wszystko zalezy od energii. Ja bedzie prad latem ruszamy z budowa. Wstepnie myslalem ze na agregacie pociagniemy, ale zniechecily mnie koszty zakupu / wypozyczenia i samego paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 13.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 u mnie poszło 1300 bloczków fundamentowych, wydałam na nie jakieś 5000 złTeraz jestem na etapie pnących się murów. Przynajmniej widzę na co daję kase, bo dom zaczyna wyglądac.jeśli chodzi o tartak w Domatowie to nie przyjmują już zamówień do czerwca- byłam tam w sobotę, a cena to 700 zł. chyba lepiej jednak zamawiać drzewo w Sulęczynie-730 zł z impregnatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 13.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 co do tartaku to mi chodzi na razie o drzewo szalunkowe,a to podobno maja w sprzedazy. co do budowy z agregatu,to wlasnie tak planuje,prad bedzie przy odbrych wiatrach koniec tego roku,poczatek przyszlego.wiem ze z agregatu 2.5 kW mozna sie postawic,warunek to nie kupowac czego typu Budget,ale reguly na to nie ma.Bede sie staral pociagnac prad od sasiada,a jak nie to agrgacik,moze tylko zrezygnuje z zaprawy na rzecz kleju,mieszadlo to nie betoniarka,agregacikowi bedzie lzej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 14.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 będzie Cię to drogo kosztowało. Pomyśl jednak o prądzie od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 16.03.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Kupowałam bloczki betonowe chyba w pięciu hurtowniach. Tak się złożyło, że wszędzie wybierałam końcówki. fundament mam z 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkag 16.03.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 stal najtaniej wychodziła w Almaresie. Teraz sie chwalę- w przyszłym tygodniu zalewamy strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 24.04.2007 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam Może mi ktos z Was forumowicze podrzucic jakis namiar na koparkowego w okolicach Weherowo-Puck (budowa w Leśniewie).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_BMBJ_ 02.09.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witam, dzieje sie cos u Was? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 10.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 witam po baaaaaardzo długiej przerwie. Czas odświeżyć grupe Gniewino. Pewnie wszyscy co tutaj 5 lat temu się udzielali mają już swe posiadłości wybudowane wieć liczę na świeżą krew:)) U nas sporo się pozmieniało - działka w między czasie sprzedana, dom niewybudowany ale co najważniejsze - inna działka kupiona i plany co do domu są bardzo realne:) Na razie zbieramy papiery by w przyszłym roku uzyskać pozwolenie na budowę. Bardzo chciałbym zachęcić wszystkich z okolicy Gniewina do przyłączenia się do grupy. Fajnie jeśli ktoś może polecić wykonawców z okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts